İzmir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu - Son Dakika
Yerel

İzmir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu

İzmir\'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu

İzmir Valisi Mustafa Toprak, "Ecdadımız, uğrunda büyük bedeller ödeyerek bizlere her dönemi parlak zaferlerle dolu şanlı bir tarih armağan etmiştir." dedi.

30.08.2014 21:31  Güncelleme: 21:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Valisi Mustafa Toprak, "Ecdadımız, uğrunda büyük bedeller ödeyerek bizlere her dönemi parlak zaferlerle dolu şanlı bir tarih armağan etmiştir" dedi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Balçova Termal Tesisleri'nde verdiği resepsiyona eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Galip Mendi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve davetliler katıldı.

Vali Toprak, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Türk Milleti'nin varoluş iradesini kıracak hiçbir gücün olmadığını ve olamayacağını tüm dünyaya bir kez daha gösteren 30 Ağustos Zaferinin Yıldönümü'nde, büyük zaferi bir bayram olarak kutlamanın gurur ve coşkusuyla bir araya geldiklerini söyledi.

Milletlerin tarihlerinden güç alarak geçmişlerinden gelen birikimlerinin üzerine geleceklerini inşa ettiğini kaydeden Toprak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ecdadımız, uğrunda büyük bedeller ödeyerek bizlere her dönemi parlak zaferlerle dolu şanlı bir tarih armağan etmiştir. Bildiğiniz gibi Türk tarihinde zaferler ayı olarak da bilinen Ağustos ayrı bir öneme sahiptir. 1071'de Sultan Alparslan'ın Malazgirt'te ortaya koyduğu sarsılmaz irade Çaldıran, Mercidabık, Mohaç, Anafartalar ve Sakarya'da tecelli etmiş ve nihayetinde 30 Ağustos 1922'deki gibi varlığımızı ve bugünlere gelişimizi yakından ilgilendiren bir zaferle kahramanlık destanları dizisi taçlandırılmıştır."

30 Ağustos Zaferi'nde Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ordu ile millet arasında güçlü bir bağ oluşturarak dayanışmanın en ulvi örneğini sergilediğini belirten Toprak, "Bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen yüreği vatan sevgisi ve imanla dolu şanlı ordumuzun elde ettiği 30 Ağustos Zaferi, bağımsızlık inancının ve vatan sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını tarih önünde bir kez daha ispat etmiştir" dedi.

Toprak, dünyanın önemli bir dönemeçten geçtiğini belirterek, "İçinde bulunduğumuz şartlar, birlik ve dayanışmamızı arttırarak korumamızı daha da zorunlu kılmaktadır. Aziz milletimiz gücünü ve bekasını sağlayan enerjisini bu birlik, beraberlik ve kardeşliğinden almaktadır" dedi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement