30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos Zafer Bayramı

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, "Ey FETÖ ey DAEŞ ey PKK, bunlarla gizli ve saklı bir ve beraber olanlar, aziz milletimizi ve onun aziz ordusunu yenemeyeceksiniz, başaramayacaksınız." dedi.

30.08.2016 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, "Ey FETÖ ey DAEŞ ey PKK, bunlarla gizli ve saklı bir ve beraber olanlar, aziz milletimizi ve onun aziz ordusunu yenemeyeceksiniz, başaramayacaksınız." dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda tören düzenlendi.

Vali Yerlikaya, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başlayan törende İstiklal Marşı okundu, saygı duruşunda bulunuldu.

Yerlikaya burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin 94 yıl önce milli birlik, beraberlik, kardeşlik duygularıyla, dünya milletler tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir kurtuluş destanı yazdığını söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve o dönem yaşayan neslin birlik ve beraberliğinin 15 Temmuz'da yeniden tezahür ettiğini dile getiren Yerlikaya, "FETÖ'cü, hangi aklın emriyle hareket ettiği belli olmayan, ama bu milletin içinden çıkıp aklını, ruhunu satmış olan insanlar, bizim öz malımız olan ve onlara emanet etmiş olduğumuz tank, top ve tüfekle bize kastettiler. Bir darbe girişiminden de öte işgal girişimi başlattılar, ama tıpkı milli mücadele dönemindeki destansı duruş gibi bir şeyi kaçırdılar. 94 yıl sonra da bu millet 15 Temmuz'da geleceğine sahip çıktı." dedi.

Halkın iradesi karşısında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emrinde olanların kışlanın dışına çıkamadığını, tek kahramanın ise kardeşlik, istiklal ve istikbal için bir araya gelen millet olduğunu vurgulayan Yerlikaya, "Peygamber ocağı" olan ordunun bugün halkın arasında olduğunu, ihanetle hareket edenlerin ise hukuk devletinin mahkemelerinde hesap verdiğini kaydetti.

PYD, PKK, DHKP-C, DAEŞ gibi terör örgütleriyle de mücadele edileceğini belirten Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi alfabede harf bırakmadınız, adına ne harf koyarsanız koyun, Türkiye'yi kuşatamayacaksınız. İşte Fırat Kalkanı Operasyonu, kahraman ordumuz ve kadim dostumuz özgür Suriye'nin kurtuluşu için mücadele edenlerle beraber, kol kola yürek yüreğe Türkiye kuşatmasını dağıttı. Devletimizin işaret ettiği Fırat'ın batısında bizim sınırlarımızda bize düşman terör örgütü istemiyoruz. Bundan 10 gün önce FETÖ yenildi, bu sefer DAEŞ sahneye çıktı. Düğünümüze, Nurettin ve Besnamızın güzel gününe kast ettiler.

Bizim saflarımızı daha da sıklaştırmamız gerekiyor. Ey FETÖ, ey DAEŞ, ey PKK, bunlarla gizli ve saklı bir ve beraber olanlar, aziz milletimizi ve onun aziz ordusunu yenemeyeceksiniz, başaramayacaksınız. Biz özgürlüğüne, istiklaline aşık bir milletiz. Biz Allah'tan korkan bir milletiz, zulüm etmeyiz, haksızlık yapmayız, hesap olduğuna inanan bir milletiz. Bizi tanıyın. Aramıza, kardeşliğimize fitne sokmayın, sokamayacaksınız, başaramayacaksınız. 7 Ağustosta 81 vilayette sendikalarımız, vakıflarımız, siyasi partilerimiz, yani bizi biz yapan tüm renklerimizi kucaklaştı. Korkun artık bizden. Hesaplarınızı gözden geçirin."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da elektrikli bisikletle otomobil çarpıştı: 1 yaralı
    12:41 Antalya'da elektrikli bisikletle otomobil çarpıştı: 1 yaralı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde meydana gelen kazada, elektrikli bisiklet ile otomobil çarpıştı ve 1 kişi yaralandı. Kazanın anı güvenlik kamerasına yansıdı. Yaralı sürücü hastaneye kaldırıldı.

  • Muğla'da Romantik Evlilik Teklifi
    12:40 Muğla'da Romantik Evlilik Teklifi

    Muhsin Emir ve Buse Demirci, Datça Kumluk Plajında meşaleler eşliğinde sürpriz evlilik teklifi yaparak bir buçuk yıllık arkadaşlıklarını resmiyete döktü. Buse Demirci, erkek arkadaşının sürpriz teklifine şaşkınlıkla karşılık verirken, Muhsin Emir ise Buse'nin hayatını değiştirdiğini ve en güzel kadını bulduğunu söyledi.

  • Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli
    12:40 Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli

    Zonguldak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hasan Kahveci, mali tablolara uygulanacak olan enflasyon düzeltmesi işlemleri için ücret ödenmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu. Kahveci, bu işlemlerin mali müşavirlere ek iş yükü getirdiğini ve emeklerinin karşılığını almaları gerektiğini belirtti.

  • Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası alevlere teslim oldu
    12:39 Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası alevlere teslim oldu

    Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bulunan 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binasında çıkan yangın sonucunda binanın simge kulesi yıkıldı. Yangın sırasında binadaki tarihi tabloları kurtarmaya çalışan insanlar, yangının Notre-Dame Katedrali yangınına benzediğini ifade etti.

  • Kırşehir İl Genel Meclisi, Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası ilk toplantısını gerçekleştirdi
    12:39 Kırşehir İl Genel Meclisi, Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası ilk toplantısını gerçekleştirdi

    Kırşehir İl Genel Meclisi, 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda İl Genel Meclisi Başkanlığı ve katip üyeliği seçimi yapıldı. Bülent Ozan meclis başkanlığına seçildi. Ozan, hizmet çıtasını daha yukarı taşıyacaklarını ve üretim ve istihdam odaklı projeleri hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement