30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Samsun, Çankırı, Tokat, Sinop, Amasya, Çorum ve Kastamonu'da törenle kutlandı.

30.08.2016 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Samsun, Çankırı, Tokat, Sinop, Amasya, Çorum ve Kastamonu'da törenle kutlandı.

Büyük Zafer'in 94. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı'na Samsun Valisi İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Piyade Albay Sedat Bulut ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından çelenk konuldu, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Vali Şahin'in anıt şeref defterini imzalamasının ardından Samsun Anadolu Lisesi öğrencisi Mete Akın ve Medine Özlek, günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.

Buradaki törenin ardından valilikteki "Yaşayan Atatürk Salonu"nda tebrik töreni gerçekleştirildi.

Çankırı

Çankırı'da Atatürk Anıtı'na valilik, garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığı tarafından çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Vali Mesut Köse'nin makamında tebrikleri kabulüyle kutlamalar sona erdi.

Törene Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Abdullah Dede, Belediye Başkanı İrfan Dinç, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Tokat

Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na Tokat Valisi Cevdet Can, Garnizon Komutanı ve 48. Piyade Eğitim Alay Komutanı Piyade Albay Aykut Biçeroğlu, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve Ak Parti İl Başkanı Vekili Muhsin Kurulay, CHP İl Başkanı Feramus Şahin, MHP Tokat İl Başkanı Onur Çalışkan Türkiye haritalı çelenk sundu.

Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Öğrencilerin şiirler okuması ve Vali Can'ın tebrikleri kabulünün ardından kutlamalar sona erdi.

Bu arada CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, törende bir öğrencinin "Dua" isimli şiir okumasına tepki göstererek, "Yetkililer milli bayramların önemini kavrar, bunun önemine göre bir program akışı düzenlerler. Yoksa biz Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna ve ilelebet yaşamasına omuz veren herkese danışarak alternatif programlar yapacağız. Burada Atatürk ile ilgili şiirler okunması ve konuşmaların yapılması lazım." ifadesini kullandı.

Sinop

Sinop'ta ilk tören Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'nda düzenlendi. Anıta Vali Kemal Cirit, Garnizon Komutanı Albay Şefaattin Serten ve Belediye Başkanı Baki Ergül tarafından çelenk konuldu, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İskele Meydanı'nda yapılan tören ise Vali Cirit, Garnizon Komutanı Serten ve Belediye Başkanı Ergül'ün vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı. Jandarma Binbaşı Özgür Kılıç'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam eden tören, şiir ve halk oyunları gösterisinin ardından tören geçişi ile son buldu.

Bu arada Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yelken takımı törende gösteri sundu.

Amasya

Yavuz Selim Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Daha sonra Amasya Valiliğinde tebrikler kabul edildi.

Törene Vali Salih Işık, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, 15. Piyade Tugay Komutanı Kurmay Albay Zafer Uğur, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Çorum

Atatürk Anıtı'na Valilik, İl Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı adına çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Jandarma Yarbay Aykut Gürses, 15 Temmuz şehitlerini anarken göz yaşlarına hakim olamadı.

Buradaki programın ardından Vali Necmeddin Kılıç makamında, İl Garnizon Komutanı Jandarma Fatih Üstündağ, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile tebrikleri kabul etti.

Kastamonu

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına Vali Mesut Yıldırım, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Kurmay Albay Mehmet Özer Güneş ve Belediye Başkanı Tahsin Babaş tarafından çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından buradaki tören sona erdi.

Kastamonu Üniversitesi Rektörlük binasında Vali Yıldırım ile Güneş ve Babaş tarafından tebrikler kabul edildi.

Törene Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement