30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı, Antalya'nın Alanya, Kemer, Kumluca, Akseki ve Serik ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

30.08.2016 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı, Antalya'nın Alanya, Kemer, Kumluca, Akseki ve Serik ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Alanya Hükümet Meydanında düzenlenen törene, Kaymakam Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Garnizon komutanı Binbaşı Serkan Akbaba, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Taşkın, Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla devam etti.

Tören kaymakamlıkta düzenlenen programla sona erdi.

Kemer

Kemer Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından, Jandarma Üsteğmen Arda Özcan, vatansever halkın ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Türkiye'ye, Atatürk'e, onun ile ve inkılaplarına sahip çıkacağını, Türkiye Cumhuriyetinin şehitlerin kanının döküldüğü topraklarda her zaman yaşatacağını söyledi.

Törene, Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yasin Berçin, Kemer Emniyet Müdürü Tevfik Karayakalı, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

- Kumluca

Kumluca Cumhuriyet Meydanındaki törene ise Kaymakam Polat Kara, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Başçavuş Cengiz Kaya, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, askeri ve sivil erkan katıldı.

Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtına bırakılamasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerin okunmasından sonra Kaymakam, Garnizon Komutanı Vekili ve Belediye Başkanı tarafından törenle katılanların bayramı kutlandı.

Akseki

Akseki'deki tören, Cumhuriyet Meydanında meydan düzenlenmesi çalışmaları nedeniyle Ali Hasan Coşkun Kardeşler İlkokulu yapıldı. İlkokuldaki Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sürdü.

Törene Akseki Kaymakamı Murat Beşikci, Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, Garnizon Komutanı Vekili Üsteğmen Mustafa Dilek, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Jandarma Komutanlığı emrinde görevli Jandarma Uzman Çavuş Raşit Güngör tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Okunan "30 Ağustos" şiirlerinin ardından tören sona erdi.

Serik

Serik'teki tören Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı önünde yapıldı.

Törene, Antalya Vali Yardımcısı ve Serik Kaymakam Vekili Mehmet Yavuz, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Ece, Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, daire müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile ilçe sakinleri katıldı.

Törende konuşan Jandarma Astsubay Başçavuş Bünyamin Yaman, Atatürk ve silah arkadaşlarının gerçekleştirdiği mucizenin eseri olan Türkiye Cumhuriyetini, koruma, kollama azim ve kararlılığının ilk günkü gibi devam ettiğini söyledi.

Yaman, "Türk Silahlı Kuvvetleri, arkasında yüce Türk ulusundan aldığı destekle bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada anayasada kendisine verilen hak, görev ve yetkiler dahilinde, üniter devlet ve ulus kimliğinden taviz vermeden Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğü ve bekası için yorulmadan çalışmaya devam edecektir." dedi.

Tören sonrasında Antalya Vali Yardımcısı ve Serik Kaymakam Vekili Mehmet Yavuz, Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya Doğal Yaşam Parkı'nda Bahar Coşkusu
    10:55 Antalya Doğal Yaşam Parkı'nda Bahar Coşkusu

    Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nda bahar mevsimiyle birlikte yeni yavruların doğduğu ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda girişlerin ücretsiz olduğu açıklandı.

  • Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor
    10:53 Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor

    Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerini dinleyerek not alıyor ve gereğinin yapılması için talimat veriyor.

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.


Advertisement