30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Çanakkale'nin Ayvacık, Bayramiç, Ezine, Çan, Biga, Eceabat ve Lapseki ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

30.08.2016 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Çanakkale'nin Ayvacık, Bayramiç, Ezine, Çan, Biga, Eceabat ve Lapseki ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Eceabat'taki törenler Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

Eceabat Kaymakamı Murat Uzunparmak, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Fatih Yıldırmaz, Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, resmi kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Biga

Biga'daki törenlerde Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Emre Mengi ve Belediye Başkanı İsmail Işık'ın Atatürk Anıtına çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Jandarma Üsteğmen Akif Balan, törende yaptığı konuşmada, 30 Ağustos zaferinin ulu önder Mustafa Kemal tarafından yurtta sağlanan milli birlik ve beraberliğin mutlak sonucu olarak kazanıldığını söyledi.

Şiirlerin okunmasının ardından Çanakkale yöresine ait halk oyunları ekibi gösteri yaptı.

Ayvacık

Ayvacık Belediyesi Atatürk kültür Parkı'ndaki törenler Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması ile başladı.

Törene Ayvacık Kaymakamı Dr. Salih Gelgeç, Ayvacık Garnizon Komutanı Hv. Yrb. Murat Torumtay, Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ile siyasiler katıldı.

Tören sonunda Ayvacık Kaymakamı Gelgeç, tebrikleri makamında kabul etti.

Çan

Çan'daki tören, Atatürk Anıtına çelenk koyularak, saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Kaymakam Nurettin Kakillioğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cengiz Mete Yavuz, Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu tebrikleri kabul etti.

Daha sonra halk oyunları gösterileri sunuldu.

Ezine

Ezine'de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü törenle kutlandı.

Atatürk Parkında düzenlenen törene Kaymakam Ali Fuat Atik, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Turgay Şavir, Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Derya Kıratlı Akçadağ, resmi kurumların amir ve müdürleri katıldı.

Buradaki törenin ardından Kaymakam Atik, Garnizon Komutanı Şavir ve Belediye Başkanı Babaoğlu tebrikleri kabul etti.

Bayramiç

Bayramiç ilçesindeki kutlama töreni Yıldırım Akbulut Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Törene Kaymakam Kemal Kızılkaya, Bayramiç Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yusuf Erikli, Cumhuriyet Savcısı Yüksel Ertürk Bezgin, Belediye Başkanı Sadettin Arslan, Emniyet Müdürü Cengiz Akpınar ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement