30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla Bozüyük, Söğüt, Pazaryeri, Osmaneli ve Gölpazarı ilçelerinde tören düzenlendi.

30.08.2016 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla Bozüyük, Söğüt, Pazaryeri, Osmaneli ve Gölpazarı ilçelerinde tören düzenlendi.

Bozüyük'teki kutlamalara, Vali Yardımcısı ve Kaymakam Vekili Halil İbrahim Acır, Garnizon Komutan Vekili Üsteğmen Ekrem Kılınçarslan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, siyasi partiler, öğrenciler, şehit ve gazi aileleri, sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar katıldı

Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan kutlamada konuşma yapan üsteğmen Serkan Adalı, 30 Ağustos Zaferinin bütün otoritelerin tartışmasız bir askeri deha olarak kabul ettiği Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Anadolu'da sağlanan birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanıldığını belirterek, "Her safhasında tek tek düşünülerek hazırlanan bu zafer aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir. Anadolu halkı tek bir yumruk olarak dış ve iç odakların ihaneti karşısında ve yokluklar içerisinde büyük fedakarlıklarla verdiği Kurtuluş Savaşında en son Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni de kazanarak kesin zafere ulaşmıştır." dedi.

Kutlamalar, şiirlerin okunması ve Kaymakam Vekili Acır'ın, Metristepe Kültür Merkezi'nde tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi.

Söğüt

Söğüt ilçesindeki törenlere Kaymakam Berkan Sönmezay, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Yüzbaşı Bilgehan Özkozanoğlu, Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tören geçişinin ardından kutlamalar, Kaymakam Sönmezay'ın, makamında tebrikleri kabul etmesi ve şehitlik ziyaretiyle sona erdi.

Pazaryeri

Pazaryeri ilçesindeki törenlere Kaymakam İbrahim Özdel, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş İlhan Cansever, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, MYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Akın, İlçe Emniyet Amir Vekili Hüseyin Durtuluk, daire müdürleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Jandarma Astsubay Mehmet Emin Karakaş, yaptığı konuşmada, Türk tarihinin zaferlerle dolu olduğunu fakat 30 Ağustos 1922'de zaferle sonuçlanan Dumlupınar Savaşı'nın Türk milletinin yeniden dirilişi olduğunu kaydetti.

Kutlamalar, şiirlerin okunması ve Kaymakam Özdel'in, makamında tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi.

Osmaneli

Osmaneli Hükümet Konağı önündeki törende, Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Kaymakam Edip Çakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Murat Göksu, Belediye Başkanı Münür Şahin, daire müdürleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Kıdemli Çavuş Olcay Yaşa, Ulu Önder Atatürk'ün önderliğinde çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlığın aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferi olduğunu belirtti.

Şiirlerin okunmasının ardından Kaymakam Çakıcı, makamında tebrikleri kabul etti.

Gölpazarı

Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalara, Vali Yardımcısı ve Kaymakam Vekili Mustafa Güney, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mehmet Dinç, Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, Cumhuriyet savcısı Yavuz Otur, daire müdürleri ve siyasi parti temsilcileri ile okul müdürleri katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalar, Kaymakam Vekili Güney'in, makamda tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa 2.'si olan milli boksör Emine Kılınç'ı ödüllendirdi
    12:25 Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa 2.'si olan milli boksör Emine Kılınç'ı ödüllendirdi

    Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si olan Niğdeli milli boksör Emine Kılınç'ı makamında kabul ederek ödüllendirdi. Vali Çelik, başarılı sporcu ve antrenörünün başarılarının devamını diledi.

  • İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    12:25 İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında Ege Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmediği belirtildi. Deprem, İzmir genelinde hissedildi. İzmir Valisi Süleyman Elban, deprem sonrası yapılan saha tarama çalışmalarının devam ettiğini ve ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu belirtti.

  • Aydın'da 20 Yıl Önce İşlenen Cinayetin Şüphelisi İzmir'de Yakalandı
    12:23 Aydın'da 20 Yıl Önce İşlenen Cinayetin Şüphelisi İzmir'de Yakalandı

    Aydın'ın Koçarlı ilçesinde 20 yıl önce işlenen cinayetin şüphelisi olarak aranan K.Ü, İzmir'de yakalandı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi, cinayetin faili olduğu düşünülen K.Ü'nün İzmir'de olduğunu tespit etti. Ekipler, operasyon düzenleyerek şüpheliyi gözaltına aldı. K.Ü, Aydın'a getirilerek adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenleme yapıyor
    12:23 İzmir Büyükşehir Belediyesi Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenleme yapıyor

    İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenlemeye gidildi. Pazar sabahı metroda seferler 05.00'te başlayacak, Konak Tramvayı ise 06.00 ile 15.00 saatleri arasında sefer yapmayacak.

  • Düzce Valisi Selçuk Aslan ve protokol üyeleri, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'yü tebrik etti
    12:23 Düzce Valisi Selçuk Aslan ve protokol üyeleri, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'yü tebrik etti

    Düzce Valisi Selçuk Aslan ve beraberindeki protokol üyeleri, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'ye tebrik ziyareti gerçekleştirdi. Özlü, ikinci dönemine başlarken tebrikleri kabul etmeye devam ediyor.

  • Gediz'de Polisler Motosiklet Avında
    12:21 Gediz'de Polisler Motosiklet Avında

    Kütahya'nın Gediz ilçesinde polis ekipleri, plakasız ve kasksız motosiklet sürücülerini denetlemek amacıyla sıkı takibe aldı. İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, kazaların önüne geçmek ve güvenliği sağlamak için motosiklet avı düzenliyor. Sürücülerin plakasız ve kasksız olarak motosiklet kullanmamaları konusunda uyarılar yapılıyor.

  • Gedizli Kick Boksçular Bulgaristan'da Ülkemizi Temsil Edecek
    12:21 Gedizli Kick Boksçular Bulgaristan'da Ülkemizi Temsil Edecek

    Kütahya'nın Gediz ilçesindeki Kick Boks kurslarında eğitim gören sporcular, elde ettikleri başarılarla dikkat çekiyor. Milli Takıma davet edilen Gedizli sporcular, Bulgaristan'da düzenlenecek olan Top Ten Bulgaria Eurocup şampiyonasında ülkemizi temsil edecekler. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Muhammed Keskin, turnuvaya hazırlandıklarını ve Türk sporcularının büyük başarılar elde edeceğine inandığını belirtti.

  • Keçiören Belediyesi İlçede Bahar Temizliği Yapıyor
    12:20 Keçiören Belediyesi İlçede Bahar Temizliği Yapıyor

    Keçiören Belediyesi, ilçedeki 51 mahallede bahar temizliği çalışmalarını sürdürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri sokak, cadde ve kaldırımları süpürüp yıkayarak vatandaşlara temiz ve sağlıklı bir yaşam ortamı sunmayı hedefliyor. Ayrıca, Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sanatoryum Hastanesi ve Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de temizlik çalışmaları yapılarak vatandaşlar için sağlıklı alanlar oluşturuluyor.


Advertisement