30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Balıkesir, Çanakkale, Yalova ve Bilecik'te tören düzenlendi.

30.08.2016 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Balıkesir, Çanakkale, Yalova ve Bilecik'te tören düzenlendi.

Balıkesir'deki tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törene, Vali Ersin Yazıcı, Garnizon ve Okullar Komutanı ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, bazı milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Yazıcı, Tuğgeneral Turan ve ve Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, daha sonra valilikte kutlamaları kabul etti.

Program, Kuvayı Milliye Meydanı'ndaki askeri geçit töreniyle sona erdi.

Çanakkale

Çanakkale'de de Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çeşitli kurum ve kuruluşlar adına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali Hamza Erkal, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Akgül ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Buradaki törenin ardından, Çanakkale Deniz Müzesi ve savaş gemileri, halkın ziyaretine açıldı.

Törenler kapsamında, Boğaz ve Garnizon Komutanlığınca gece de bando konseri gerçekleştirilecek.

Yalova

Yalova'da da 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Vali Tuğba Yılmaz, Belediye Başkanı Vefa Salman, Garnizon ve Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Deniz Albay Enver Ünal, çelenk bıraktı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı ise Kaşgarlı Mahmut Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Uğur İnan yaptı. Konuşmanın ardından okunan şiirin ardından tören sona erdi.

Daha sonra, yine aynı meydanda Şehitler Anıtı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Yalova Belediye Başkanı Salman burada yaptığı konuşmada, anıtın kent için önemine işaret etti. Anıt ile ilgili bilgi veren Salman, şunları kaydetti:

"Şehitler Anıtı Yalova'da mevcuttu, fakat gerek Şehitler Derneği Başkanı Mustafa Ürkmez gerekse Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Şemsettin Gürtekin'in anıtla ilgili teklifleri oldu. Biz de bunun vatandaşların daha yoğun olacağı bir yere konulmasını düşündük. Bu nedenle de bu meydanda bunun açılışını gerçekleştiriyoruz. Osmanlı-Rus Savaşı'ndan bugüne kadar Yalova'dan şehit olanların isimleri bu anıtta yer alıyor."

Bilecik

Bilecik'te ise Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Tören, Vali Süleyman Elban, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törene ayrıca AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Jandarma Üsteğmen Süleyman Emre Uysal, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin tarihinin, anılmaya ve kutlanmaya değer büyük olaylarla dolu olduğunu söyledi.

Uysal, bunlardan en önemlisinin, Türk milletinin Atatürk'ün önderliğinde gerçekleştirdiği, batılıların "Türk mucizesi" adını verdikleri çok yönlü, çok boyutlu bir süreç olan Kurtuluş Savaşı olduğunu dile getirdi.

Resmi geçit töreninin ardından Vali Elban, makamında tebrikleri kabul etti.

Vali Elban ve beraberindekiler daha sonra Bilecik Şehitliği'ndeki mezarlara çiçek bıraktı.

30 Ağustos Zafer Bayramı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement