30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

Balkan ülkelerinden Bosna Hersek, Makedonya, Kosova ve Arnavutluk'ta, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle resepsiyon düzenlendi.

30.08.2016 21:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balkan ülkelerinden Bosna Hersek, Makedonya, Kosova ve Arnavutluk'ta, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle resepsiyon düzenlendi.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği tarafından başkent Saraybosna'da düzenlenen resepsiyona çok sayıda siyasetçi, akademisyen, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve davetli katıldı.

Resepsiyon, başta Türkiye'de 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşlar olmak üzere tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

İki ülkenin milli marşlarının çalınmasının ardından, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajını okudu.

Erginay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın son derece önemli bir bayram olduğunu anımsatarak, "Her yıl olduğu gibi Saraybosna'da Zafer Bayramı'nı kutlamak için toplandık. Herkesin bayramını kutluyorum." dedi.

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliğinde düzenlenen resepsiyonda da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı okundu.

Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, burada yaptığı açıklamada, 30 Ağustos'un herkes için gurur vesilesi olduğunu belirterek, 1922'de vatan topraklarının işgalden kurtarıldığını ve Cumhuriyet'in temellerinin atıldığını söyledi.

Türkiye'nin, tüm zorlukları birlik ve beraberlikle atlattığına işaret eden Şölendil, "Aziz milletimizin gücü, kardeşlik ruhu, inancı ve kararlılığını ortaya koyması açısında bu bayram son derece anlamlıdır." dedi.

Kosova ve Arnavutluk

Kosova'nın başkenti Priştine'deki büyükelçilik binasında düzenlenen resepsiyona ise başta Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Erdoğan'ın mesajını okumasının ardından, dayanışma ve beraberliğin sürekli olması temennisinde bulunarak, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hayatlarını ülkemizin birlik ve bütünlüğü için feda eden 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ile tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyorum." diye konuştu.

Resepsiyona katılan Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi de Kosova'nın her zaman Türkiye ile omuz omuza yürüdüğünü ifade ederek, "Kosova, Türk halkı, devleti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la dayanışmasını barış, istikrar ve medeniyet değerlerine bağlı kalarak göstermektedir. Bu bağlamda, daha iyi bir gelecek için işbirliğine devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki Türkiye Büyükelçiliğinde düzenlenen resepsiyonda Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajını okudu ve katılan herkesin bayramını en içten dileklerle kutladığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement