30 Ağustos Zafer Bayramı KKTC'de de Törenlerle Kutlanacak - Son Dakika
Dünya

30 Ağustos Zafer Bayramı KKTC'de de Törenlerle Kutlanacak

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93’üncü yıldönümü, Türkiye’yle birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde törenlerle kutlanacak.

25.08.2015 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93'üncü yıldönümü, Türkiye'yle birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde törenlerle kutlanacak.

KKTC'deki kutlamalar, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt'un Ortaköy'deki Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Gazinosu'ndaki tebrik kabulüyle başlayacak. Lefkoşa Atatürk Anıtı ve Dr. Küçük Bulvarı'nda iki tören düzenlenecek. Lefkoşa Atatürk Anıtı'ndaki çelenk töreninde protokol sırasına göre çelenkler anıta sunulacak, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekilecek.

Tören, Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı'nın Anıt Özel Defteri'ni imzalamasıyla son bulacak.

DR. KÜÇÜK BULVARI'NDA RESMİGEÇİT TÖRENİ

Lefkoşa'daki ikinci olarak Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'nda resmigeçit töreni olacak. Tören, İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesi, tören birliklerinin denetlenmesi ve halkın bayramının kutlanması, bir subayın konuşması ve resmigeçitle tamamlanacak. Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla büyükelçilik ikametgahında resepsiyon verecek. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu, Girne Antik Liman girişinde, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu ise Lefkoşa Dereboyu'nda konser verecek. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya 30 Ağustos Zafer Bayramı KKTC'de de Törenlerle Kutlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement