30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Yerel

30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru

30 Ağustos Zafer Bayramı\'na Doğru

Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci ve Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Saylam, kutlama mesajı yayımladı.

29.08.2014 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ile Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Bahçeci, yayımladığı mesajda, 30 Ağustos'un, Türk milletinin tarihinde dönüm noktası sayılacak savaşların kazanıldığı şanlı zaferin bayramı olduğunu belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutanlığında kazanılan ve Kurtuluş Savaşı'nın en önemli destanlarından biri olan büyük zaferin 92'nci yıl dönümünü kutlamanın büyük heyecanı ve gururunu yaşadıklarını vurgulayan Bahçeci, şunları kaydetti:

"Türk milleti ve ordumuz, 30 Ağustos zaferi ile her karışı şehit kanlarıyla sulanmış bin yıllık vatanımızı parçalamak isteyenlere hak ettikleri cevabı en iyi şekilde vermiştir. Başkomutan Atatürk liderliğinde 30 Ağustos 1922'de kazanılan bu zafer, Anadolu'nun ebedi Türk yurdu olmasını sağlamıştır. Bu zafer tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde işgalci güçlere unutulmayan bir ders vererek Türk milletinin hiçbir şeklide bağımsızlığından ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını bütün dünyaya duyurmuştur."

Bahçeci, kutlu zaferin mutlu yıl dönümünde aydınlık, çağdaş ve onurlu bir ülkenin sahiplenicileri olarak bir kez daha yüce Türk milletini ve kahraman orduyu kutladığını ifade ederek, başta büyük zaferin büyük kumandanı Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün gazi ve şehitleri rahmet, şükran ve minnetle andığını anlattı.

Prof. Dr. Saylam'ın mesajı

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam ise Türk milletinin tarihinde en büyük zafer olan büyük taarruz'un 92'nci yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Saylam, 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlayan istiklal mücadelesinin, 30 Ağustos 1922'de kazanılan zaferle sonuçlandığını ve vatan toprağının düşman işgalinden kurtarıldığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Cesaret, azim, fedakarlık ve inancın simgesi olan bu zaferle, Türk milleti adını silinmez harflerle dünya tarihi sayfalarına yazdırmıştır. Kurtuluş destanının zaferle taçlandırıldığı büyük taarruz, tarih boyunca üstün başarılar göstermiş Türk milletinin bağımsızlığa olan tutkusunun bir göstergesi, milletimizin milli hakimiyet, milli birlik ve beraberliğin en önemli kanıtıdır. Bugün yolumuzu aydınlatan manevi kaynaklarımızdan biri olan bu onurlu zafer, tüm mazlum halklara örnek teşkil eden büyük bir başarıdır."

Türk milletinin, büyük taarruzla emperyalist güçlere unutulmayacak bir ders verdiğini, bağımsızlık ve hürriyetinden hiçbir şekilde ödün vermeyeceğini tüm dünyaya kabul ettirdiğini vurgulayan Saylam, şunları kaydetti:

"Ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos, tarihimizde bir dönüm noktası, milletimizin sevinç ve gurur kaynağıdır. Tarihi nice şanlı zaferlerle dolu olan milletimizin 'yeni Türkiye' adı altında modern fetihler için umut dolu ve taptaze çabalara sahne olduğu şu günlerde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, Ulu Önder Atatürk ve aziz şehitlerimizi minnetle anıyorum." - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement