30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Yerel

30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru

AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

28.08.2015 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özden, mesajında, Türk milletinin en önemli değerlerinden olan özgürlüğünü muhafaza uğruna verdiği mücadele sonrasında kazanılan zaferin 93. yıl dönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve onurunu yaşadığını belirtti.

30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Başkomutan Gazi Mustafa Kemal komutasındaki kahraman Türk ordusunun kazandığı zaferin işgali resmen sonlandırdığını, Cumhuriyetin en sağlam temel taşlarından birisi olduğunu ifade eden Özden, şunları kaydetti:

"30 Ağustos Zafer Bayramımız halkımızın el ele verince, kenetlenince neler yapılabileceğini tüm dünyaya göstermiş ve bu anlamda hem dünya tarihinin belleğinden hem de milli belleğimizden asla silinmeyecek bir zafer olarak bizi bölmek isteyen, bizi birbirimize düşürmek isteyenlere ve tüm dünyaya verilmiş en açık mesajlarından biridir. Ülkemiz bugün demokraside, ekonomide, ulaşımda, teknolojide, eğitim ve sağlıkta kat ettiği mesafelerle, adalete, hukuk devleti ilkesine, insan hak ve hürriyetlerine olan bağlılığıyla muasır medeniyetlerin üzerine çıkma hedefine her zamankinden çok daha yakındır. Bu düşüncelerle, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Savaşımızın isimsiz kahramanları başta olmak üzere geçmişten günümüze tüm gazi ve şehitlerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement