30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Yerel

30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, 30 Ağustos'un Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde varoluşunun adı olduğunu belirtti.

28.08.2015 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, 30 Ağustos'un Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde varoluşunun adı olduğunu belirtti.

Şahin,  30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında bugünlerde her zamankinden daha fazla kardeşlik duygularıyla donatılmış özverili yaşam şartlarıyla zenginleştirilmiş ortak değerlerinin öne çıkarılmasına ihtiyaç duyulduğuna vurgu yaptı.

Ağustos aylarının Türk tarihinde önemli bir yeri olduğunu ifade eden Vali Şahin, şunları kaydetti:

"30 Ağustos zaferi; Malazgirt zaferi ile  ağustos ayında yurt edindiğimiz Anadolu'dan çıkartılmak istenen Türk milletinin bütün dünyaya karşı meydan okuyarak yeniden birlik ve beraberlik içinde varoluşunun adıdır. Tarihin altın sayfalarındaki yerini alan Kurtuluş Savaşı, Türk Milleti'nin, ordusu ile birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yazdığı kahramanlık destanıdır. Hürriyetine ve bağımsızlığına düşkün olan bir milletin 26 Ağustos 1922'de başlayıp, 30 Ağustos'ta nihayetlendirdiği bu zafer, Türkiye Cumhuriyeti'nin de kuruluşunu hazırlamış ve tarihimizde büyük anlam taşımaktadır.

İstiklalinin simgesi olan Kurtuluş Savaşımızın zaferle taçlandırıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, tüm gazi ve şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement