30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru

Hatay Valisi Ercan Topaca, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

28.08.2016 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Valisi Ercan Topaca, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Topaca, mesajında, 30 Ağustos'un, Türk ulusunun kendisini esir etmek isteyen yayılmacı güçlere karşı kadınıyla, çocuğuyla, ordusuyla topyekun verdiği bir savaşla ulusal benliğini kurtardığı ve bağımsızlığa olan tutkusunu destanlaştırdığı bir gün olarak tarihteki yerini aldığını belirtti.

Eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarının kurtarıldığını, Türk milletinin tarihinden bu yana devam eden hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onurunun tüm dünyaya açıkça ilan edildiğini vurgulayan Topaca, şöyle devam etti:

"Bu zafer, vatanımızı parçalamaya çalışan güçlere karşı milletimizin ebedi bekasının en önemli göstergesidir. Bu zafer, yoksulluğa, haksızlığa ve tüm olumsuz şartlara rağmen işgale baş eğmeyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki milletimizin zaferidir. Asırlarca devam eden şanlı bir mücadele sonucunda kazanılan vatan toprakları üzerinde, bağımsız ve onurlu bir şekilde var olabilmek için gösterilen üstün çaba, bugün de milletimizin ruhunda en canlı haliyle yaşayan manevi bir güçtür. Bu güç, son olarak 15 Temmuz'da yaşanan hain girişime karşı bir kez daha harekete geçmiş ve bütün dünyaya milli birlik ve kardeşlik şeklinde gösterilmiştir."

Liderine inanmış bir milletin el birliğiyle ebedileştirdiği tarihi bir destan olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıl dönümünü kutlayan Topaca, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitleri rahmet ve minnetle, kahraman gazileri de saygıyla andığını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement