30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

29.08.2016 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Güzeloğlu, mesajında, 30 Ağustos'un Türk milleti için onur ve gurur günü olduğunu belirtti.

Türk milletinin bağımsızlık inancını, hür ve müstakil yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiği Büyük Zafer'in 94'üncü yıl dönümü olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, ecdadın uğrunda büyük bedeller ödeyerek, her sayfası parlak zaferlerle dolu şanlı bir tarih armağan ettiğini aktardı.

Vali Güzeloğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ordu-millet kenetlenmesi ile kazanılan 30 Ağustos Zaferi de bu süreçteki tarihi dönemeçlerden birini ifade ettiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu eşsiz zaferin tek kaynağı, dün olduğu gibi bugünde birbirine kenetlenmiş bir milletin vatanına, özgürlüğüne ve değerlerine olan aşkı ve inancıdır. Bu duygular milletimizi hep güçlü ve dimdik ayakta tutmuş, kurduğumuz devletlerin dünya tarihine yön vermesine imkan sağlamıştır. Bu büyük zaferin ardından, milletçe el ve gönül birliği ile kurup, geliştirdiğimiz Türkiye Cumhuriyeti, bugünkü demokratik, çağdaş ve dinamik yapısıyla dünyada seçkin ve saygın bir konuma sahiptir. Bizlere armağan edilen milli zaferimiz Türkiye'mizin yarınlarına en güzel emanettir. Bugün bizlere düşen ise bütün imkansızlıklar ve yokluklara rağmen türlü zorlukları aşarak kurulan Cumhuriyetimize, birlik ve beraberlik içinde, bin yıldan bu yana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhuyla sahip çıkmak ve ülkemizi uygarlık yarışında en üst sıralara taşımak olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, bu zaferi bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi ve 15 Temmuz hain darbe gecesinde tanka, tüfeğe ve mermiye iman dolu göğsü ile karşı koyan ve şehadete erişen demokrasi şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement