30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru

Antalya'daki sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri yayımladıkları mesajlarla 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.

29.08.2016 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'daki sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri yayımladıkları mesajlarla 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, yayımladığı mesajda, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Türk milletine armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını bildirdi.

Türk milletinin ve şanlı ordunun Zafer Bayramı'nı kutladığını belirten Çetin, mesajında şunları kaydetti:

"Bugün büyük bir gurur ile belirtmek isterim ki, atalarımız uğrunda büyük bedeller ödeyerek, bizlere her parçası büyük zaferlerle dolu şanlı bir tarih armağan etmiştir. Kurtuluş Savaşı'nın en önemli aşamasını oluşturan ve Atatürk'ün bizzat komuta ettiği Büyük Taarruz'da tüm dünyaya örnek olacak zaferlere imza atılmıştır. Milletimiz ve ordumuz o günlerde adeta imkansızı başarmıştır. Bizler de atalarımızdan aldığımız bu güçle ülkemizi ve kentimizi ekonomik bakımdan daha ileri seviyelere taşımak üzere her alandaki standartlarımızı yükselterek var gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemiz, içerisinde bulunduğumuz dönemde bir yandan devlet içerisindeki terörist yapılanmalarla, diğer yandan terör odakları ile mücadele etmektedir. Eş zamanlı olarak ordumuz sınır ötesi operasyon yürütmektedir. Bu zor günleri güçlenerek geride bırakmamızı sağlayacak olan birlik ve beraberlik ruhudur. Tarihimiz boyunca birlik, beraberlik ve dayanışma ile elde edilen destansı başarılar, o birlik ruhu korunduğu sürece Türkiye Cumhuriyeti'nin her türlü belayı rahatlıkla def edeceğinin, yolunun ve yarınlarının parlak olacağının en büyük kanıtıdır."

Antalya Ticaret Borsası ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı Başkanı Ali Çandır da 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki kahraman ordunun kazandığı zaferin, kazanılan bir muharebe olmakla kalmadığını, topraklardaki işgali resmen sonlandırdığı gibi cumhuriyetin de en sağlam temel taşlarından birisini oluşturduğunu ifade etti.

Son dönemde yaşanılanların, vatan kavramının önemini herkese bir kere daha hatırlattığını dile getiren Çandır, şunları kaydetti:

"İçerisinde bulunduğumuz durum, şehit ve gazilerimizin kanlarıyla sulanmış bu topraklara renk, dil, din, ırk ayrımı yapmadan, ötekileştirmeden herkesin sahip çıkmasını zorunlu kılmaktadır. Hepimiz aynı gemideyiz. Tek vatan tek bayrak vurgusu bu anlamda önem kazanmaktadır. Milletimiz bir olma, diri olma azmini son yaşadığımız hain darbe girişiminde göstermiş içeriden ya da dışarıdan hainlere geçit vermeyeceğini bir kere daha dünyaya ilan etmiştir." dedi.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere ise 30 Ağustos 1922 tarihinde kazanılan büyük zaferin, Türk milletini esarete mahkum etmek isteyen hain düşmanlara karşı da büyük bir ders olduğunu belirtti.

Demokrat Parti Antalya İl Başkanı Hasan Ali Kartal da 30 Ağustos'un Türk ulusunun şan ve şeref dolu tarihinin en önemli kilometre taşlarından biri olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement