30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

29.08.2016 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk mesajında, ağustos ayının Türk milletinin zafer ayı olduğunu ifade ederek, Çaldıran, Mercidabık, Mohaç, Malazgirt savaşları ile Dumlupınar Meydan Muharebesi'nin bu ayda kazanıldığını anımsattı.

Bu zaferler arasında 30 Ağustos'un, 26 Ağustos 1071'de Malazgirt ile başlayan Türk hakimiyetinin bir kez daha perçinlendiği ve Anadolu'nun kadim ve ebedi Türk yurdu olduğunun tescil edildiği gün olduğunu vurgulayan Koncuk, şunları kaydetti:

"Bu büyük zafer; bir taraftan Türk milleti için övünç kaynağı olurken, diğer taraftan da vatan topraklarını işgale götüren ve bizleri ölüm kalım mücadelesi vermeye zorlayan etkenlerin görülmesi ve geçmişte yapılan yanlışların bir daha tekrar edilmemesi için bir ibret vesikası olmalıdır. Bizleri bir Kurtuluş Savaşı vermeye iten en önemli etkenlerin başında cahillik, bilgisizlik, geri kalmışlık ve iradesini bir tek kişinin, grubun ya da cemaatin eline teslim eden köhnemiş anlayış gelmektedir. Bu bakımdan fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek, bu topraklar üzerinde bir ve bütün olarak kardeşçe yaşamamızı sağlayacak bir düzenin kurulması için en az askeri bir zafer kadar önem taşımaktadır."

"Millet 15 Temmuz'da yeni bir destan yazdı"

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da 30 Ağustos'un Türk milletinin istiklal mücadelesinin zaferle taçlandığı tarih olduğunu belirterek, tarihten silinmek istenen bir milletin direniş ve dirilişiyle sonuçlanan bu zaferin, ezilen tüm milletler için de moral ve heyecan kaynağı olduğunu söyledi.

Geçmişi zaferlerle dolu Türk milletinin 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yeni bir zafere imza attığını ifade eden Arslan, şu değerlenlendirmelerde bulundu:

"Tek vücut halinde hareket ederek, tarihte destanlar yazan bir millet, 15 Temmuz'da da büyük bedeller ödeyerek yeni bir destan yazdı. Hainlerin doğrulttuğu namluların karşısında göğsünü siper etti. Tek derdi vatan olan bir millet, milli bir davada hainlere karşı tek yürek oldu. Vatanına ve bayrağına sahip çıktı. Şanlı tarihi destanlarla dolu olan bu millet; ülkemizde, bölgemizde ve tüm dünyada, barış, özgürlük ve istikrarın güvencesi olmaya devam edecektir."

"Vatanımızın bütünlüğü bu eşsiz zaferin ürünü"

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük ise Türk milletinin büyük önder Mustafa Kemal Atatürk komutasında 30 Ağustos 1922'de esaret zincirlerini kırdığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"30 Ağustos Zafer Bayramı, ulusal kurtuluş mücadelesinin zaferle taçlandığı, birlik, beraberlik içerisinde ülkemizin kurtuluşunun sağlanmasında önemli bir gündür. Büyük Taarruz'un ve 30 Ağustos Zaferi'nin bize armağanı; tüm ezilen uluslara ilham kaynağı olan Lozan Barış Antlaşması, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk devrimleri olmuştur. Ulusumuzun bağımsızlığı ve vatanımızın bütünlüğü bu eşsiz zaferin ürünüdür."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement