30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. Yılı Anısına 6. İstanbul Sanat Buluşması Resim Sergisi" - Son Dakika
Kültür Sanat

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. Yılı Anısına 6. İstanbul Sanat Buluşması Resim Sergisi"

Uluslararası Sanat ve Sanatkarlar Topluluğu (SAKÜDER) kuruluşunun 10. yılında 30 Ağustos temalı 76 sanatçının eserlerinin yer aldığı bir sergi düzenledi.

21.08.2015 20:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Sanat ve Sanatkarlar Topluluğu (SAKÜDER) kuruluşunun 10. yılında 30 Ağustos temalı 76 sanatçının eserlerinin yer aldığı bir sergi düzenledi.

TBMM Milli Saraylar Müzesi Sanat Galerisi'nde gerçekleşen sergide konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, İstanbul'un kalbi Beşiktaş'ta Milli Saraylar'ın sergi salonunda sanatseverleri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Bu serginin iki yönü var. Bir, 30 Ağustos'a atıfta bulunarak bir mesaj veriyor. Bir de, kültüre ve sanata dair" dedi.

Hazinedar,  özgürlükçü hayatın, siyasetin en önemli destekçisi ve en önemli aracının sanat ve kültür olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Anadolu'dan, ülkenin bir çok noktasından gelen sanatçıların karşısında işte bu anlayışla saygıyla eğiliyorum. Ayrı ayrı her bir sanatçımıza eserlerini Beşiktaş'ta bu güzel sergi salonumuzda sergileme imkanını verdikleri için teşekkür ediyorum."

SAKÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eser ise sergide 100'ün üzerinde eserin sergilendiğini kaydederek, "Biz uluslararası bir derneğiz. Bu sergiyi 30 ağustos zafer bayramının 92. yılı anısına düzenledik. Konsept buna uygun olarak hazırlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Serginin 6 ayda hazırlandığını dile getiren Eser, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok özel bir sergi. İstanbul halkıyla böyle bir sergiyi kavuşturmak, sanat severlerlere kavuşturmaktan mutluluk duyduk. Bunun için ben sanatseverlerin ve İstanbulluların bu sergiyi kaçırmamalarını istiyorum. Sanata halkımızın destek vermesini istiyoruz. Değerli iş adamlarımızın sanata destek vermesini istiyoruz. Değerlerimize destek vermesini istiyoruz. Bir sanatçı kendi kültür ve sanatına sahip çıktığı müddetçe dünya kültürlerinin ortak kaynaşma noktası olan medeniyete büyük katkı sağlar."

152 eserin yer aldığı sergide, SAKÜDER onursal üyelerinden Prof. Dr. Oya Kınıklı, Prof. Dr. Ahmet Özol, Prof. Dr. Basri Erdem, Prof. Dr. Gülsün Parlar, Prof. Dr. Nur Gökbulut, Nurtaç Özler, İmren Erşen, Ömer Lütfi Çetin, Feyha Özsoy, Asım Yücesoy, Vedat Can, Erkan Geniş, Süleyman Karakul, Feyha Özsoy, Asım Yücesoy, Derya Saatçıoğlu ve heykeltraş Necdet Can'ın yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Mersin gibi illerden 76 dernek üyesi sanatçının çalışmaları bulunuyor.

Sergi, 31 Ağustos'a kadar devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. Yılı Anısına 6. İstanbul Sanat Buluşması Resim Sergisi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement