30 Ağustos Zafer Bayramı Samsun'da Kutlandı - Son Dakika
Yerel

30 Ağustos Zafer Bayramı Samsun'da Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Samsun’da sade bir törenle kutlandı.

30.08.2015 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Samsun'da sade bir törenle kutlandı.

Büyük zaferin 93. yıl dönümü nedeniyle Samsun'da bir dizi etkinlik düzenlendi. Samsun'daki 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri sabah saatlerinde protokolün Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Samsun Valisi İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eker ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz sırasıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Samsun Valisi İbrahim Şahin, Atatürk Anıtı'nda tören defterini imzalayarak günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın çok büyük bir gün olduğunu belirten Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Aziz Atam, bugün vatanımızın düşman işgalinden kurtuluşunun ve ülkemizin bağımsızlığını kazandığı 'Zafer Bayramı'nın 93. yılını bir kez daha birlik ve beraberlik içinde kutlamak üzere huzurundayız. Toprakları işgal altında olan milletimize bağımsızlığı yaşatan, milletimizin bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini dünyaya gösteren bu zaferle Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmıştır. Milletçe birlik ve beraberlik içinde bu ülkeyi bizlere miras bırakan başta siz olmak üzere 'Kurtuluş Savaşı'nda savaşan şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyoruz" dedi.

Atatürk Anıtı'ndaki programdan sonra Samsun Valiliği'nde Vali İbrahim Şahin, tebrikleri kabul etti. Tebriklerin kabul edilmesinin ardından etkinlikler Cumhuriyet Meydanı'ndaki program ile devam etti. Meydandaki etkinlikler Samsun Valisi İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eker ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz askeri araç üzerinden halkı selamlaması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Piyade Tabip Albay Yavuz Erdin, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından ortaokul öğrencisi Melike Can ve Hüseyin Basri Kurt, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili şiir okudu. Etkinlikler geçit töreni ile son buldu.

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerine ayrıca AK Parti Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Akan, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcilri, gaziler, şehit aileleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 30 Ağustos Zafer Bayramı Samsun'da Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement