30 Bin Öğretmen Atama Töreni - Son Dakika
Politika

30 Bin Öğretmen Atama Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kuraları çektik. Kurada Güneydoğu’ya çıktı, Doğu’ya çıktı.

10.02.2016 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kuraları çektik. Kurada Güneydoğu'ya çıktı, Doğu'ya çıktı. Hemen 'Batı'ya nasıl gelirim?' Bunun telaşına kapılanlar varsa yine yandık. Olmaz. Biz şuna inanacağız, 780 bin kilometrekare ile bu topraklar bizim vatanımızdır" dedi.

30 bin öğretmenin ataması, MEB Şura Salonu'nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile diğer yetkililerin katıldığı törende öğretmen adayları atama heyecanı yaşadı. Törende konuşan Erdoğan, öğretmenliği "her işten çok daha fazla emek ve adanmışlık isteyen bir meslek" olarak tanımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz şu anda 'İşsiz kaldım, maaş temin edeceğim bir işe giriyorum' diye bu yola çıkıyorsanız, bu yanlıştır. Ben inanıyorum ki siz böyle düşünmüyorsunuz. Siz kendinizi bu ülkede sizi yetiştiren o muallimler gibi bir nesli yetiştirmeye kendinizi adamış muallimler olarak ben de sizleri görüyorum" dedi.

"ONLAR BİZİ NAKIŞ NAKIŞ İŞLERLERDİ"

"Bizim üzerimizde emeği olan bazı hocalarımız vardır ki onları hiç unutmayız ama bazıları da vardır ki unuturuz. O unutmadıklarımız hakikaten kendini bize adamış olanlardır" diyen Erdoğan, "Mesela öğrencilik yıllarımızda biz cumartesi günleri de okurduk, cumartesi günleri öğleden sonra bizleri özel sohbetlere, konferanslara, seminerlere götüren birkaç hocamız vardı ki ben onları hiç unutmam. Çünkü onlar bizi nakış nakış işlerlerdi. ve o sohbetlerde kazandıklarımızı da hiç unutmuyorum. En büyük sermayemiz o. Tutarlardı elimizden bizi oralara götürürlerdi. Çünkü içinizde şu anda tabi çoğu bekar olan öğretmen adaylarımız yarın evlenecekler, evlendikten sonra aynen kendi çocukları gibi o sınıflardaki yavrularını yetiştirecekler. Çünkü bu meslek herhangi bir meslek gözüyle, herhangi bir istihdam alanı gözüyle bakılacak bir meslek değil. Öyle bakan bir arkadaşım varsa hiç kusura bakmasın öğretmenlik sıfatını hak etmiyor demektir. Bir takım işler vardır ki onları herkes yapabilir ama öğretmenlik öyle değildir. Öğretmenlik için sadece branş eğitimi almak, pedagojik formasyon sahibi olmak yeterli değildir. Bu iş sevmezseniz, kendinizi adamazsanız yapılacak bir iş, çekilecek bir kahır değildir" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÖĞRETMEN ADAYLARINA "ÜÇ ÇOCUK" ÇAĞRISI

Öğretmenin bilgisiyle birlikte sevgisini de, heyecanını da, ufkunu da öğrencisiyle paylaştığını ifade eden Erdoğan, "Unutmayın sevgili öğretmen adayları, Türkiye çok büyük vizyonu olan, çok büyük hedefleri olan bir ülke. Bu hedeflere ulaşabilmemiz için elimizdeki en kıymetli sermayemiz çocuklarımız ve gençlerimizdir. Onlara ne kadar kaliteli, yüksek standartlı bir eğitim verebilirsek hedeflerimize o derece yaklaşırız. Dikkat ederseniz ben her fırsatta bir şey söylüyorum, 'en az üç çocuk' diyorum, bu vurguyu yapıyorum. Hayata yeni atılan sizlere de aynı tavsiye de bulunuyorum. Çünkü nüfusumuzu genç tutamazsak şu anda pek çok Batı ülkesinin maruz kaldığı tehlikeye biz de duçar oluruz" dedi.

Erdoğan, yeni nesilleri, aile birliği başta olmak üzere kültür ve medeniyetin temel değerleriyle donatarak yetiştirmenin önemine dikkat çekti. Dünyada bununla ilgili çok sayıda olumsuz örnek bulunduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Çocuklarımız gelişen ve yaygınlaşan teknolojinin de etkisiyle küresel kültür ürünlerinin kuşatmasına giderek daha fazla maruz kalıyor. Bu kuşak bel kırmak için, aileden başlayıp okulla taçlanan ve toplum hayatının diğer unsurlarıyla zenginleşen eğitim sürecinin önemi giderek artıyor. Hep ekonomi deriz, ekonomin temelini emek, sermaye, işgücü üretmez, ne üretir veya ne teşkil eder biliyor musunuz? İnsan. İnsan varsa emek vardır, insan varsa sermaye vardır, insan varsa üretim vardır. İnsan yoksa bunların hiçbiri yoktur. Bu saydıklarımın hepsi insanın türevidir. Onun için insan yaradılmışların en şereflisidir. İnsan o kadar önemli."

"HEMEN 'BATI'YA NASIL GELİRİM' TELAŞINA KAPILANLAR VARSA YANDIK"

"Bizim milli, yerli hassasiyetimiz eğitim konusunda da geçerlidir" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Onun için bu milli ve yerli anlayışla en az üç çocuk derken bu yavruları da o şekilde yetiştirmemiz lazım. Güçlü aileler olursa güçlü milletleri kurarız. Milletimizin güçlü olması için güçlü ailelerin olması şart. Kendi özümüzü, değerlerimizi koruyarak dünyayı tanıyan, kavrayan, yöneten, yönlendiren nesiller yetiştirme başarısını hep birlikte ortaya koyabilmeliyiz. Ben bu konuda sizlere güveniyorum. Kuraları çektik. Kura da Güneydoğu'ya çıktı, Doğu'ya çıktı. Hemen 'Batı'ya nasıl gelirim?' Bunun telaşına kapılanlar varsa yine yandık. Olmaz. Biz şuna inanacağız, 780 bin kilometrekare ile bu topraklar bizim vatanımızdır. Sıkıntılı yerler var, doğru. İşte bak o sıkıntılı yerlerde şu anda bu kadar şehitler veriyoruz değil mi? Niye veriyoruz? Bu toprakları yeniden vatan yapabilmek için veriyoruz. Zira oralarda kimse herhangi bir operasyona kalkıp da giremez. Çünkü İstiklal Mücadelemizde oralar, 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda, canı cananı bütün varımı alsın da hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda' diyerek İstiklal Marşı'nın yazıldığı topraklardır. Bu toprakları biz kimseyle paylaşmayız. Onun için de hep birlikte bu kararlı yürüyüşümüzü sürdürmemiz lazım."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I DUYGULANDIRAN FOTOĞRAFLI MESAJ

Terörle mücadele bölgesinde görev yapan iki özel harekatçının cep telefonuna fotoğraflı mesaj gönderdiğini anlatan Erdoğan, "Dün bana şöyle bir resimli mesaj geçmişler, iki tane özel harekatçı, 'Yürü uzun adam arkandayız' diye. Çok duygulandım, ikisinin elinde Türk bayrağı, ellerinde silahlarıyla, arkada duvarda da o yazılı. Şimdi onlar orada şuna inanmışlar, şehit olmaya bu topraklar için bu millet için. Dolayısıyla inanıyorum ki siz sevgili öğretmenlerimiz de işte bu topraklarda yavrularımızı alacaksınız adeta nakış işler gibi onların zihin dünyasını işleyeceksiniz ve böylece yarınlarımızın inşasını, yarınlarımızın ihyasını sizler sağlayacaksınız" dedi.

Konuşmasının ardından öğretmen adaylarından bir rakam söylemelerini isteyen Erdoğan, butona basarak atama işlemini başlattı.

EN ÇOK ATAMA DOĞU VE GÜNEYDOĞU'YA

30 bine yaklaşan öğretmenle­rin yüzde 70'i terörle mücadelenin sürdüğü Doğu ve Güneydoğu bölgelerine atandı. 21 bin öğretmen terör­le mücadelenin yoğun olduğu yer­lerde hizmet verecek. Branşlara göre ise en çok sınıf, İngilizce ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni ata­ndı. Atama sonuçlarının 10 Şubat'ta duyurulmasının ardından öğretmenler ikinci aşama başvu­rusunu yapacak. Atananlar 15-18 Şubat arasında staj yeri tercihi­ni belirleyecek. Tercih için 10 il hakkı bulunan öğretmen adayları, 19 Şubat'ta ise bu tercih başvurularının sonuçlarını öğrenecekler. İlk ataması gerçekleştirilen öğretmenler, 29 Şubat'ta valiliklerce belirtilen yerlerde görevleri­ne başlayacaklar.

STAJYER ÖĞRETMEN DÖNEMİ

Şubat atamalarıyla birlikte eğitim sisteminde ilk kez stajyer öğretmen uygulamasına da geçilecek. 30 bin ada­yın her biri 4 ay boyunca meslekte 10 yılını tamamlamış danışman bir öğret­menin yanında staj yapacak. Aday öğretmenler sınıfta bir öğrenci gibi dersi dinleyecek, öğretmenlerin nasıl ders anlattığını, nasıl ödev birebir gözlemleyecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 30 Bin Öğretmen Atama Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement