30 Bin Öğretmen Osmanlıca Kursu Gördü - Son Dakika
Yerel

30 Bin Öğretmen Osmanlıca Kursu Gördü

30 Bin Öğretmen Osmanlıca Kursu Gördü

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde başlatılan proje kapsamında 18 öğretmene Osmanlıca Türkçesi kursu veriliyor.

17.09.2015 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde başlatılan proje kapsamında 18 öğretmene Osmanlıca Türkçesi kursu veriliyor. Proje kapsamında Türkiye genelinde şu ana kadar 30 bin öğretmenin kurs gördüğü belirtildi.

Kdz. Ereğli ilçesinde öğretmenlere yönelik Osmanlıca Türkçesi kursu açıldı. Öğretmenevi konferans salonunda verilen kurslara 18 öğretmen katılıyor. Kurs hakkında bilgi veren Kilimli Türkali Ortaokulu Din Kültürü Öğretmeni Serdar Uçar, 2012 yılından bu yana bur kursların özellikle halk eğitim müdürlükleri aracılığı ile yaygın bir şekilde verilmeye başlandığını söyledi. Uçar konuşmasında "Halk Eğitim Müdürlüğü'nün açtığı kurslara öğretmenlerin ciddi rağbeti görülünce, öğretmenlere milli eğitim bakanlığının hizmet içi eğitim bünyesinde farklı kurslar açmak gündeme geldi. 2014 yılından itibaren de MEB öğretmenlere Osmanlıca Türkçesi kurslarını toplamda üç seviye ve üç kur olarak bütün Türkiye çapında açıyor. Daha önceki yıllarda Zonguldak merkezde iki Kilimli'de ise bir kurs açmıştık. Bu yılda Ereğli ilçemizde bir kurs açmak nasip oldu. Osmanlıca Türkçesi temel seviye olarak bu kursumuzu açtık. 18 civarında öğretmenimiz var ve çok ta güzel neticeler aldık. Kursumuz halen devam ediyor. Toplam 64 saatlik bir kurs. İnşallah bu Cumartesi günüde bitecek. Öğretmenlerimize sizlerin de huzurunda teşekkür ediyorum, böyle bir kursa başvurup Osmanlıca Türkçe'sini çok güzel bir şekilde öğrenmeye çalıştıkları için. Bu kursların devamı olacak. Öğretmenlerimizin bu noktada niyetleri ve gayretleri varsa milli eğitim müdürlüklerine dilekçe ile başvurmaları yeterli. Şu ana kadar Türkiye çapında 30 bin öğretmenimize kurs verildi. Giderek te artmaya devam ediyor" dedi.

Osmanlıca kurslarına katılan Pestilci Ortaokulu Din Kültürü Öğretmeni Sümeyra Ünlü ise Osmanlıca'nın ilk başta zor gibi göründüğünü ancak kursa başladıktan sonra kolay olduğunu gördüğünü söyledi. Ünlü kurs ile ilgili olarak şunları söyledi; "Öncelikle Osmanlıca derslerini almamıza sebep; Din Kültürü öğretmenleri arasında bu konuya biraz yoğunlaşmamız. Daha sonrada hizmet içi eğitim kapsamında bu dersi alıyoruz. Belki ileride okullarda seçmeli yada zorunlu yapılması durumunda bu derse girme olasılığımız olabilir diye bu dersi özellikle istedik. Daha sonra kendimizi geliştirmek amacıyla bu kursa başvurduk. Şu an gayet güzel gidiyoruz. Cumartesi günü kursumuz bittiğinde daha güzel sonuçlar elde edebileceğimizi düşünüyoruz. Osmanlıca öğrenmeyi ilk başta çok zor gibi düşünüyorduk. Daha sonradan baktığımızda hocamızın da gayretleri ile gayet güzel ilerleme kaydettik. Gayet kolay." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 30 Bin Öğretmen Osmanlıca Kursu Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement