30 Dakikada Sağlıklı Cinsel Hayat - Son Dakika
Güncel

30 Dakikada Sağlıklı Cinsel Hayat

30 Dakikada Sağlıklı Cinsel Hayat

Kadıköy Şifa Ataşehir Hastanesi, Kaliteli Yaşam Polikliniği Direktörü Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, Vajinal Atrofinin eşlerin cinsel yaşamını ve yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini söyleyerek, “Lazer ile vajinal daraltma işleminin süresi yaklaşık olarak 20-30 dakika” dedi.

30.01.2015 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadıköy Şifa Ataşehir Hastanesi, Kaliteli Yaşam Polikliniği Direktörü Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, Vajinal Atrofinin eşlerin cinsel yaşamını ve yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini söyleyerek, "Lazer ile vajinal daraltma işleminin süresi yaklaşık olarak 20-30 dakika" dedi.

Kadıköy Şifa Ataşehir Hastanesi, Kaliteli Yaşam Polikliniği Direktörü Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, kişinin hoşuna gitmeyen ve son derece önemli psikolojik rahatsızlık sebebi olan durumlar için, kadın, erkek, genç, yaşlı ayrımı yapılmaksızın herkesin estetik çözümler aramasının son derece doğal olduğunu ifade etti.

"HASTANIN BEDENEN VE RUHEN SAĞLIKLI OLMASINI HEDEFLİYORUZ"

Kadınların cinsel organlarında, vajinal kaslarda gevşeklik, vajina kanalında genişleme, şekil bozuklukları, idrar kaçırma, kuruluk (vajinal salgıda azlık) gibi seri, dinamik ve fonksiyonel kayıplar yaşanabildiğine dikkat çeken Dr. Yasemin Savaş;

"Bu tip rahatsızlıklar, hamilelik, normal doğum, kilo alımı, hormonal bozukluklar, anatomik yapı, menopoz ve yaştan kaynaklanabilmektedir. Vajinal bölgedeki renk koyuluğu da, sıkıntılı bir durumdur. Bu sorunlar cinsel hayatta ve dolayısıyla günlük hayata yansıyan problemlere yol açabilir. Doktorlar olarak, kişinin bedenen ve ruhen sağlıklı olmasını hedefliyoruz." diye konuştu.

"GENİTAL LAZER YÖNTEMİNİN UYGULAMA ALANLARI"

Genital lazer yönteminin uygulama alanlarına ilişkin de bilgiler veren Dr. Yasemin Savaş, herkesin ihtiyaç duyabileceği bu alanları şöyle sıraladı :

"Vajinal sıkılaştırma ve esnekliği arttırma, idrar tutamama sorununa çözüm, vajinal dokuda kolajenleri yapılandırma, vajinal bölgedeki renk koyuluğunun giderilmesi, yetersiz vajinal akıntı tedavisi, ağrılı cinsel ilişkiye çözüm, vajinada iltihap önleme ve bağışıklık sistemini güçlendirme, vajinal kuruluğun giderilmesi, dış genital organda sarkma tedavisi."

"LAZER İLE VAJİNOPLASTİ UYGULAMALARI, AĞRISIZ, ANESTEZİSİZ, AMELİYATSIZ, DİKİŞSİZ VE GÜNÜBİRLİK"

Dr. Yasemin Savaş, karbondioksit lazer ile vajinoplasti uygulamalarının, ağrısız, anestezisiz, ameliyatsız, dikişsiz ve günübirlik uygulanan, hastaya fiziksel zararı olmayan bir yöntem olduğuna dikkat çekerek, bu yöntem ile vajinanın iç ve dış çapının azaldığını, cinsel ilişki esnasında sürtünme temas hissinin de arttığını kaydetti.

"VAJİNAL ATROFİ EŞLERİN CİNSEL YAŞAMI VE YAŞAM KALİTESİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR"

Vajinal Atrofi'nin, kadınlarda gerek fizyolojik menopoz gerekse kanser veya değişik nedenlerle yapılan cerrahi menopoz sonrası gelişen östrojen eksikliği nedeniyle genital bölgedeki kan dolaşımının azalması ve vajinal mukozadaki dökülme ve incelme sonucu oluştuğunu ifade eden Dr. Savaş, " Menopoz sonrası kadınların yaklaşık yüzde 50'sinde görülen vajinal atrofinin derecesiyle ilintili olarak genital irritasyon, kaşınma, kayganlıkta azalma, anormal akıntı, kuruluk, enfeksiyonlara eğilim, hatta ilişki esnasında ağrı (disparoni) hisedilebilir. Ayrıca dış genital bölgedeki yağ dokusu azalmasına bağlı renk değişiklikleri ve vajenin görünümünde deformasyon gözlenir. Vajinal gevşeme ve atrofi sonucu öksürme, hapşırma, gülme, egzersiz gibi fiziksel aktiviteler esnasında istemsiz olarak idrar tutamama, kaçırma şikayetleri de başlar. Vajinal atrofi eşlerin cinsel yaşamını ve yaşam kalitesini olumsuz etkiler. Özellikle kadınlarda yaşanan tüm bu olumsuz etkiler, cinsel yaşamdan soğuma, kaçınma, eşler arasında cinsel tatminsizlik, depresyon, güven kaybı hatta evliliğin tehlikeye girmesi gibi ciddi sorunlara yol açabilir" dedi.

"LAZER İLE VAJİNAL DARALTMA İŞLEMİNİN SÜRESİ YAKLAŞIK OLARAK 20-30 DAKİKA"

Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, lazer ile vajinal daraltma işleminin süresinin yaklaşık olarak 20 - 30 dakika gibi inanması zor bir sürede uygulanabildiğini ve uygulamanın etkilerinin bir gün içinde görülerek kanalın daraldığını ifade ederek, "İşlemin oluşturduğu doku reaksiyonlarının normalleşmesi 1 - 2 hafta olup, işleme bağlı etkilerin tamamen fark edilmesi ise ortalama 1 aydır. İşlem sırasında hasta acı hissetmediği için anestezi uygulamasına gerek yoktur. Lazer vulvovajinaplasti işlemi, ek cerrahi girişim gerektirmeksizin uygulandığında normal yaşamından, ritminden koparmadan kısa sürede hasta işine dönebilir. Medikal estetikte dünyanın geldiği son nokta; ameliyatsız ve en kısa zamanda maksimum etkileri görmekten geçmektedir. Estetik uygulamalarda sosyal hayata hiç ara vermeden doğallığını koruyarak 5 - 10 yıl geriye gitmek hatta ilk günkü gibi demek artık mümkün" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 30 Dakikada Sağlıklı Cinsel Hayat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement