30 Dezavantajlı Aileye 30 Özel İftar - Son Dakika
Güncel

30 Dezavantajlı Aileye 30 Özel İftar

Kırşehir Belediyesi Hayırevi, restoranlarda iftar yapma imkanı bulamayan 30 ihtiyaç sahibi ailenin her birine, ramazan ayı süresince her akşam büyük bir restoranda iftar yaptırıyor.

28.06.2016 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABDULLAH YILDIZ - Kırşehir Belediyesi Hayırevi, restoranlarda iftar yapma imkanı bulamayan 30 ihtiyaç sahibi ailenin her birine, ramazan ayı süresince her akşam büyük bir restoranda iftar yaptırıyor.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'nin önerisi ile harekete geçen Hayırevi görevlileri, Kırşehir'deki bir restoranın sahibiyle görüşerek "30 ramazanda, 30 iftar" düşüncesini paylaştı. Restoran sahibi de bu hizmete katkı sağlamayı kabul etti.

Hayırevi yetkilileri, en kalabalık ve durumu en sıkıntılı olan dezavantajlı ailelerden 30 kişilik bir liste yaptı. Belirlenen liste ile her akşam bir aile, belirlenen restoranda ramazan iftarı yapma imkanı buldu.

Kırşehir Belediyesi Hayırevi Müdürü Hikmet Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılında kurulan Hayırevine 5 bin 160 kişinin müracaat ettiğini, bunlardan bin 830'unun dosyasının kabul edildiğini söyledi.

Başta Türkmenler olmak üzere Suriye, Irak, Afganistan ve Myanmar gibi karışıklık yaşanan yerlerden gelen 600 ailenin ihtiyacını da karşılamaya gayret gösterdiklerini vurgulayan Kılıç, gıda, giyecek, ev eşyası ve her türlü ihtiyaç malzemesiyle katkı yapmaya çalıştıklarını anlattı.

Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyacı olan ailelere restoranda iftar açabilme imkanı sunmak için çalışma yapıldığını dile getiren Kılıç, şöyle konuştu:

"Cacabey Meydanı'nda belediyemiz iftar veriyor. Yine 14 mahallede 14 iftar programı düzenleniyor. Hayırevi, belediyeye bağlı Aile Yaşam Merkezi ile işbirliği içerisinde Gönül Dağı Projesi kapsamında 35-40 civarında kimsesiz yaşayan yaşlılara ramazan gıdaları gönderiyor. Kızlarımız evlerinde hizmetlerini yaparak onların gıdalarını dağıtıyor. Bizler de 30 aileye 30 iftar yaptırmayı hedefledik. Kalabalık ve fakir olan 30 ailemizi seçtik. Bir restoran firmamız 30 ailemize 30 ramazanda iftar yaptırıyor."

Kılıç, aynı zamanda belirlenen ailelerle Belediye Başkanı Bahçeci ile "çat kapı iftar" programları yaptıklarını da anlatarak, "Bütün bunları ailelerimizin yüzünü güldürebilmek için yapmaya gayret ediyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 30 Dezavantajlı Aileye 30 Özel İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement