30 Koyunla İşe Başlayan Azimli Kadın, Şimdi 200 Koyunlu Sürüye Sahip - Son Dakika
Güncel

30 Koyunla İşe Başlayan Azimli Kadın, Şimdi 200 Koyunlu Sürüye Sahip

Malatya'da aldığı sertifika ve 30 koyunla yetiştiriciliğe başlayan kadın çoban, ailesi ve çevredekilerin baskılarına rağmen 200 koyundan oluşan bir sürünün sahibi oldu.

25.01.2017 08:49  Güncelleme: 08:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'nın Alıçlı Köyü kırsalında iki kız kardeşiyle yaşayan Zöhre Zengin, 5 yıl önce yetiştiricilik sertifikası alarak bahçesine ağıl kurdu. Ailesinin yanı sıra çevresindekilerin de tüm karşı koymaları ve baskılarına inat 30 küçükbaş hayvanla başladığı işini kısa sürede ilerleterek 200 hayvana ulaştı.

KARDEŞLERİNE DE BAKIYOR

Hayvanlarına yem bulmak için dağ tepe dolaşan Zengin, yetiştiricilikten kazandığı parayla bir yandan hayvanlarının borcunu ödeyip bir yandan da kız kardeşlerinin geçimini sağlıyor. Bu süreçte pek çok insanın da kendilerine karşı çıktığını belirten Zengin, "Herkes bana akıl veriyor ama ekmek vermiyor. Çevre köylerden de istemeyenler var. Hayvanlarımı susuz dahi bıraktılar. Ama insanda dayanma azmi varsa bu işleri yapmak zor değil" dedi.


Çoban Zengin, "Kız başımıza dağlarda dolaşmak bize yakışmıyormuş, gibi tepkiler aldık ama yılmadık" ifadelerini kullandı.

30 Koyunla İşe Başlayan Azimli Kadın, Şimdi 200 Koyunlu Sürüye Sahip

Son Dakika Güncel 30 Koyunla İşe Başlayan Azimli Kadın, Şimdi 200 Koyunlu Sürüye Sahip - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement