30 Yıldan Fazla Çalışan Memura Ek İkramiye Alma Fırsatı Doğdu - Son Dakika
Ekonomi

30 Yıldan Fazla Çalışan Memura Ek İkramiye Alma Fırsatı Doğdu

Anayasa Mahkemesi kararından sonra Ankara İdare Mahkemesi de, dava açan emeklilerin 15 bin liradan 30 bin liraya kadar ek ikramiye alabileceklerine hükmetti.

28.01.2016 10:54  Güncelleme: 22:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2015 yılı öncesinde emekli olan ve 30 yıldan fazla çalışan memurlara 30 yıl üzeri çalışmaları için emekli ikramiyesi alma yolu açıldı. Mahkemeye başvuran memur emeklileri 30 bin liraya varan miktarlarda emekli ikramiyesi alabilecek.

30 YIL SINIRI İPTAL

Anayasa Mahkemesi 07 Ocak 2015 tarihinde memurların emekli olurken aldıkları emekli ikramiyesinde 30 yıllık sınırı iptal etti. 2015 yılı öncesi emekli olan binlerce memur SGK'ya başvurarak 30 yıl üzeri çalışmaları için ikramiyelerini talep etti. Ancak SGK Anayasa Mahkemesi kararlarının geriye doğru işlemeyeceği gerekçesi ile talepleri geri çevirdi. Sadece karar tarihinden sonra emekli olan memurların bu haktan yararlanabileceğini açıkladı. Konu mahkemeye taşındı. Talebi reddedilen emeklilerin, Ankara İdare Mahkemelerine dava açtığını söyleyen Avukat Handan Özgül, "Mahkeme, 30 hizmet yılından fazla geçen hizmet süresine göre hesaplanacak emekli ikramiyesinin yasal faiziyle birlikte ödenmesi gerektiği kararını verdi. Emekli ikramiyesi farkının ödenmesine karar veren Ankara 10. ve 11. İdare Mahkemelerinin kararları emsal niteliğindedir" dedi.

DAVA AÇAN ALABİLECEK

Avukat Özgül ikramiyenin nasıl alınabileceğini şöyle açıkladı: "Mahkemeye başvuran kişilerin emekli ikramiyesi farkı olarak 15-30 bin TL arasında değişen hakları ödenecek, başvurmayanların hakları ödenmeyecektir."

SADECE ANKARA'DA AÇILABİLECEK

Avukat Handan Özgül davaların sadece Ankara'da açılabileceğine dikkat çekti. Şu anda açılmış ve devam eden çok sayıda dava bulunduğunu aktardı. 30 yıldan fazla çalışması bulunan ve 2015 yılı öncesi emekli olan memurları bu fırsatı değerlendirmeleri konusunda uyardı.

30 Yıldan Fazla Çalışan Memura Ek İkramiye Alma Fırsatı Doğdu

Son Dakika Ekonomi 30 Yıldan Fazla Çalışan Memura Ek İkramiye Alma Fırsatı Doğdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • kadir: 30 sene yatan demek istediniz heralde. şu devlet çalışanlarına da işten atılma başlasa da onlar da biraz endişelenseler. bu kadar olmaz ya. 3 28 Yanıtla
  • çorrumlu şakkir: Elimden gelse memurluğu kaldırırın 2500-3000 maaş alıyorlar bu parayı parayı bir fonda biriktirir her çalışana eşit dağıtırdım en azından herkes memur olmaya çalışmaz 3 25 Yanıtla
  • savcı Zekeriya: aç gozluler allah gözünüzü doyursun işçi ne yapsın memurlar yatarak para alıyor ben memur olayım 50 sene çalışırım 5 17 Yanıtla Hadi lan: Senden okusaydin mal sen yattıgin yerden işçi olmuşsun adam da okumuş dirsek çürütmus o kadar da olsun farkınız 8 2 Mmr: İşçi ne kadar ikramiye alıyor biliyor musun? Ağzın var konuşuyosun işte 7 2 TİM07: tutan mı var..... 3 0
  • çorrumlu şakkir: Memur yatsın maaşını alsın özel sektör esnaf taşeron ne yapsın onların hakkını kim savunacak memura teşvik yapacağına bunlara teşvik vap ey devlet fakir fukara ne yapsın ... 9 10 Yanıtla
  • TUYAN: SORUN OKUMAK DEĞİL SORUN İŞCİYE YAPILACAK 1300 ASGARİ ÜCRETİ 3 AY GUNDEMDE TUTUP PARA PARA YOK ... AMA MEMUR ANNE OLUNCA OGLENE KADAR MEMUR PIRIM MEMUR ZAM MEMURA İKRAMİYE MEMURA BU NE ADALET DİYCEM DE ADAELETMİ VAR .... ADAM MEMUR OLMUS SENENİN 3 AYI RAPORLU HAFTA SONLARINI CIKAR SENELİK İZİNİ CIKAR ... SENEDE 6 AY BELKİ ... BAŞKA SÖZE GEREK YOK ................................... 8 8 Yanıtla
  • Devler Memuru: devlet memuruyum emeklim doldu 2 çocuğum var benim çocuklarımdan birisini yerime ve artı ikramiyem devlete kalsın çocuğumu işe alsın. 6 8 Yanıtla
  • ADAM: YAŞLARI AŞMIŞ EMEKLİ OLACAKLAR EMEKLİ OLMUYORLAR.BU SEBEPTEN GENÇLERİN ÖNÜNÜ KESİYORLAR.ÜNİVERSİTE MEZUNU GENÇLER DE İŞSİZ KALMAMAK İÇİN TAŞERON OLUYORLAR.BAŞTAKİLER BUNA MÜSADE ETMEMESİ LAZIM.GEÇENLERDE BİR YAŞLI ZABITA MEMURU SEYYARIN PEŞİNDEN KOŞTURAMADI BİLE.ONUN YERİNDE ONUN GÖREVİNİ YAPAN TAŞERON YAKALADI AMA ÖDÜLÜ KİM ALDI DERSİNİZ.ARTIK BUNA BİR SON VERİLMELİ. 14 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement