300 Bin Kişi Orada Bekliyor... Sadece 3 Kilometre Kaldı... - Son Dakika
Dünya

300 Bin Kişi Orada Bekliyor... Sadece 3 Kilometre Kaldı...

300 Bin Kişi Orada Bekliyor... Sadece 3 Kilometre Kaldı...

300 bin kişiyi kurtarmak için savaşıyorlar Muhalifler, ülkenin kuzeyindeki Halep'te kent merkezinin doğusunda devam eden rejim kuşatmasını kırmak için dün sabah saatlerinde büyük bir saldırı başlatmıştı.

29.10.2016 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

300 bin kişiyi kurtarmak için savaşıyorlar

Muhalifler, ülkenin kuzeyindeki Halep'te kent merkezinin doğusunda devam eden rejim kuşatmasını kırmak için dün sabah saatlerinde büyük bir saldırı başlatmıştı.

Muhalifler, rejim hatlarına saldırılarını, kuşatılan bölgenin içinden ve dışından aralıksız sürdürüyor.

Dışarıdaki muhalif güçler, kuşatmanın güneybatısında bulunan Dahiyetu'l-Esed semtinin tümünü dün akşam saatlerinde ele geçirdi. Bir sonraki hedefleri askeri akademi olan muhalifler, 3000 Konut Mahallesi'ndeki Esed ordusu ve başta Hizbullah olmak üzere İran yanlısı diğer Şii milisleri vuruyor.

Dahiyetu'l-Esed'i alarak 2 kilometre içeri giren muhaliflerin, rejim hattını kırabilmek için 3 kilometre daha ilerleyebilmesi gerekiyor.

KUŞATMA İÇİNDE KALAN GRUPLAR REJİMİ HEDEF ALDI

Kuşatma içinde kalan gruplar ise dünden bu yana Cemiyetu'z-Zehra semtinde yoğunlaşan rejimin askeri ve lojistik merkezlerini füzelerle hedef aldı.

Muhalif gruplar operasyonu çok sayıda grubu bünyesinde toplayan Halep Fetih Ordusu adı altında gerçekleştiriyor.

AA muhabirine açıklama yapan Tecemmu Festakim grubunun askeri sözcüsü Ammar Sakkar, rejim mevzilerine yönelik şiddetli füze saldırılarından sonra karadan harekete geçeceklerini söyledi. Sakkar, dün hava şartları nedeniyle rejim ve Rusya'nın etkili hava saldırıları düzenleyemediğini, detay vermeksizin, kendilerinin de savaş uçaklarının etkisini azaltmak için bazı tedbirler aldığını ifade etti.

Şam Cephesi siyasi ofis üyelerinden Bera Eş-Şami de Dahiyetu'l-Esed'le ilk rejim hattının kırılmasının ardından saldırıların şiddetini artıracaklarını belirtti.

Sukur Eş-Şam sözcüsü Musa Elhac Musa, operasyon planını Halep'te bugüne kadar düzenlenen operasyonlardan çıkarılan dersler ışığında yaptıklarını, rejimin gücünü yıpratarak dağıtmaya ağırlık vereceklerini kaydetti.

300 BİN KİŞİ ORADA

Halep kent merkezinin doğusunda yaklaşık 300 bin kişi yaşıyor. Bölgenin Türkiye sınırındaki İdlib iliyle bağlantısını kuran Kastillo yolu 7 Temmuz'da rejim kontrolüne girmişti. Muhalifler, 6 Ağustos'ta yeniden koridor açmayı başarsa da rejim 4 Eylül'de bölgeyi yeniden kuşatmıştı. Kentin doğusu, rejimin ve Rusya'nın yoğun hava saldırılarıyla harabeye dönmüş durumda. Savaşın başından bu yana bir milyondan fazla kişinin göç ettiği bölgede on binlerce kişi de rejim ve destekçilerinin saldırılarında can verdi. Rejim güçleri, halen Birleşmiş Milletlerin (BM) insani yardımlarına geçit vermiyor.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya 300 Bin Kişi Orada Bekliyor... Sadece 3 Kilometre Kaldı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı
    12:33 Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden sahası heyelanında toprak altında kalan 9 işçiden birinin daha naaşına ulaşıldığını bildirdi. Arama çalışmaları devam ederken, daha önce de bir işçinin cenazesine ulaşılmıştı.

  • İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    12:25 İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında Ege Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmediği belirtildi. Deprem, İzmir genelinde hissedildi. İzmir Valisi Süleyman Elban, deprem sonrası yapılan saha tarama çalışmalarının devam ettiğini ve ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu belirtti.

  • Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı
    11:59 Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı

    Türk Kızılay öncülüğünde temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve uyku tulumu gibi acil ihtiyaç ürünlerinin yüklendiği 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı'na ulaştı. Gemiden indirilecek olan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, tır ve kamyonlarla Refah Sınır Kapısı'na taşınacak ve İsrail saldırıları altındaki Gazzelilere ulaştırılacak.

  • Saldırı sonrası kamera karşısına geçen Reisi ''İran, İsrail'e gücünü gösterdi'' demekle yetindi
    11:46 Saldırı sonrası kamera karşısına geçen Reisi "İran, İsrail'e gücünü gösterdi" demekle yetindi

    İsrail'in İran'a yönelik saldırısının ardından bugün kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Reisi'nin misilleme yapılıp yapılmayacağına dair bir açıklama yapması umulurken beklenen olmadı. Cuma namazı öncesinde açıklamalarda bulunan Reisi ''İran, İsrail'e gücünü gösterdi'' demekle yetindi.

  • Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası
    11:21 Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası

    İsrail'in İran'a yönelik 3 drone ile gerçekleştirdiği misilleme saldırısıyla ilgili ortaya atılan bir iddia büyük ses getirdi. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian, İran'a yapılan saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu belirterek, bu İHA'ların İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı. Dalirian'ın açıklaması akıllara "Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı?" sorusunu getirdi.


Advertisement