300 Sera Ulus Dağı'nın Sıcak Suyunu Bekliyor - Son Dakika
Yerel

300 Sera Ulus Dağı'nın Sıcak Suyunu Bekliyor

Termal açısından zengin olan Sındırgı ilçesine 18 kilometre uzaklıkta boşa akan 98 derece sıcaklıktaki suyun ilçe merkezine getirilmesine yönelik çalışmalar sürüyor Sındırgı Ziraat Odası Başkanı Yılmaz: "Sıcak suyun Pürsünler köyündeki 300 serayla buluşturulması durumunda İstanbul ve İzmir'in sebze ihtiyacını.

20.03.2014 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Termal açısından zengin olan Sındırgı ilçesine 18 kilometre uzaklıkta boşa akan 98 derece sıcaklıktaki suyun ilçe merkezine getirilmesine yönelik çalışmalar sürerken, Ziraat Odası bu suyun 300 serayla acilen buluşturulmasını istiyor.

Sındırgı Ziraat Odası Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmara Bölgesi'nde "İkinci Uludağ" olarak nitelendirilen Marmara'nın en yüksek dağları arasında bulunan Ulus Dağı'nın, metrelerce yükseklikteki eteklerinden kendi cazibesiyle sıcak su çıktığını söyledi.

Yılmaz, 98 derece sıcaklığa sahip bu suyun yıllardır Çaygören Barajı'na boşa aktığını dile getirerek, ilçeye 18 kilometre uzaklıktaki Hisaralan köyü yakınlarında çıkan suyun, merkeze getirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini ancak yavaş ilerlediğini anlattı.

Sıcak suyun turizm, seracılık ve ısınma amaçlı kullanılacağını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Tabii tüm kullanım alanları önemli ama bize göre seracılık ilk planda geliyor. İlçeye bağlı Pürsünler köyümüzde 300 sera bulunuyor. Neredeyse hane başına bir sera düşüyor. Biz imkanlar ölçüsünde Balıkesir ve civar ilçelerin ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Bize çok yakın İstanbul ve İzmir, Antalya'dan sebze alıyor. Sıcak suyun Pürsünler köyündeki 300 serayla buluşturulması durumunda İstanbul ve İzmir'in sebze ihtiyacını karşılarız. Sıcak su geldiğinde sera sayısı artacak, kış ayları üretimimiz yükselecek."

Yılmaz, seracıların yıllardır bu suyu beklediğini belirterek, "Antalya'dan İstanbul'a en az 3 bin lira nakliye parasıyla sebze geliyor. Sındırgı'dan bin lira nakliyeyle İstanbul'a istediğini göndeririz. Bizde potansiyel var sıcak su yok. Seracılık konusunda da oldukça bilgili ve yetenekliyiz. Sıcak su olmadan, yeterli imkanları olmadan seracılık yapıyor, çevre il ve ilçelere ürünlerini gönderiyorlar. Bir de imkan sağlandığında neler yapabileceklerini siz düşünün" diye konuştu.

30 Mart akşamı seçilecek belediye başkanına çağrıda bulunan Yılmaz, bölge ekonomisi açısından büyük önem taşıyan suyun zaman kaybetmeden ilçe merkezine getirilmesi gerektiğini söyledi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 300 Sera Ulus Dağı'nın Sıcak Suyunu Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement