31. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Kartal'da Açıldı - Son Dakika
Güncel

31. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Kartal'da Açıldı

31. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Kartal\'da Açıldı

Aydın Doğan Vakfı tarafından her yıl düzenlenen serbest konulu "31. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi", Kartal Belediyesi yeni hizmet binasında açıldı.

26.02.2015 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Doğan Vakfı tarafından her yıl düzenlenen serbest konulu "31. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi", Kartal Belediyesi  yeni hizmet binasında açıldı. Sergi, 12 Mart 2015 tarihine kadar gezilebilecek.

Serginin açılışına Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartansaş Genel Müdürü Düzgün Çapar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar, Aydın Doğan Karikatür Sergisi- Sergi Koordinatörü İlhan Artar ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz yeni Kartal Belediye binamızı yaparak Kartal Belediyesi'ni kiracılıktan kurtardı ama o arada bu binada bugün bu serginin açıldığı fuaye alanını da oluşturarak sanatçılarımız için sergi alanı olarak sundu. Bir süredir Kartal'da önemli sergiler belediye binamızın bu alanında yapılıyor. Bu dahi sanata ve sanatçıya başkanımızın verdiği desteğin bir yansımasıdır. Bugün de uluslararası bir yarışmanın çok başarılı örneklerinin yer aldığı sergiyi açıyoruz. Aydın Doğan Bey'i bu bağlamda sağladığı destek ve vakfın yarattığı başarı için kutluyorum. Kartal Belediyesi 230 ayrı projeyi uyguladı. 'Önce insan' kavramı ile sosyal belediyeciliğin gereği çalışmalarımız devam ediyor. Kartal Belediyesi olarak sanata değer veren herkesin yanındayız" dedi.

Sergi Kordinatörü İlhan Artar, Kartal Belediye ailesine desteklerinden dolayı teşekkür ederek, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer'e, "Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması 2014" kitabını armağan etti.

70 ÜLKEDEN 814 SANATÇI 2556 KARİKATUR İLE KATILMIŞTI

Serbest konulu 31. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'na 70 ülkeden 814 sanatçı 2556 karikatür ile katıldı. Önseçici Kurulu, 43 ülkeden 214 sanatçının 300 karikatürünü 16 Haziran 2014 Pazartesi günü 10: 30'da Bodrum Işıl Club'da toplanan uluslararası seçici kurulun değerlendirmesine sundu. Seçici Kurul yarışmada birinciliğe Türkiye'den Kürşat Zaman'ı, İkinciliğe İran'dan Mojtaba Heidarpanah'ı, Üçüncülüğe ise Polonya'dan Krzysztof Grzondziel'i değer gördü.

Ayrıca Seçici Kurul; Doğan Arslan (Türkiye), Akın Candemir (Türkiye), Rafael Correa (Brezilya), Menekşe Çam (Türkiye), Burak Ergin (Türkiye), Pawel Kuczynski (Polonya), Peter Nieuwendijk (Hollanda), Alireza Pakdel (İran), Rodrigo Machado da Rosa (Brezilya), Sajad Rafeei (İran), Farzane Vaziritabar (İran), Zhang Wei (Çin) sanatçıları Başarı Ödülüne değer gördü.

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'na, düzenlendiği yıllar içinde 137 ülkeden 7 bin 800 sanatçı 80 bine yakın eser ile katıldı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 31. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Kartal'da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement