31. Çaylı Rahvan At Yarışları Yapıldı - Son Dakika
Spor

31. Çaylı Rahvan At Yarışları Yapıldı

31. Çaylı Rahvan At Yarışları Yapıldı

İzmir'in Ödemiş ilçesinde bu yıl 31.'si düzenlenen Çaylı Rahvan At Yarışları, renkli görüntülere sahne oldu.

09.10.2016 20:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Ödemiş ilçesinde bu yıl 31.'si düzenlenen Çaylı Rahvan At Yarışları, renkli görüntülere sahne oldu.

Çaylı Rahvan At Yarışları Sahası'nda düzenlenen yarışlarda, Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen 200'e yakın at, Üçlü Tayfur, Dörtlü Tayfur, Büyük Orta, Küçük Orta, Baş Altı, Baş, Tozkoparan olmak üzere altı kategoride yarıştı.

Ödemişlilerin yoğun ilgi gösterdiği yarışlarda, atların ve jokeylerin mücadelesi renkli görüntüler oluşturdu. Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Mustafa Küçükmeral tarafından verildi.

Yarışların ardından eylül ayında Çiğli Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Kaklıç'ta düzenlenen rahvan at yarışlarında "Karayel" isimli atıyla kaza yaparak yaşamını yitiren jokey Ali Muslu'nun ailesi için katılımcılardan yardım toplandı.

Toplanan yardımlarla Muslu'nun ailesine ev alınacağı belirtildi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, yarışlarla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, rahvan at yarışlarının Çaylı'da gelenekselleştiğini anımsatarak, "Yaklaşık 50 yıldan bu yana devam eden bir geleneği yaşatıyoruz. Emeği geçenlere Türklüğün sporuna sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl 73 bin metrekare bir alan içerisinde rahvan at yarışları ve antrenmanların yapılabileceği bir yerin projesi çizildi. Kaynağı hazırlandı, yılbaşından sonra temelini atarak, orada çok daha rahat tribünlere sahip bir alanı hediye edeceğiz. Bundan sonrada bu spora desteklerimizi vermeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Çaylı Mahalle Muhtarı İsmail Güçlü, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem'e yarışlara desteğinden ötürü plaket verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 31. Çaylı Rahvan At Yarışları Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement