31 Mültecinin Öldüğü Olayda 2 Tutuklama - Son Dakika
Güncel

31 Mültecinin Öldüğü Olayda 2 Tutuklama

31 Mültecinin Öldüğü Olayda 2 Tutuklama

İzmir'in Dikili İlçesi ile Balıkesir'in Ayvalık İlçesi Altınova Mahallesi arasında kalan sazlık bölgeden Midilli adasına geçmek için hareket eden 2 lastik botun fırtına yüzünden alabora olması sonucu, aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu 31 mültecinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

11.01.2016 21:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Dikili İlçesi ile Balıkesir'in Ayvalık İlçesi Altınova Mahallesi arasında kalan sazlık bölgeden Midilli adasına geçmek için hareket eden 2 lastik botun fırtına yüzünden alabora olması sonucu, aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu 31 mültecinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Organizatör oldukları belirtilen Cezayir uyruklu A.S. (26) ile Filistin uyruklu B.A. (24) işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

İzmir'in Dikili İlçesi ile Balıkesir'in Ayvalık İlçesi, Altınova mahallesi arasında kalan sazlık bölgeden bir grup mülteci iki botla geçen 5 Ocak sabahı, Midilli Adası'na geçmek üzere hareket etti. Ancak iki bot da şiddetini arttıran fırtına yüzünden alabora oldu, onlarca sığınmacı üzerlerinde incecik can yelekleriyle Ege'nin soğuk sularında saatlerce can pazarı yaşadı. Sahil Güvenlik ve jandarmanın saatler süren çabası sonucunda, faciadan 12 mültecinin kurtulduğu, Ayvalık tarafında 23, Dikili tarafında da 8 olmak üzere, iki botun alabora olması sonucu 31 sığınmacının hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Facianın sorumlularının bulunması için Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ve Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı birimlerden oluşturulan 8 kişilik özel ekip, faciadan kurtulan mültecilerin ifadelerinden yola çıkarak Cezayir uyruklu A.S. ile Filistin uyruklu B.A.'nın organizatör olduğunu tespit etti. İki şüphelinin İzmir'de bulunduğu saptayan jandarma, mültecileri toplayıp Dikili'ye getirdiği ileri sürülen A.S. ile B.A.'yı İzmir'de gözaltına aldı. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün Ayvalık Adliyesi'ne sevk edilen iki şüpheli tutuklandı. - Ayvalıkbalıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 31 Mültecinin Öldüğü Olayda 2 Tutuklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement