33. Ulusal Bilişim Kurultayı - Son Dakika
Ekonomi

33. Ulusal Bilişim Kurultayı

33. Ulusal Bilişim Kurultayı

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı İlker Tabak, 2017'nin Türki·ye'de bi·li·şi·m yılı olması çağrısında bulunarak, "Türki·ye'ni·n geleceği· i·çi·n bi·li·şi·m sektörü olarak eli·mi·zi· taşın altına koymaya hazırız." dedi.

08.12.2016 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı İlker Tabak, 2017'nin Türki·ye'de bi·li·şi·m yılı olması çağrısında bulunarak, "Türki·ye'ni·n geleceği· i·çi·n bi·li·şi·m sektörü olarak eli·mi·zi· taşın altına koymaya hazırız." dedi.

Tabak, TBD 33. Ulusal Bilişim Kurultayı'nın açılışında yaptığı konuşmada, başta bilişim sektörü olmak üzere, 7 temel sektörde ayrıcalıklı özel teşvik uygulamalarının yürürlüğe girecek olmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe teşebbüsünün, bilişim ve iletişim teknolojilerinin demokrasinin teminatı için kritik rol üstlendiğini gösterdiğine işaret eden Tabak, bu kapsamda TBD olarak bu yılki Ulusal Bilişim Kurultayı'nın ana temasını "Bilişim ve Demokrasi" olarak belirlediklerini söyledi.

Tabak, toplumsal zenginlik ve kalkınma düzeyine ulaşmada yalnızca teknik değil, idari ve hukuki boyutların da ele alındığı bütünleşik yaklaşımların önemine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Kalkınmanın anahtarının bi·li·şi·m, yazılım, özelli·kle de yerli· yazılım olduğu çok net olarak görülmektedi·r. Kendi· üreti·mi·mi·z olan, kendi· mühendi·sleri·mi·zce, i·nsan gücümüzle üretti·ği·mi·z, mi·lli· ve yerli· yazılım si·stemleri·mi·zi·, özellikle kamu kurum ve kuruluşlarında kullanmak, yazılım i·hracatını artırmak i·çi·n ön koşuldur. Yerli· yazılım ve bi·li·şi·m ürünleri·ni·n kullanımının artması aynı zamanda si·ber güvenli·k i·çi·n de önemli·di·r. Ülkemi·zi·n, i·leti·şi·m altyapısı ve ni·teli·kli· uzmanları i·le bi·li·şi·m alanında güçlü potansi·yeli· var. Sektör paydaşları olarak bu potansi·yeli· canlandırmak i·çi·n bi·rli·kte hareket etmeli·yi·z. Biz üzeri·mi·ze düşeni· yapmaya hazırız."

"Bilişimle ilgili her konuda adım atmaya hazırız"

Türki·ye 3. Bi·li·şi·m Şurası'nı 2017 yılı i·çi·nde gerçekleşti·rmek i·stediklerini belirten Tabak, "2017, Türki·ye'de bi·li·şi·m yılı olsun. Türki·ye'ni·n geleceği· i·çi·n bi·li·şi·m sektörü olarak eli·mi·zi· taşın altına koymaya hazırız." dedi.

Tabak, ayrıca, Kamu İhale Kanunu'nda bi·li·şi·m ve yazılım alımlarına i·li·şki·n teli·f haklarını gözeten, kolaylaştırıcı düzenlemeleri·n yapılması i·çi·n i·lgi·li· kurum ve kuruluşlarla i·ş bi·rli·ği· yapmaya hazır olduklarını vurgulayarak, "Türkiye'nin 21. yüzyılda etkin bir dünya gücü olarak var olabilmesi, kendi teknolojilerini üreterek uluslararası alanda rekabet edebilen bir bilişim sektörüne sahip olmasıyla mümkündür. Ülkemizin bilişimle ilgili gereksinim duyduğu her konuda dün olduğu gibi bugün ve yarın da kamu yararını gözeterek adımlar atmaya hazırız." değerlendirmesinde bulundu.

"Bilişim ve Demokrasi" ödülleri

Açılış konuşmalarının ardından Türkiye Orta Ölçekli Sanayici ve Yöneticileri Vakfı Başkanı Nezih Kuleyin'e Yaşam Boyu Hizmet Ödülü verildi.

15 Temmuz gecesi Türksat'ta şehit düşen Ahmet Özsoy'un eşi Yasemin Özsoy, Ali Karslı'nın oğlu Osman Sefa Karslı, CNN Türk- Kanal D Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Abdulkadir Selvi ile CNN Türk Genel Müdürü Erdoğan Aktaş, NTV Genel Yayın Yönetmeni Nermin Yurteri, A Haber Genel Yayın Yönetmeni Abdülhalık Çimen, Türksat AŞ Genel Müdürü Cenk Şen, Türk Telekom Üst Yöneticisi Paul Doany, Turkcell Üst Yöneticisi Kaan Terzioğlu ile Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel de "Bilişim ve Demokrasi" ödülüne layık görüldü.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 33. Ulusal Bilişim Kurultayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor
    01:09 Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor

    Huawei yönetimi, Çin'de kapsamlı bir çip fabrikası daha kurmak için çalışmalara başladı. Şirket, çip sektörünün gelişeceğini öngörerek bu alana yapacağı yatırımları artıracak. Şanghay'da yapılacak olan fabrikanın, şirketin çip ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Fabrikada üretilecek çiplerin ağırlıklı olarak akıllı telefonlar için kullanılacağı belirtiliyor. Huawei, böylece çip konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedefliyor. Şirketin dev yatırımlarının ürün fiyatlarına etki edebileceği iddia ediliyor.

  • Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları
    22:04 Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk toplantısını yapacak. Toplantıda İran-İsrail gerilimi, sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti ve enflasyonla mücadele başlıkları ele alınacak.


Advertisement