34. İstanbul Film Festivali 4 Nisan Günü Başlıyor - Son Dakika
Güncel

34. İstanbul Film Festivali 4 Nisan Günü Başlıyor

İKSV tarafından on birinci kez AKBANK sponsorluğunda düzenlenen 34. İstanbul Film Festivali 4 Nisan'da başlıyor.

01.04.2015 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her yıl merakla beklenen programıyla sinemaseverlerin gözdesi olan 34. İstanbul Film Festivali,
3 Nisan Cuma akşamı Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak açılış töreniyle başlayacak. Tören aynı zamanda CNN Türk'ten canlı yayınlanacak. 34. İstanbul Film Festivali açılış töreninin hemen ardından Ernesto Daranas Serrano'nun yönettiği, festival kapsamında Dünya Festivalleri bölümünde izlenebilecek
Conducta/ Behavior/ Hal ve Gidiş açılış filmi olarak gösterilecek.

Festival heyecanı Kadıköy'de

İstanbul Film Festivali, Kadıköy'de Rexx sinemasının 2 salonunda yapacağı film gösterimlerinin yanı sıra festival coşkusunu Kadıköy sokaklarına da taşıyacak. İstanbul Film Festivali ve Fil'm Hafızası, sinefilleri 4 Nisan Cumartesi akşamı 18.00'den itibaren Kadıköy'de bir araya getirecek. Dunia, Stereogun, Lâl, Masal Evi, Liman Kahvesi, Flu, Trip ve Hera olmak üzere 8 mekâna yayılacak partiye katılım ücretsiz.

Festivalin ilk hafta etkinlikleri

34. İstanbul Film Festivali, sinemaseverlere filmleriyle olduğu kadar etkinlikleriyle de yoğun bir program sunuyor. Festival kapsamında ücretsiz sinema dersleri ve söyleşiler de düzenlenecek. Etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgilere film.iksv.org adresinden, festival mekânlarındaki etkinlik föylerinden ve sosyal medya kanallarımızdan ulaşabilirsiniz.

Film Gösterimi ve Sinema Dersi:
Reha Erdem & "Kosmos"–Film Gösterimi ve Sinema Dersi
8 Nisan Çarşamba, 14.00 Film Gösterimi, 16.30 Sinema Dersi, Akbank Sanat
İstanbul Film Festivali kapsamındaki bu özel buluşmada, önce Reha Erdem'in 2009'da Hayat Var ile kazandığı FIPRESCI Ödülü ve Anadolu Efes'in yapım desteği ile çekilen Kosmos (2010) filmi gösterilecek. Ardından Reha Erdem sinemasını, esin kaynaklarını, filmlerinde kurduğu zaman-mekân-insan ilişkisini ve sinemada anlam yaratmayı, heyecan vermeyi anlatacak.

Söyleşi:
Sinematek'in Kuruluşunun 50. Yıldönümü
9 Nisan Perşembe 16.00, İstanbul Modern Sinema
Bu söyleşide sinemaseverler, kuruluşunun 50., kurucularından Onat Kutlar'ın aramızdan ayrılışınınsa
20. yıldönümünde efsane sinema kurumu Sinematek'i içindekilerden; Onat Kutlar'ı en yakınlarından, Türkiye sinema tarihinin en hareketli dönemlerinden birine tanık olanlardan dinleme fırsatı bulacak. Hülya Uçansu moderatörlüğünde yapılacak söyleşide Cevat Çapan, Atilla Dorsay, Zeynep Oral, Vecdi Sayar, Jak Şalom konuşmacı olarak yer alacak.

Festival biletleri

34. İstanbul Film Festivali biletleri, Biletix satış kanalları ile Atlas ve Rexx sinemalarındaki ana gişelerden temin edilebiliyor. Biletler festival boyunca tüm festival sinemalarından da alınabilecek. Hafta içi gündüz seanslarındaki indirimli bilet uygulaması bu yıl da devam edecek. Tüm salonlardaki gösterimlerin hafta içi 11.00, 13.30 ve 16.00 seansları yalnızca 5 TL olacak. Tüm biletleri %10 indirimli alabilmek için son gün 4 Nisan Cuma.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 34. İstanbul Film Festivali 4 Nisan Günü Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement