34. İstanbul Film Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

34. İstanbul Film Festivali Başladı

34. İstanbul Film Festivali Başladı

* "Sinema Onur Ödülleri", Türk Sineması'na yıllar boyu emek vermiş 5 isme verildi.

04.04.2015 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* "Sinema Onur Ödülleri", Türk Sineması'na yıllar boyu emek vermiş 5 isme verildi.

Haber-Kamera: İstanbul DHA

Sinemaseverlerin yıl boyunca heyecanla beklediği İstanbul Film Festivali'nin 34'üncüsü, Lütfi Kırdar Uluslararası Sergi ve Kongre Sarayı'nda törenle açıldı. Açılış töreninde, "Sinema Onur Ödülleri", Türk Sineması'na yıllar boyu emek vermiş Safa Önal, Cahit Berkay, Yılmaz Atadeniz, Süleyman Turan ve Nebahat Çehre'ye verildi.

Sunuculuğunu Cem Davran'ın üstlendiği 34. İstanbul Film Festivali'nin açılış töreninde ilk olarak festivalin yarışmaları ve jüri üyeleri tanıtıldı. 34. İstanbul Film Festivali'nde Altın Lale Uluslararası ve Ulusal Yarışma, FACE Sinemada İnsan Hakları, Seyfi Teoman En İyi İlk Film ve bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Ulusal Belgesel Yarışması olmak üzere 5 farklı kategoride tam 49 film yarışacak.

Açılış töreninde, bu yıl sinema ve kültür-sanat dünyasındaki kayıplar da anıldı. Türkiye'nin ilk Kültür Bakanı, İKSV Mütevelli Kurulu Başkanı Talat Halman ile ünlü yazar Yaşar Kemal de anılan isimler arasındaydı.

İstanbul Film Festivali tarafından her yıl verilen "Sinema Onur Ödülleri", Türk Sineması'na yıllar boyu emek vermiş 5 değerli isme verildi. Filme çekilmiş 395 senaryosuyla Guinness Rekorlar Kitabı'na giren senarist Safa Önal'a ödülünü oyuncu Türkan Şoray verdi.

Pek çok fil müziğine imza atan Cahit Berkay da festivalin ikinci Onur Ödülü'nü aldı. Ödülü müzisyen Şebnem Ferah verdi. Cahit Berkay ayrıca konuklara bir de sürpriz yaparak filmlerinin müziklerinden bir seçki sundu.

Festivalin üçüncü Onur Ödülü ise yönetmen, yapımcı ve prodüktör Yılmaz Atadeniz'e verildi. Yönetmen Çağan Irmak, Yılmaz Atadeniz'e ödülünü takdim etti.

Yılların oyuncusu Süleyman Turan'a ödülünü ise oyuncu Hale Soygazi verdi.

Festivalin son Onur Ödülü ise Türk sinemasının önemli kadın oyuncularından Nebahat Çehre'ye verildi. Nebahat Çehre ödülünü oyuncu Selçuk Yöntem'in elinden aldı.

İstanbul Film Festivali, 19 Nisan'a kadar, 8 ayrı salonda gerçekleştirilecek 200'ün üzerinde filmin gösterimlerinin yanı sıra, ücretsiz olarak gerçekleştirilecek usta sinemacıların katılacağı söyleşi ve atölye çalışmalarıyla devam edecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 34. İstanbul Film Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Myanmar'da düzenlenen Thingyan Su Festivali
    13:30 Myanmar'da düzenlenen Thingyan Su Festivali

    Myanmar'ın Yangon kentinde düzenlenen Thingyan Su Festivali'nde insanlar serinleyebilmek için birbirlerine su sıçrattı. Festivale özgü bu su sıçratma geleneği, kötü şansı uzaklaştırmayı ve sağlık ile mutluluğa ulaşmayı temsil ediyor. Myanmar Yeni Yılı'nın başlangıcına işaret eden festival genellikle Nisan ayı ortasında gerçekleşiyor ve dört ila beş gün sürüyor. Festival bu yıl 13 Nisan'a denk geldi.

  • Ünlü şarkıcı Lara'dan taraftarlara çağrı: 'Stadyuma bekliyoruz'
    13:29 Ünlü şarkıcı Lara'dan taraftarlara çağrı: 'Stadyuma bekliyoruz'

    Ünlü şarkıcı Lara, Kırıkkalegücü FSK'nın önemli maçı öncesinde taraftarlara 'stadyuma bekliyoruz' çağrısı yaptı. Kırıkkalegücü FSK, kümede kalma mücadelesi veren rakibi Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş. ile karşılaşacak ve en az beraberlikle ligde kalmayı hedefliyor. Lara, Kırıkkalelilere 'stadyumu doldurmalıyız' diyerek maça davet etti.

  • Gelibolu'da Kask Kullanmayan ve Ehliyetsiz Motosiklet Sürücülerine Denetim
    13:27 Gelibolu'da Kask Kullanmayan ve Ehliyetsiz Motosiklet Sürücülerine Denetim

    Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde polis ekipleri tarafından kask kullanmayan, yetersiz ehliyet ile motosiklet kullanan ve ehliyetsiz motosiklet kullanan sürücülere yönelik denetim gerçekleştirildi. Denetimde çok miktarda cezai işlem uygulandı ve 5 motosiklet bağlanarak, yediemin otoparkına çekildi. Ayrıca GBT sorgusunda bir şahsın ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 6 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası tespit edilerek, gözaltına alındı. Gelibolu'da bu tür denetimlerin sürekli devam edeceği ve kask kullanımının yaygınlaştırılması amaçlandığı belirtildi.

  • Beşiktaş Yeni Teknik Direktör Arayışlarını Sürdürüyor
    13:25 Beşiktaş Yeni Teknik Direktör Arayışlarını Sürdürüyor

    Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, yeni teknik direktör arayışlarının devam ettiğini ve Sergen Yalçın ile görüşmediklerini belirtti. Aybaba, ayrıca yeni sezon öncesi kadro yapılanması konusunda çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Beşiktaş Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar ise, Beşiktaş'a yakışacak olan hocayı belirleyeceklerini ve sezon sonunda anlaşma yapacaklarını söyledi.

  • Niğde Valiliği TYP Programı ile 150 Kişi İşe Alacak
    13:24 Niğde Valiliği TYP Programı ile 150 Kişi İşe Alacak

    Niğde Valiliği bünyesinde çalıştırılmak üzere TYP (Toplum Yararına Program) çerçevesinde 150 kişi alınacak. Başvurular başlamış olup son başvuru tarihi 18 Nisan 2024 Perşembe olarak belirlendi. İstihdam edilecek kişiler kura sonucu belirlenecek ve 29 Nisan - 29 Ekim 2024 tarihleri arasında 6 ay süreyle istihdam edilecek. Başvurular iskur.gov.tr, e-Devlet veya Alo 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek. Detaylı bilgi için https://esube.iskur.gov.tr/ adresi ziyaret edilebilir.


Advertisement