34 Milyon Tohum Toprakla Buluştu - Son Dakika
Yerel

34 Milyon Tohum Toprakla Buluştu

34 Milyon Tohum Toprakla Buluştu

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi Değirmisaz Köyü yakınlarında 16 Temmuz’da meydana gelen orman yangınında zarar gören alanın ağaçlandırılması çalışmalarına başlandı.

17.11.2016 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Değirmisaz Köyü yakınlarında 16 Temmuz'da meydana gelen orman yangınında zarar gören alanın ağaçlandırılması çalışmalarına başlandı.

Çıkan yangında yok olan 231 hektar ormanlık alana, düzenlenen törenle 34 milyon 476 bin 190 adet kızılçam tohumu atıldı.

Törene, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, Kütahya Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım kül olan 231 hektar ormanlık alana 2 bin 170 kilo tohum atılacağını söyledi. Kayım, "16 Temmuz 2016 tarihinde öğleden sonra 7 adet bölmede çıkan orman yangınını 17 Temmuz sabaha karşı kontrol altına aldık ve 3 gün içerisinde de söndürdük. Hedefimiz yanan orman sahalarını 1 yıl içerisinde eski görünümüne kavuşturmak. Bu hedef doğrultusunda çalışarak çimlendirme şartlarını oluşturmak adına zamanı ve personeli de iyi kullanarak şuan çimlenme şartlarını oluşturacak duruma getirdik. Bu amaçla 2 bin 170 kilo yani 34 milyon tohumu toprakla buluşturacağız ve inşallah yanan sahayı eski görünümüne kavuşturacağız" dedi.

"Yüzde 56'sı orman"

Kütahya'nın ormanlık alanlarıyla hayat bulduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir tedbirli davranılması gerektiğine dikkat çekti. Vali Nayir, " 15 Temmuz'da bu ülke büyük bir ihaneti yaşarken, 16 Temmuz'da bu bölgede çıkan yangınla yüreğimiz bir daha sızlamıştı. Yangın haberini alır almaz gayretli bir çalışma ve havadan aldığımız desteklerle yangını söndürmeyi başardık. O zaman da ormanlık alanı gelip yerinde görme arzumuz vardı ama ülkenin o zamanki konjonktürü bizim yerimizden ayrılmamızı imkan dahilinde kılmamıştı. Ülkenin en büyük servetlerinden biri ormanlar, hem çevre için hem sağlık için hem de ekonomik değerler olarak baktığımızda bize önemli katkılar sağlayan varlığımızdır. İlimizi tanıtırken de hemen öyle başlıyor; 'Biz yüzde 56'sı ormanlarla kaplı bir iliz' diye övünerek anlatıyoruz. Koruması çok önemli bir varlığın devam etmesi için koruma tedbirlerinin alınması önemli" diye konuştu.

Çıkan yangında yok olan 231 hektar ormanlık alanın eskisinden daha iyi hale getirileceğini ifade eden Vali Nayir, "Arkadaşlarımızın burada yapmış olduğu çalışma hepimizin gördüğü gibi yangının izlerini silecek. Yangından kurtarılan emvalin ülke ve ekonomiye tekrar geri kazandırıldığını hepimiz görüyoruz. Gördüğümüz kadarıyla toprak tekrar yeşermeye müsait, bir ümit oluşturacak kadar da güzel bir alan. Arkadaşlarımızın çalışmasıyla bugün tohumları toprakla buluşturarak inşallah eskisinden daha iyi hale getirecek. Ülkemizin bu zenginliğini tekrar hızlandıracak bir çalışmamızı bugün burada yapacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir ile beraberindeki protokol üyeleri 34 milyon kızılçam tohumunu 231 hektarlık yanmış alana attı.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 34 Milyon Tohum Toprakla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement