Zeytinburnu Kültür Yayınları, İstanbul Kitap Fuarında - Son Dakika
Kültür Sanat

Zeytinburnu Kültür Yayınları, İstanbul Kitap Fuarında

Zeytinburnu Kültür Yayınları, İstanbul Kitap Fuarında

Zeytinburnu Kültür Yayınları, Anadolu Ajansının global iletişim ortaklığı olduğu, 34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarında okuyucuyla buluşuyor.

09.11.2015 22:01  Güncelleme: 22:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu Kültür Yayınları, Anadolu Ajansının global iletişim ortaklığı olduğu, 34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda okuyucuyla buluşuyor.

TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle düzenlenen fuarda AA muhabirine açıklamada bulunan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, klasik belediyecilik hizmetlerinin yanında sosyal ve kültürel belediyecilik alanlarında da ciddi çalışmaları olduğunu ifade etti.

Kültürel belediyecilikte, yayıncılık konusunda iddialı olduklarına işaret eden Aydın, "17 yıldır belediye başkanıyım. Beni en çok heyecanlandıran 2014 yılında Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 'Yılın Kamu Yayıncısı' seçilmiş olmak. Yereldeki değerlerimizi açığa çıkarmak istiyoruz. Geneldeki değerlerimizi, kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimizi açığa çıkarma gayreti içindeyiz" diye konuştu.

Başkan Murat Aydın, kar amaçlı kuruluşların, belediyenin yaptığı yayınları yapma imkanı olmadığına vurgu yaparak, "Çünkü ekonomik değil ama mutlaka bu değerlere sahip çıkılması lazım. Geçmişteki yaşanmışlıklar, geçmişteki kültürel değerlere sahip çıkılmalı" dedi.

"Yayınlarımızın ilgilisi üst düzeyde oluyor"

Ağırlıklı olarak Zeytinburnu ile ilgili çalışmalar yaptıklarına dikkati çeken Aydın, şunları aktardı:

"Türkiye geneliyle ilgili, değerlerimize katkı veren çalışmaları destekliyoruz. Geleneksel tıptan Türkiye'nin florasına. Mesela Merkez Efendi, Zeytinburnu'nda yaşamış, geleneksel tıpla ve doğadaki bitkilerle ilgilenmiş. Onun için biz de 500 yıl önce Zeytinburnu bu konularla ilgilenmişse, bugün de ilgilenilebilir noktasına geldik ve bu konularla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Kültürümüze katkı veren Necip Fazıl'dan, Mehmet Akif Ersoy'a birçok değerle ilgili çalışmalarımız var. Itri, Zeytinburnu'nda yaşamış. Onunla ilgili yayınımız var."

Murat Aydın, özellikle de mezar taşlarından yola çıkarak, kültürel anlamda katkı sağlamış birçok insanı açığa çıkardıklarını dile getirdi.

Kitap fuarında bulunuyor olmanın kendisi için çok anlamlı ve heyecan verici olduğunu belirten Aydın, "Fuara ilk başvurduğumuzda, 'Belediye ne alaka? Kitap fuarı?' diye bir yaklaşım sergilenmişti ama bugün artık buradayız. Bir kamu yayıncısı, Zeytinburnu Belediyesi olarak biz bu konuda öncüyüz. Zaten bu da tescillenmiş bir durum, Türkiye Yazarlar Birliği tarafından. Fuardaki standımızda popüler eserler yok, bilimsel eserler var. Dolayısıyla yayınlarımıza ilgililerin ilgisi üst düzeyde oluyor" ifadelerini kullandı.

Zeytinburnu Belediyesi'nce yayımlanan eserler, 15 Kasım'a kadar devam edecek fuarda kitapseverlerle buluşacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Zeytinburnu Kültür Yayınları, İstanbul Kitap Fuarında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement