35 Öğretim Üyeli Fakülteye 11 Kontenjan - Son Dakika
Güncel

35 Öğretim Üyeli Fakülteye 11 Kontenjan

35 Öğretim Üyeli Fakülteye 11 Kontenjan

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi'ni geçen yıl bir kişi tercih etmişti, bu yıl için 11 kontenjan verildi.

10.07.2014 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi'ni geçen yıl bir kişi tercih etmişti, bu yıl için 11 kontenjan verildi.

Geçen akademik eğitim öğretim yılında 26 kontenjan verilen ancak sadece bir öğrencinin tercih ettiği SDÜ Eğirdir Su ürünleri Fakültesi'ne bu akademi yılı için 11 kontenjan verildi. 35 öğretim üyesinin bulunduğu fakültede öğrenci başına 3 öğretim üyesi düşerken, SDÜ Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Osman Çetinkaya, fakülte mezunlarının büyük bir oranla istihdam edildiğini söyledi.

Her ülkenin kalkınmasını, gelişmesini diğer devletler arasında güçlü olmasını sağlayan avantajları olduğunu belirten Prof.Dr. Çetinkaya, şöyle konuştu: "Bu kaynaklar arasında su ürünlerimiz Türkiye için bir avantajdır. Göllerimiz denizlerimiz su ürünlerini yetiştirme ve avlama açısından potansiyel oluşturmaktadır. Bu potansiyelin kalkınmaya dönüştürmesi kaynakların doğru kullanılmasına, doğru işletilmesine, korunmasına, elde edilen ürünün teknoloji kullanılarak işlenmesine ve pazarlanmasına bağlıdır. İşte bu söylediklerimizin yapılabilmesi de su ürünleri konusunda verilecek eğitime bağlıdır. Su ürünleri mühendisliği eğitimi ülkemizdeki su ürünleri üretimini, tüketime katan bir birimdir."

SU KAYNAKLARI VAR ÜRETİMİ ARTIRACAK TEDBİR ALINMIYOR

Su ürünleri sektörünün doğal kaynakların kullanılması açısından stratejik bir öneme sahip olduğunu aktaran Çetinkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Öyle dünya ülkeleri görüyorsunuz ki içme suyu yok veya kısıtlı ama su ürünleri yetiştirmek gayesine baktığınızda Türkiye'yi anlamak mümkün değil. Su kaynaklarımız varken üretimi artıracak ve koruyacak tedbirler alınmıyor. Bu yüzden su kaynaklarımızdan yeterince yararlanamıyoruz. Su ürünleri mühendisliği eğitiminin temel amacı su kaynaklarımızı araştırmak, özelliklerini ortaya koymak, bu kaynaklarda yaşayan canlıların üremelerini, büyümelerini, avlanmalarını ve işlenmelerini bilimin ışığı altında öğrenmek, öğretmek ve uygulamaktır."

ÖZEL ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ GİBİ

Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi'nin 30 yılı aşkın bir geçmişi olduğunu aktaran Çetinkaya, sözlerine şöyle devam etti: "Ülkemizin su kaynakları bakımından önemli bir bölgesi olan Göller Bölgesi'nde kurulmuş eğitim kurumlarına yatırımcı kuruluşlara kalifiyeli eleman gönderen bir fakültedir. Bu yıl YÖK'ün aldığı kararla fakültemize 11 öğrenci alınacaktır. Su ürünlerini seven ve araştıran gençlerimiz için bu muazzam bir fırsattır. 11 öğrenci 35 öğretim görevlisinin bulunduğu bir fakültede okuyacaktır. Biz öğrencilerimizi, Süleyman Demirel Üniversitesinin kaliteli alt yapısına davet ediyoruz."

BÜYÜK ORANDA İSTİHDAM EDİLİYORLAR

Su ürünleri mühendisliğinin geniş iş alanlarına sahip olduğunu belirten Çetinkaya, mezunların Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesinde görev alabileceklerini, yine Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde bulunan araştırma enstitülerinde çalışabileceklerini açıkladı. Su ürünleri mühendisinin balık üretim tesisleri balık işleme tesislerinde çalışabileceklerini kaydeden Çetinkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu an su ürünleri sektörünün sorunu kalifiyeli eleman eksikliğidir. Biz fakülte olarak bu eksikliği tamamlamak, kaliteli eleman yetiştirebilmek için hazırız. Gençlerimizi su ürünlerini ve su ürünleri mühendisliğini tanımaları için fakültemize davet ediyoruz. Mezun olan öğrencilere garanti istihdam var diyemeyiz, ama bize gelen eleman müracaatlarında eleman eksikliğini görüyoruz. Fakülteyi bitirip, mesleğini sevmeyen, mesleği için fedakarlık yapmayan gençlerimizi ileride zorluklarla dolu bir hayat beklemektedir. Bu bütün branşlarda mevcuttur. Biz öğrencilerimize kaliteli, etkin, yaygın bir eğitim, su kaynaklarımızda ve işletmelerimizde çok iyi uygulamalar, projeler vaad ediyoruz. Onlara hep destek veriyoruz gerekirse Erasmus projesi ile yurt dışına gönderiyoruz."

YURT DIŞINDA DA İŞ İMKANLARI VAR

Özel balık üretim ve işleme tesislerinde su ürünleri fakülteleri arasından en çok Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi mezunlarının çalıştıklarını söyleyen Çetinkaya, sözlerini şöyle tamamladı: "İşletmelerden gelen taleplere bakıldığı zaman Eğirdir Su Fakültesi mezunlarının tercih edildiğini görüyoruz. Fakülte mezunlarımız büyük bir oranla istihdam ediliyor. İş adamları yurt dışında balık üretim çiftlikleri ve tesisleri kurmak istediklerini belirtiyor. Bu yatırımlar, çiftlikler su ürünleri mühendisleriyle kurulacak. Dolayısıyla kendini yetiştirmiş gençlerimize yurt dışında da iş olanakları var. Buradaki anahtar nokta iyi yetişmiş, dil bilen eleman olmaktır." - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 35 Öğretim Üyeli Fakülteye 11 Kontenjan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement