35. Uluslararası Deniz Kaplumbağaları Biyolojisi ve Korunması Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

35. Uluslararası Deniz Kaplumbağaları Biyolojisi ve Korunması Sempozyumu

35. Uluslararası Deniz Kaplumbağaları Biyolojisi ve Korunması Sempozyumu

Ortaca'da 19 24 Nisan 2015'te düzenlenecek sempozyumun hazırlık toplantısı yapıldı.

02.06.2014 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gelecek yıl Ortaca'da yapılacak 35. Uluslararası Deniz Kaplumbağaları Biyolojisi ve Korunması Sempozyumu'nun ön toplantısı gerçekleştirildi.

35. Uluslararası Deniz Kaplumbağaları Topluluğu Başkanı ve Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska, bir otelde düzenlenen toplantıda, Türkiye'nin Akdeniz'de yuvalayan caretta caretta ve yeşil deniz kaplumbağası için önemli üreme merkezi olduğunu söyledi.

Kaplumbağalarla ilgili 1979'dan beri 34 sempozyumun yapıldığını belirten Kaska, sempozyuma çeşitli ülkelerden çok sayıda bilim adamı katıldığını, önümüzdeki yıl 35'incisi düzenlenecek sempozyuma Türkiye'nin ev sahipliği yapacağını ifade etti.

Ortaca'da yapılacak sempozyuma yaklaşık 80 ülkeden bine yakın bilim adamının katılacağını dile getiren Kaska, "Sempozyumun koruma çalışmaları başladı ve tüm dünyada örnek koruma önlemleri alındı. İlimizde yapılması, ülkemizin tanıtımına da önemli katkı sağlayacak. Bunun yanında sempozyum ülkemizin deniz kaplumbağalarının korunmasına verdiği önemi göstermek açısından büyük bir avantajdır" dedi.

Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek ise dünyada bütün ülkelerin gündeminde koruma, kullanma dengesi ve sürdürülebilir kalkınma kavramının olduğunu vurguladı.

Ülkelerin doğayı kullanırken diğer canlıları ve nesilleri de gözettiğine işaret eden Şimşek, "Biz de ülkemizde doğayı kullanırken diğer canlıları ve bizden sonraki nesilleri de düşünmeliyiz. Bu anlamda bu çalışmaların büyük önemi var. Yapılacak sempozyum ülkemiz adına faydalı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, 19-24 Nisan 2015'te Sarıgerme Mahallesi'nde bulunan Hilton-Dalaman Otel'de yapılacak sempozyumun detayları hakkında görüşmeler yapıldı.

Toplantıya, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcileri, çeşitli üniversiteden öğretim üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 35. Uluslararası Deniz Kaplumbağaları Biyolojisi ve Korunması Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement