35. Uluslararası TRT 23 Nisan Çocuk Şenliği - Son Dakika
Güncel

35. Uluslararası TRT 23 Nisan Çocuk Şenliği

İzmir Valisi Cahit Kıraç, 35.Uluslararası TRT 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılan 45 ülkeden gelen çocukları kabul etti.

15.04.2013 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Valisi Cahit Kıraç, 35. Uluslararası TRT 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılan 45 ülkeden gelen çocukları kabul etti.

İzmir Valiliğinde çocukları kabul eden Kıraç, bu yıl İzmir'in ev sahipliği yaptığı 35. Uluslararası TRT 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne 45 ülkeden 750 çocuğun katıldığını belirtti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, dünyada çocuklara özel tek gün olduğunu hatırlatan Kıraç, böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Kıraç, Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bu bayramın demokrasiye ve halka olan inancın göstergesi olduğunu söyledi.

Konuşmasının ardından çocuklara hediyeler verirken Kıraç'ın armağanları çıkardığı torbaların üzerindeki "İzmir EXPO 2020" amblemi dikkati çekti.

Hediye alan Fijili Jane Wasasala, ülkesinin nezaket kuralları gereği diz üstü oturarak başını öne eğdi. Kıraç da Fijili çocuğa, aynı şekilde karşılık verdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen Elay Tünay isimli öğrenci ise Kıraç'a, Türk ve KKTC bayraklarının kalp şeklinde işlendiği bir yelek hediye etti.

-Suriyeli çocuklar duygulandırdı-

35. Uluslararası TRT 23 Nisan Çocuk Şenliği için gelenler arasında Hatay'daki barınma merkezinde kalan Suriyeli çocuklar da vardı.

Hüsame Salih'in Suriyeliler adına verdiği çiçeği alan Vali Kıraç, "Çocuklar ölmesin, hep barış içinde yaşasınlar. Umarız en kısa sürede Suriye'deki akan kan durur. İnsanlar barış içinde, huzur içinde yaşarlar" dedi.

Farklı ülkelerden gelen çocuklar, valilik binası önünde fotoğraf çektirdikten sonra, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti. Çocukların dünya barışına katkı sağlamalarını temenni eden Kocaoğlu da küçük misafirlerine hediyeler verdi.

Çocuklara, TRT Çocuk'un koordinatörü Can Soysal ve TRT İzmir Bölge Müdürü Muharrem Acar eşlik etti. - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 35. Uluslararası TRT 23 Nisan Çocuk Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement