35 Uygur Türk'ü 17 Gündür Havalimanında İzin Bekliyor - Son Dakika
Güncel

35 Uygur Türk'ü 17 Gündür Havalimanında İzin Bekliyor

35 Uygur Türk\'ü 17 Gündür Havalimanında İzin Bekliyor

Çin'deki insanlık dışı durumdan kaçarak hayatlarını kurtarma telaşına düşen 35 Uygur Türk'ü Türkiye'ye giriş yapabilmek için 17 gündür izin bekliyor.

11.04.2014 22:01  Güncelleme: 22:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'deki insanlık dışı durumdan kaçarak hayatlarını kurtarma telaşına düşen, aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu 35 Uygur Türk'ü 17 gündür Atatürk Havalimanı'nda Türkiye'ye giriş izini bekliyor.                                                                                              
TAV ÖZEL PARAVAN YAPTI, İHTİYAÇLARINI KARŞILIYOR

Çin'den kaçarak Türkiye'ye gelen ve İstanbul Atatürk Havalimanı'nda da günlerdir perişan bir halde Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye'ye giriş izini bekleyen ve aralarında küçük çocuk ile hamile kadınların da bulunduğu 35 Uygur Türk'ü için, havalimanı işletici firma TAV'ın özel bir paravan yapıp yeme ve içme ihtiyaçlarını karşıladığı öğrenildi.

BAKANLIKLARA YAZI GÖNDERİLDİ

Edinilen bilgiye göre 25 Mart 2014 tarihinden itibaren sırasıyla Ethiad Havayolları ile 7 kişi, THY ile 21 kişi, Katar Havayolları ile 7 kişi Dubai, Katar ve Malezya üzerinden Atatürk Havalimanı'na geldi. Gelenlerin Türkiye'ye giriş yapabilmesi için de Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği tarafından ilgili bakanlıklara izin yazısı yazıldığı öğrenildi.

224 NUMARALI KÖRÜĞÜN YANINA YERLEŞTİRİLDİLER

Türkiye'ye giriş yapmak isteyen ancak yasalar nedeniyle giriş yapamayan Uygur Türkleri için, TAV Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katı pasaport arkasındaki 224 numaralı körüğün olduğu yerde bir paravan yaptı. Yeme ve içme ihtiyaçları da TAV tarafından karşılandı. Ancak dışarıya çıkma hakları olmayan ve 17 gündür yıkanamayan 35 kişi arasında hastalıkların başladığı özellikle çocukların bu durumdan etkilendiği öğrenildi.

BİR ÇOCUK HASTANEYE KALDIRILDI

Bu arada hastalanan kadın Uygur Türkleri'nin de erkek doktora muayene olmak istememeleri üzerine kadın doktor getirileceği belirtildi. Edinilen bilgiye göre bir çocuk da hastaneye gönderildi.

Atatürk Havalimanı'nda 17 gündür perişan bir şekilde bekleyen 35 Uygur Türk'ünün bir an önce bakanlıktan gelecek izin yazısını beklediği belirtildi.

Atatürk Havalimanı'nda 17 gündür bekleyen 35 Uygur Türkü'nün fotoğrafı, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da bir vatandaş tarafından paylaşıldı. 


 


 

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 35 Uygur Türk'ü 17 Gündür Havalimanında İzin Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • OKAN61: Suriyeliler olsa hemen alırlar..Ama Türk oldukları için alınmıyorlar 26 2 Yanıtla
  • mavimarti: Biz 35 Uygur Türkünü alamayiz ama milyonlarca suriyeliyi aliriz. 25 2 Yanıtla
  • fırat: arkadaşlar bilmedigimiz çok oyunlar dönüyor başbakanımız illaki bunu görüyordur bekliyelim görecegiz 2 20 Yanıtla
    mahmut: bi milyon tane suriyeli adı altında ajan soktu ülke. oyunun kralı şu an dönüyor zaten.. 0 0 ANIL: HALEN DAHA MASAL ANLATIYORSUN YOK OYUNLAR DÖNÜYORMUŞ YOK BİLMEM NE ...YÜZBİNLERCE SURİYELİYE PASAPORTMU SORDU DEVLET KÜÇÜCÜK SABİLERİ BEKLETİYOR HAVAALANINDA ? 0 0 nejat: Van munutcu basbakan cinden korkuyorda ondan.ustelik onlarin bu ulkede arap kadar ranti olmaz. 0 0
  • fırat: bunlarda türklerin yüz karası tarihine bakın nedemek istedigimi anlarsınız 1 21 Yanıtla
  • yalman adana lı: hani din kardeşlerimize sahip çıkıyordunuz ,hem türk hem müslümn yerinizmi kalmadı hükümet 20 0 Yanıtla
  • Ramazan: 17 gündür yikanamayan insanlar tertemiz. Kokusan onlara sahip cikmayan sirasiyla sorumlu bütün yetkililer. Basta yetkili bakanlar. Ne yani geri gönderip kursunami dizdirecekler. Esefle kiniyorum sorumlu tüm yetkilileri. 1 milyondan fazla surileyi müsafir eden halk 35 kisiyemi sahip cikamayacak. Hemen o soyaslarimiza sahip cikilmali ve kalabilecekleri yer verilmeli. Kapina gelen müsafire bu yapilan terbiyesizlik, kültürsüzlük, barbarlik.... Tan baska bir sey degildir. 19 0 Yanıtla
  • aslan: Yazıklar olsun böyle hükümete Türklüğün ve insanlığın yüz karası bunlar. Tarihe kara bir leke olarak geçecekler. Milyonlarca Suriyeli sığdı da 35 soydaşımız sığmadı ülkeye 19 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement