350 Engelli Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı - Son Dakika
Yerel

350 Engelli Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayında eğitim gören 350 kursiyer karne coşkusu yaşadı.

23.01.2015 16:41  Güncelleme: 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda eğitim gören 350 kursiyer karne coşkusu yaşadı. Görme engellilere de Braille alfabesinden yapılan karnelerin verildiği törende engelliler, oynadıkları birbirinden güzel oyunlarla büyük beğeni topladı.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda eğitim gören 350 kursiyer, düzenlenen Engelsiz Karne Şöleni'nde kendileri için özel olarak hazırlanan karnelerini aldı. Görme engelli kursiyerler de Braille alfabesinden düzenlenen karnelerin verildiği törende engelli öğrenciler büyük sevinç yaşadı. Programda pandomim ve yöresel halk oyunlarından örnekler sunan, şarkı ve türkü seslendiren engelliler, salonu dolduran davetlilerin alkışını topladı. Charli Chaplin, Kardan Adam ve Kırmızı Başlıklı Kız'ı canlandıran engelli kursiyerler de programa renk kattı.

"Engelsiz Karne Şöleni"nde 37 branşta kurs gören öğrencilere karneleri Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula tarafından verildi.

"ENGELLİLER SARAYI'NDA ENGELLERİ AŞIYORUZ"

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yaptığı konuşmada engelli hemşehrilerinin karne heyecanını paylaştıklarını belirtti. Engelliler Sarayı'nda engelleri aştıklarını belirten Çağırıcı, duygularını şöyle ifade etti: "Bir emeğin karşılığı olarak öğrencilerimize simgesel anlamda karnelerini veriyoruz. Sarayımızda engelli hemşehrilerim ve yakınları değişik branşlarda kurs görüyor, meslek öğreniyor ve iş sahibi oluyor. Yine konuşma bozukluğu olan bini aşkın kursiyerimiz de sağlığına kavuştu. Bağcılar'da her gün yeni ve farklı heyecanlar yaşıyoruz."

GÖRME ENGELLİLERE BRAİLLE ALFABESİYLE DÜZENLENEN KARNE VERİLDİ

Tören sonunda 350 engelli kursiyere özel olarak hazırlanan karneleri, Başkan Çağırıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula tarafından verildi. Görme engelli kursiyerler de Braille alfabesinden düzenlenen karnelerini aldılar. Program sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 350 Engelli Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement