3500 Rakımda Zorlu İçme Suyu Çalışması - Son Dakika
Yerel

3500 Rakımda Zorlu İçme Suyu Çalışması

3500 Rakımda Zorlu İçme Suyu Çalışması

HAKKARİ (İHA) – Hakkari Belediyesi, içme suyu sıkıntısının önüne geçmek için çalışmalarını 3500 rakımda soğuk havaya rağmen sürdürüyor.

27.10.2015 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKKARİ (İHA) – Hakkari Belediyesi, içme suyu sıkıntısının önüne geçmek için çalışmalarını 3500 rakımda soğuk havaya rağmen sürdürüyor.

Kent merkezinde yer yer yaşanan içme suyu sorununu gidermek için İller Bankası'nın yapmış olduğu ihale kapsamında sıkıntının giderilmesi için başlatılan çalışmalar aralıksız devam ediyor. Belediye Başkanlığı denetimindeki ekipler, 3500 rakımlı Berçelan Yaylası'nda içme suyu maslak ve tahliye betonarme odalarının bir an önce tamamlanması için çalışmalarını sürüyor. Müteahhit firma çalışanları oldukça soğuk olan yüksek rakımda canla başla çalışarak verilen işi bir an önce bitirilmesi ve şehrin su sıkıntısından kurtarılmak için büyük bir fedakarlık örneği sergiliyor.

Hakkari Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü Mehmet Kızılkaya, kentte yer yer yaşanan su sorununun bir an önce çözülmesi için hummalı bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Kızılkaya, "2 bin metreküplük su deposu Keklikpınar Mahallesi üniversite yerleşkesinde, 2 adet 1500 metreküplük Merzan Mahallesi'nde, 700 metreküplük Seresola Mezarlığı'nda, 700 metreküplük Berçelan Mahallesi yolu üzerinde, 500 metreküplük Berçelan yolu üzerinde inşa edilecektir. Bunlardan 4 adetinin yapımına fiziki olarak başlandı. Mevcut muhafaza edilecek 6 adet deponun ise onarım çalışmaları devam ediyor. Ayrıca Berçelan Yaylası'nda içme suyu maslak ve tahliye betonarme odaları tamamlanma aşamasına geldi. Berçelan ishale hattında 450'lik, Golan hattında ise 400'lük ishale hatları yapımı sürüyor. Şehir merkezinde de Merzan Mahallesi Golazüre semti, Karşıyaka Mahallesi yüksekokul civarında şebeke yapım çalışmaları sürüyor" dedi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 3500 Rakımda Zorlu İçme Suyu Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement