36 Ülkenin Çocukları Gaziantep'te Buluştu - Son Dakika
Güncel

36 Ülkenin Çocukları Gaziantep'te Buluştu

Trt tarafından bu yıl 36'ncısı Gaziantep'te düzenlenen Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında 36 ülkeden gelen 36 çocuk, Gaziantep Valisi Erdal Ata ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti.

16.04.2014 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trt tarafından bu yıl 36'ncısı Gaziantep'te düzenlenen Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında 36 ülkeden gelen 36 çocuk, Gaziantep Valisi Erdal Ata ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen ziyarete, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TRT Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Koyuncu ile şenlikler için yurt dışından gelen çocuklar ve öğretmenleri katıldı. Ziyarette konuşan Ahmet Koyuncu, Gaziantep'te gördükleri misafirperverlikten dolayı Vali Erdal Ata ve Başkan Fatma Şahin'e teşekkür ederek, "Bu yıl Uluslararası Çocuk Şenliklerinin 36'ncısını Gaziantep'te düzenliyoruz. Buradaki şenliklerin çok iyi geçeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

ŞAHİN: BARIŞ İÇİN MÜCADELE EDİN

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise çocukların geleceği oluşturduğunu ifade ederek, "Bir büyüğünüz, bir ablanız, bir teyzeniz olarak sizden istirhamım, çocukların ölmediği, savaşların olmadığı, bir dünya için çalışın. Yarın bizim makamlarımıza sizler geleceksiniz, ülkelerinizi yöneteceksiniz. 5 yaşına gelmeden temiz suyla karşılaşmayan çocukların ölmediği, paranın ve petrolün ön planda olmadığı, barış içinde olan bir dünya için mücadele etmenizi istirham ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından çocuklar yanlarında getirdikleri kendi ülkelerine has hediyeleri Başkan Şahin'e verdi. Başkan Şahin ise çocuklara Gaziantep'e has yöresel bakır işlemeler hediye etti.

UKRAYNALI VE RUS ÇOCUK BARIŞ İÇİN BİRARAYA GELDİ

Öte yandan, şenlikler kapsamında biraraya gelen Ukrayna ve Rusya'dan gelen çocuklar da yan yana fotoğraf çektirdi. Ülkelerindeki karışıklığın bitmesini istediklerini söyleyen çocuklar, barış ve kardeşlik mesajları verdi. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 36 Ülkenin Çocukları Gaziantep'te Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement