365. Kısa Dönem Askerler Yemin Etti - Son Dakika
Güncel

365. Kısa Dönem Askerler Yemin Etti

Trabzon, Giresun, Artvin ve Gümüşhane'de silah altına alınan 365. kısa dönem 227 asker için yemin töreni gerçekleştirildi.

02.12.2016 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon, Giresun, Artvin ve Gümüşhane'de silah altına alınan 365. kısa dönem 227 asker için yemin töreni gerçekleştirildi.

Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki Güzel Sanatlar Lisesi Salonunda organize edilen törene Vali Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, diğer ilgililer ve askerlerin aileleri katıldı.

Vali Yavuz'un askerleri selamlamasıyla başlayan tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Yemin eden 83 asker adına jandarma er Mesut Uca konuşma yaptı.

Yavuz, burada yaptığı konuşmada, askerliğin kutsal ve onurlu bir görev olduğunu belirterek, "Alacağınız her türlü görevi en iyi şekilde yapacağınızdan, doğruluk ve dürüstlüğü, hak ve adaleti daima rehber edineceğinizden endişem yok. Türkiye Cumhuriyeti sizlerin omuzlarında daima yükselecek, bayrağımız kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir." dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), 15 Temmuz öncesinde bölücü terör örgütleri ile mücadele ettiğini anlatan Yavuz, "Halen daha bu mücadeleye devam ediyoruz ama 15 Temmuz bize gösterdi ki tek millet yani bu milletin karşısında olan, milletin önünü kesmek isteyen o kadar çok şer odağı, o kadar niyeti kötü insan var ki mücadele aynı şekilde devam etmeli. Bunu bir defa daha anladık." diye konuştu.

Jandarma Albay Akşit, törende askerlerin ailelerine seslenerek, "Her Türk genci gibi, oğlunu bayram havası içinde askere uğurlayan, şehadeti karşılığında 'Vatan sağolsun' diyerek sabrın, asaletin ve metanetin en büyüğünü gösteren anne ve babalar, evladınızın kutsal ant içme töreninde yanlarında bulunarak onlara büyük güç ve onur kaynağı oldunuz. Kutsal bir görev olan askerlik hizmetini yapmak üzere bizlere teslim ettiğiniz çocuklarınızın komutanları olarak onları kardeş, arkadaş ve evlat olarak bağrımıza bastık." sözlerine yer verdi.

Askerlere seslenen Akşit, şöyle dedi:

"Genç silah arkadaşlarım, kutsal askerlik ocağına adımınızı attığınız ilk günden itibaren yurdumuzun dört bir yanından gelen arkadaşlarınızla birleştiniz. Sizlere düşen görev Atatürkçü düşünce sistemi içerisinde bütün politik düşüncelerin dışında kanun, talimat ve nizamlara bağlı, karşılıklı sevgi ve güvene dayanan bir disiplin ruhu ile ve işbirliği içinde çalışarak yurdumuza hizmet etmektir."

Tören, askerlerin Jandarma Marşı'nı seslendirmesinin ardından konuklara ikramla sona erdi.

Giresun

Giresun'daki törende 70 askerin yemini için gerçekleştirilen tören, Tuğgeneral Bahtiyar Aydın Kışlası Spor Salonunda gerçekleştirilen tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Vali Hasan Karahan, yaptığı konuşmada, gençlerin, kendilerinden öncekiler gibi son nefeslerine kadar yeminlerine sadık kalacaklarına ve bu konuda hiçbir fedakarlıktan çekinmeyeceklerine inandığını dile getirdi.

Kahraman jandarmanın, milletin hizmetinde, devletin emrinde en zor şartlarda, en ulaşılmaz alanlarda asayişi, terörle mücadeleyi dün olduğu gibi bugün de bundan sonra da şerefle sürdüreceğini vurgulayan Karahan, ailelere şöyle hitap etti:

"Sizler de evlatlarınızı bu hizmetler için asker ocağına gönderdiniz. Hepsini Allah korusun. İnşallah evlatlarınızı sağ salim teskereleri ile iade edeceğiz ama biliyoruz ki millet yolunda her zaman genç evlatlarımız kanlarının son damlasına kadar hizmete hazırdır. 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi, milletimiz askeri, polisi, sivili ile canını feda ederek devletimizin hizmetinde olduğunu bütün cihana ilan etmiştir. Sevgili kahraman Mehmetçiğimiz de bu yolda büyüklerini mahcup etmeyecektir, tarih buna şahittir, dünya da buna şahit olsun."

Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, kahraman Mehmetçiklerin bugünden itibaren daha önce hiç karşılaşmadıkları görev ve sorumlulukları, kazandıkları tecrübelerle yerine getireceklerini, her türlü zorluğun üstesinden geleceklerini söyledi.

Saraç, askerlere hitaben şöyle konuştu:

"Bu ant, vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup, dürüstlüğün emirlere mutlak itaatin ifadesi, aynı zamanda kahraman Türk jandarmasına mensup bir asker olduğunuz kabul belgesidir. Ettiğiniz kutsal vatan hizmeti görevini sizden önceki büyüklerinizden devralarak askerlik sürecince bu kutsal vatan hizmetini en iyi şekilde yerine getirecek sizler, sonraki kardeşlerinize gururla ve onurla devredeceksiniz."

Konuşmaların ardından, birliğe ilk katılan ve eğitimlerde başarı gösteren erlere hediye verildi.

Artvin

Artvin'de de eğitimlerini tamamlayan 43 er için İl Jandarma Komutanlığı Kışlasında yapılan törene, Vali Ömer Doğanay, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Kılıç, diğer ilgililer ve askerlerin aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan İl Jandarma Komutanı Kılıç, askerlerin çok kısa sürede kışla yaşantısına alıştığını ve büyük gayret göstererek temel askerlik niteliklerini kazandığını anlattı.

Askerlerin, milletin ve bağımsızlığın sembolü şanlı bayrağın gölgesinde, şehitlerin manevi huzurunda, ailelerin şahitliğinde silah arkadaşları ile omuz omuza vererek, namus ve şeref üzerine ant içtiklerini belirten Kılıç, "İçtiğiniz bu ant, vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup, dürüstlüğün, emirlere mutlak itaatin simgesi ve aynı zamanda kahraman Türk ordusuna mensup bir asker olduğunuzun kabul belgesidir." sözlerine yer verdi.

Kılıç, Türk ordusunun tarihte mukaddes vatan toprakları söz konusu olduğunda, en olumsuz koşullarda dahi devleşerek, dünyanın en büyük güçlerine meydan okuduğunu vurgulayarak, "Emsalleri ile asla mukayese edilemeyecek yücelikteki vatan sevgisinin, erişilmez kahramanlık ruhunun, sarsılmaz mücadele azminin ve asil karakterinin bundan sonra sizlerle daha da yükseleceğine olan inancım tamdır. Türkiye Cumhuriyeti, Mehmetçiğin sarsılmaz omuzlarında yükselecek ve Türk bayrağı kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir." dedi.

Vali Doğanay'ın, atış, spor ve eğitim alanlarında birinci olan erlere hediye vermesinin ardından askerler yemin etti.

Gümüşhane

Kelkit Kelkit Spor Salonunda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 31 asker yemin etti.

Vali Okay Memiş, yaptığı konuşmada, Türk milletinin, asker bir millet olduğunu ifade etti.

Güçlü bir orduya sahip olmanın, kritik coğrafyada, jeopolitik konum gereği son derece önemli olduğuna vurgulayan Memiş, "Tük milletinin ruhunda askeri bir disiplin vardır. Bu bizim için çok önemlidir ve aynı zamanda devlet kurma geleneğimizin çok güçlü olduğu anlamına da gelir." değerlendirmesinde bulundu.

TSK'nın mazisinin başarılarla dolu olduğunu anımsatan Memiş, "Özellikle terörle mücadele de çok etkin ve başarılı hizmetleri var. Aynı şekilde Polis Teşkilatımız da öyledir. Ülkemizde maalesef onlarca yıldır PKK terör örgütünün başını çektiği bir taşeron savaşı yürütülmektedir. Biz bu mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz." dedi.

Memiş, 15 Temmuz'da FETÖ darbe girişiminde bir vekalet savaşının örneğini gördüklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu hain darbe teşebbüsünün hedefi Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve aziz Türk milletine olduğu kadar, Türk Silahlı Kuvvetleriydi. Orada kutsal üniformayı giymiş hain insanlar, maalesef Türk Silahlı Kuvvetlerinin kutsiyetine çok ciddi anlamda zarar verdiler. 248 şehit verdik maalesef. Biz bu hain darbe teşebbüsünü komple bir millet ve devlet olarak geri püskürttük. Yapılmak istenen, vurulmak istenen darbenin en önemli muhataplarının başında Türk Silahlı Kuvvetlerimiz var. Bunu böyle görmek durumundayız."

Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, hiçbir ulusun askerinin Türk askeri gibi davul, zurna ile koşarak bu askerlik hizmetine talip olmadığını ifade etti.

Türkiye'nin konumu nedeniyle Kafkasya, Orta Doğu ve Balkanlar gibi dünyanın en istikrarsız, en belirsiz kriz bölgesinin tam ortasında bulunduğunu belirten Danışan, "Yıkıcı, bölücü unsurlar tarafından sürdürülen terör eylemleri Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısına, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne yönelen terör tehdidi, TSK'nın sürdürdüğü iç güvenlik harekatı sonucu büyük çapta etkisiz hale getirildi ve terör grupları baskı altına alındı. Buna karşılık devletin demokratik ve laik yapısını hedef alan yeni tehditler oluşmaya başlamıştır." açıklamasında bulundu.

Danışan, Türk milletinin, tarihte bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna gerektiğinde şehitlik mertebesine ulaşmayı, şereflerin en büyüğü ve en kutsalı saydığını anımsatarak, "Ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olan Türk devleti, bütünlüğüne ve bağımsızlığına kasteden her türlü düşmana karşı her zaman çelik bir duvar gibi dimdik durmuştur. Sizler gibi değerlerin sayesinde de ebediyen duracaktır. Türk Milleti bunu bir kez daha ispat etmiştir." sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 365. Kısa Dönem Askerler Yemin Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı
    21:19 Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraklar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu olan 'Göktepe 1' adlı kuyunun kazılacağını duyurdu. Bayraklar, bu kuyudan önümüzdeki haftalarda yeni bir keşif ve ilave rezerv bulmayı umduklarını belirtti. Ayrıca, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırarak, Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

  • Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi
    21:19 Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde çıkan yangında hayatını kaybeden Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan aynı aileden 4 kişi için anma töreni düzenlendi. Törene katılanlar, olayın aydınlatılmasını istedi. 1993'te aynı kentte yaşanan Solingen faciasında da 5 aile ferdinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

  • Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı
    21:13 Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı

    Fatih'te yaklaşık 4 bin kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Sultanahmet Meydanı'nda toplandı. Protestocular, İsrail aleyhine slogan atarak Eminönü Meydanı'na yürüdü. Gruptakilere yerli ve yabancı turistler de destek verirken, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Katılımcılar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının görmezden gelindiğini belirterek, soykırımın durdurulması çağrısında bulundu.

  • Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı
    21:13 Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı

    Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Resim Workshop' projesinin sergisi, engellilerin katılımıyla açıldı. Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen programda, 22 engelli bireyin hayal dünyalarından oluşan resimler sergilendi. Program, engellilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor.

  • Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı
    21:11 Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı

    Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Elmalı köyünde R.K. idaresindeki minibüsün devrilmesi sonucu sürücü ve beraberindeki Turgut, Durmuş ve Durdane Karahasan yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.

  • Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır
    21:09 Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır

    Anadolu Alimler Birliği, Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde yaptığı açıklamada, tüm kardeşlere ümmetin ve milletin geleceğini düşünmeleri çağrısında bulundu. Açıklamada, seçimlerin sadece yerel seçim olarak algılanmaması gerektiği vurgulanarak, Türkiye'nin İslami kimliği, ruhu ve kaderini belirleyecek kritik bir seçim olduğu ifade edildi. Ayrıca, İstanbul ve büyükşehirlerde tehlikeli bir projenin olduğu ve partilerin değil ümmetin ve milletin geleceğinin düşünülmesi gerektiği vurgulandı.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok
    21:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen bir programda konuştu. Yılmaz, İstanbul'un yatırım oranının en fazla azalan il olduğunu belirterek, İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü olmadığını söyledi.


Advertisement