37. İstanbul Maratonu - Son Dakika
Güncel

37. İstanbul Maratonu

Vodafone 37. İstanbul Maratonu organizasyonu kapsamında düzenlenen halk yürüyüşünün startı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından verildi.

15.11.2015 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vodafone 37. İstanbul Maratonu organizasyonu kapsamında düzenlenen halk yürüyüşünün startı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından verildi.

Katılımcı sayısının 100 binle sınırlandırıldığı halk yürüyüşü, Anadolu yakasında Altunizade Köprüsü'nün altından başladı. Katılımcılar, 8 kilometrelik parkurun ardından yürüyüşü, Avrupa yakasında Dolmabahçe'de tamamlayacak.

Yarış başlamadan önce kısa bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, "Gösterdiğiniz katılım için hepinize teşekkür ediyoruz. İstanbul Maratonu'nun dünyada çok farklı bir yeri var. Bugün burada hem kadına şiddete hem de tüm dünyada insanlığa karşı yapılan teröre tepki gösteriyoruz" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise "Biz sıhhatli insanı ruhen, fiziken ve sosyal anlamda sağlıklı olarak tarif ediyoruz. İstanbul'un sağlıklı geleceğine sahip çıktığınız için teşekkür ediyoruz. Hep birlikte kadına şiddete, sağlıkta şiddete, çocuğa yönelik şiddete ve şiddetin her türlüsüne hayır diyoruz" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da maratonu bu yıl "Kadına şiddete dur de" sloganıyla düzenlediklerini hatırlatarak, " Paris'te yaşanan terör olaylarını da yine buradan lanetliyoruz, kınıyoruz. İnsan hayatı kutsaldır. İstanbul'dan tüm dünyaya bunu haykırıyoruz. İstanbul, asırlardır farklı kültür ve inançlara mensup insanlara ev sahipliği yapıyor. Hepimiz kardeşiz. Bugünlerde dünyanın da buna ihtiyacı var" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement