37. Vodafone İstanbul Maratonu Halk Koşusu - Son Dakika
Güncel

37. Vodafone İstanbul Maratonu Halk Koşusu

37. Vodafone İstanbul Maratonu Halk Koşusu

37. Vodafone İstanbul Maratonu Halk Koşusu'nun startı Boğaziçi Köprüsü yolu Altunizade Köprüsü'nden saat 09.30'da verildi.

15.11.2015 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

37. Vodafone İstanbul Maratonu Halk Koşusu'nun startı Boğaziçi Köprüsü yolu Altunizade Köprüsü'nden saat 09.30'da verildi. Halk koşusuna Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve vatandaşlar katıldı. Ayrıca Burak Kut, Hakan Peker'in de aralarında bulunduğu birçok sanatçı katıldı.

"MUTLULUĞA, SEVGİYE, HOŞGÖRÜYE VE KARDEŞLİĞE KOŞUYORUZ"

Koşu öncesi açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Dünyanın en büyük halk maratonu. Dünyanın en büyük koşusu. Mutluluğa, sevgiye, hoşgörüye ve kardeşliğe koşuyoruz. Her yıl farklı temalarla koşmaktayız. Bu yılki temamız 'Kadına şiddete hayır.' Paris'teki terör olayını ve tüm terör olaylarını kınıyoruz, lanetliyoruz" dedi. İstanbul Valisi Vasip Şahin de Fransa'da yaşanan terör olaylarına değinerek, bir daha dünyada böyle olayların yaşanmamasını dilediğini söyledi. Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise, "Bugünkü yoğun katılımdan dolayı herkese teşekkür ediyorum. Dünyadaki insanlığa karşı yapılan tüm şiddete karşı burada hep birlikte tepkinizi açık seçik ortaya koyduğunuzdan dolayı herkesi tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

MÜEZZİNOĞLU: HER TÜRLÜ ŞİDDETE HAYIR

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu "Kendi şahsi sağlıklı geleceğinize sahip çıktığınız için sizleri tebrik ediyorum. Sağlıkta şiddete, çocuklara şiddete, özetle her türlü şiddete hep birlikte 'hayır' diyoruz" dedi. Açıklamaların ardından Kadir Topbaş ile Akif Çağatay Kılıç, koşunun startını verdi.

HAKAN PEKER KÜRSÜYÜ TERK ETTİ

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın platformda yaptığı konuşması sırasında, Sanatçı Hakan Peker ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın korumaları arasında sözlü tartışma yaşandı. Bunun üzerine Hakan Peker, platformu terk etti. Kısa süreli dargınlık daha sonra tatlıya bağlandı ve Hakan Peker yeniden platforma döndü. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 37. Vodafone İstanbul Maratonu Halk Koşusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement