38. Turizm Haftası" Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

38. Turizm Haftası" Kutlamaları

38. Turizm Haftası" Kutlamaları

Fethiye Kaymakamı Çalık: "Yapılan işlerin kalitesini yükseltip ona göre fiyatlandırma yaparak hem turizm işletmecisini hem de turizmde çalışan insanların bol kazanç elde etmesini sağlamak zorundayız"

15.04.2014 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye'de, "38. Turizm Haftası" kutlamaları kortej yürüyüşü ile başladı.

Fethiye Evi önünden başlayan kortej yürüyüşü Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Beyazıt, Belediye Başkan Vekili Mehmet Ünsal, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla Beşkaza Meydanı'nda son buldu.

Burada düzenlenen törende konuşan Kaymakam Çalık, Fethiye'nin Allah'ın bol miktarda bahşettiği güzellikleri ve dünyanın hiçbir yerinde olmayan değerlere sahip bir bölge olduğunu söyledi.

Çalık, Babadağ'ı, Ölüdeniz'i, Çalış Plajı ve keşfedilmemiş pek çok değeriyle eşi bulunmayacak yerler arasında gördükleri Fethiye'de, aynı zamanda başka yerlerde bulunmayacak kadar da turizm çeşitliliği bulunduğunu vurguladı.

Geçen yıl ilçeye 1 milyon 300 bin turist geldiğini, dolu dolu bir dönem yaşandığını dile getiren Çalık, sezonun yoğun geçmesine rağmen yeterince gelir elde edilemediğini belirtti.

Çalık, turizme hizmet verenlerin iyi sezon geçirmelerine karşın maddi anlamda yeteri kadar karşılığını alamadıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"Bu kadar güzelliğin daha fazla getirisi olması noktasında düşünmemiz lazım. Bu muazzam güzellikleri 15 avroya pazarlamak, kendi içimizde rekabet ederek bir safari turunu 25 liraya indirmek ve tekne gezilerini 25-30 liraya yapmakla tabi ki para kazanılmıyor. Yapılan işlerin kalitesini yükseltip ona göre fiyatlandırma yaparak hem turizm işletmecisini hem de turizmde çalışan insanların bol kazanç elde etmesini sağlamak zorundayız."

Turizmin 6 aylık gibi kısa bir sezonda yapıldığına değinen Çalık, turizmi yılın dört mevsimi yapamamanın sıkıntısını yaşadıklarına dikkati çekti.

Çalık, sezonluk yapılan turizmden dolayı bu işe hizmet verenlerin hak ettiği karşılığı bulamadığını, bu nedenle sezonu genişleterek turizme kültürel ve sportif çalışmalarla daha fazla çeşit katmaları gerektiğini dile getirdi.

"Geçen yıl 1 milyon 300 bin turist ağırladık"

Fethiye Turizm Danışma Ofisi sorumlusu Güler Uymaz ise hafta kapsamında yaptıkları ilk etkinlikte bölgenin kültür ve turizm değerlerine vurgulamak yapmak istediklerini söyledi.

Geçen yıl ilçeye 650 bini yerli, 650 bini yabancı olmak üzere 1 milyon 300 bin civarında ziyaretçi geldiğini bildiren Uymaz, "Denizde 6 bin 700 yolcu kapasitesiyle 148 teknede, 375 bin yolcuyu günübirlik tur tekneleri ile bölgeyi gezdirdik. Seyahat acentelerinin yanı sıra turizm amaçlı sportif faaliyetlerindeki 50 firma ile 255 bin misafire hizmet verdik. Umuyoruz 2014'te bu rakamların çok daha üzerine çıkarız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ilçenin turizm faaliyetlerini tanıtan stantlar gezildi.

Beşkaza Meydanı'na kurulan kıl çadırda ise Yörüklerin geçmişte kullandıkları el aletleri sergilendi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 38. Turizm Haftası' Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement