3başbakan Erdoğan Kutlu Doğum Haftası Programı'nda Konuştu - Son Dakika
Güncel

3başbakan Erdoğan Kutlu Doğum Haftası Programı'nda Konuştu

3başbakan Erdoğan Kutlu Doğum Haftası Programı\'nda Konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İnsanlara iftira atmak, insanların iffetlerine dil uzatmak, insanların mahremlerine girmek bunları kaydedip tehdit ve şantaj aracı olarak kullanmak bu dinin, güzel dinimizin hiçbir ilkesiyle asla bağdaşmaz. İşte onun için tekrar ediyorum çıkar şebekelerinin kirli oyunları adına istismar edilen kardeşlerime, işte onun için tekrar hatırlatıyorum bize Allah yeter, bize Kuran yeter, bize alemlere rahmet olarak gönderilmiş Hz. Nebi yeter" " Allah resulü istismar edilemez. Bütün müminlerin efendisi olan Hz. Muhammed dünyevi hırslar için, iktidar ve güç arzusu için hiçbir şekilde ne mesajlarıyla, ne yaşantısıyla, ne de rüyalarda ve filmlerde istismar aracı yapılamaz" Haber: Erhan TEKTEN - Kamera: Özgür ARSLAN / İstanbul DHA Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına katıldı.

13.04.2014 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,

"İnsanlara iftira atmak, insanların iffetlerine dil uzatmak, insanların mahremlerine girmek bunları kaydedip tehdit ve şantaj aracı olarak kullanmak bu dinin, güzel dinimizin hiçbir ilkesiyle asla bağdaşmaz. İşte onun için tekrar ediyorum çıkar şebekelerinin kirli oyunları adına istismar edilen kardeşlerime, işte onun için tekrar hatırlatıyorum bize Allah yeter, bize Kuran yeter, bize alemlere rahmet olarak gönderilmiş Hz. Nebi yeter"

" Allah resulü istismar edilemez. Bütün müminlerin efendisi olan Hz. Muhammed dünyevi hırslar için, iktidar ve güç arzusu için hiçbir şekilde ne mesajlarıyla, ne yaşantısıyla, ne de rüyalarda ve filmlerde istismar aracı yapılamaz"

Haber: Erhan TEKTEN - Kamera: Özgür ARSLAN/ İstanbul DHA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına katıldı. Programa Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve binlerce vatandaş katıldı. Programda bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, "Samimiyetin dışlandığı, kalplerde olanın dile, dillerde olanın kalbe sirayet etmediği her araç bizi hakka götürmeyecek tam tersine bizi haktan uzaklaştıracaktır. Evet siyaset eğer kalptekiyle, dildekini samimiyet köprüsüyle birbirine bağlayabiliyorsa hakka ve halka hizmettir. Adalet eğer vicdan ile hak arasında samimiyet köprüsünü tesis edebiliyorsa adalettir. Devlet kendisini var eden insan ile arasında bir samimiyet köprüsü imar edebiliyor yani insanı yaşatarak, insan için ayakta kalabiliyorsa adil bir devlettir. Medya dedikoduyu değil, iftirayı değil, söylentiyi değil, kalpte olanı yani hakkı manşetine taşıyabiliyor, gerçekle harf arasında samimiyet kurabiliyorsa dürüst medyadır" dedi.

"KADERİN ÜZERİNDE BİR KADER VARDIR"

"Samimiyet üzerinde her zamankinden fazla durmamız, sormamız ve sorgulamamız gereken bir süreçten geçiyoruz" diyen Başbakan Erdoğan, "Tezahürün yani dış görünüşün, imajın bu kadar öne çıktığı dünyada, samimiyeti yeniden keşfedip, idareden siyasete, adaletten ilme kadar her alanda samimiyeti yeniden egemen kılmamız gereken bir mücadeleye ihtiyaç duyuyoruz. Hiç kuşkusuz tek tek insanların olduğu kadar, toplumlarında bir kaderi vardır. Kaderinde üzerinde bir kader vardır. Toplumlar zaman zaman hayal kırıklığı yaşalar. Toplumlar zaman zaman aldanırlar, aldatılırlar. Toplumlar öyle zamanlar olur ki yenilirler, varlıklarını yitirirler, fetret dönemleri yaşarlar. İnsanın kalbi toplumun kalbidir. O kalbe yazılan iman silinmedikçe toplumlarda ruh köklerinden özlerinden kendilerini var eden dinamiklerden kopuş yaşamazlar. Bugün her ne yaşıyor olursak olalım, takdiri ilahi, dualar eşliğinde yürüyen bu milleti mutlaka bugünden çok daha iyi yerlere ulaştıracaktır" ifadelerini kullandı.

"GERÇEK BİR MÜMİN İÇİN ALLAH YETERLİDİR"

Başbakan Erdoğan, "İnsanımızın samimiyetini, hizmet etme duygusunu istismar edenler geride büyük bir aldatılmış duygusu bıraksalar da cemiyetin istikametini köreltemeyecek kalpleri çöle asla çeviremeyeceklerdir. Her bir kardeşimin şunu bilmesini isterim ki, gerçek bir mümin için Allah yeterlidir, onun kitabı yeterlidir. Onun resulü yeterlidir. Allah'tan başkasına kulluk eden kaybetmiştir" diye konuştu.

"ALLAH RESULÜ İSTİSMAR EDİLEMEZ"

Başbakan Erdoğan, "Allah resulü istismar edilemez. Bütün müminlerin efendisi olan Hz.Muhammed dünyevi hırslar için, iktidar ve güç arzusu için hiçbir şekilde ne mesajlarıyla, ne yaşantısıyla ne de rüyalarda ve filimlerde istismar aracı yapılamaz" dedi.

"İNSANLARA İFTİRA ATMAK DİNİMİZİN HİÇBİR İLKESİYLE ASLA BAĞDAŞMAZ"

Erdoğan, "İnsanlara iftira atmak, insanların iffetlerine dil uzatmak, insanların mahremlerine girmek bunları kaydedip tehdit ve şantaj aracı olarak kullanmak bu dinin, güzel dinimizin hiçbir ilkesiyle asla bağdaşmaz. İşte onun için tekrar ediyorum çıkar şebekelerinin kirli oyunları adına istismar edilen kardeşlerime, işte onun için tekrar hatırlatıyorum bize Allah yeter, bize Kuran yeter, bize alemlere rahmet olarak gönderilmiş Hz. Nebi yeter" diye konuştu. "Din ne devletin, ne siyasetin ne de arzularına yenik düşmüş hırslıların elinde elverişli imkan olarak görülemez" diyen Başbakan Erdoğan, "Tam tersine görevi halka ve hakka hizmet etmek olan her kurum her oluşum ve her şahsiyet bu milletin, milli ve manevi değerlerini görmek gözetmek ve ona saygı duymak durumundadır. Biz sadece samimiyet diyoruz. Din ve devlet ilişkilerinde istismarı şiddetle reddediyoruz. Samimiyeti sonuna kadar savunuyoruz" diye konuştu. Programın sonunda Dİyanet İşleri Başkanı Görmez, Başbakan Erdoğan'a, Emine Erdoğan'a, Vali Mutlu'ya ve İstanbul Belediye Başkanı Topbaş'a gül verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 3başbakan Erdoğan Kutlu Doğum Haftası Programı'nda Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Milletvekillerine Seçim Bölgesinde Kalma Talimatı
    17:37 CHP Milletvekillerine Seçim Bölgesinde Kalma Talimatı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart Pazar günü tüm CHP milletvekillerinin kendi seçim bölgelerinde bulunması talimatını verdi. CHP Genel Merkezi tarafından gönderilen yazıda, milletvekillerine seçim günü çalışmalarını seçim bölgesinde tamamlamaları gerektiği belirtildi.

  • Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, İsrail ile ticaret konusunda iktidarı eleştirdi
    17:36 Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, İsrail ile ticaret konusunda iktidarı eleştirdi

    Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, REFAHYOL Hükümeti döneminde yapılan işlemleri gündeme getirerek, bugünkü hataların örtülmeye çalışıldığını söyledi. Kaya, iktidarın İsrail ile ticaret konusundaki tutumunu eleştirerek, REFAHYOL Hükümeti dönemindeki İsrail ilişkilerini hatırlattı ve bugünkü yanlışlarına dikkat çekti.

  • Bakan Özhaseki, Kütahya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi
    17:35 Bakan Özhaseki, Kütahya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Özhaseki, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu ve AK Parti ve MHP teşkilatlarının seçim stantlarını ziyaret etti. Programın sonunda vatandaşlara fidan dağıtan Bakan Özhaseki, Cuma namazını Kütahya Ulu Cami'de kıldıktan sonra Tavşanlı ilçesine doğru yola çıktı.

  • Gölcük'te Husumetli Tarafından Tabancalı Saldırıya Uğrayan Kişi Hayatını Kaybetti
    17:35 Gölcük'te Husumetli Tarafından Tabancalı Saldırıya Uğrayan Kişi Hayatını Kaybetti

    Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde çay ocağında oturduğu esnada husumetlisinin tabancalı saldırısına uğrayan bir kişi hayatını kaybetti. Saldırı sonucunda ağır yaralanan kişi, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis ekipleri, saldırganı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Manisa'da trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları 5 kişiye nakledilecek
    17:35 Manisa'da trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları 5 kişiye nakledilecek

    Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde tedavi gören ve trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın organları, ailesinin bağış kararıyla 5 kişiye nakledilecek. Organ ve Doku Nakil Koordinatörü Prof. Dr. Gönül Tezcan Keleş başkanlığındaki heyet tarafından çıkarılan kalp, sağ ve sol böbrek, karaciğer ve kornealar, İstanbul ve İzmir'de nakil bekleyen hastalara gönderildi. Hastane Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu, organ nakli konusunda ailelerin duyarlı olmasının önemine vurgu yaptı.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz
    17:35 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siirt'in Kurtalan ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez gibi farklı etnik gruplara ayrım yapmadıklarını ve birlikte olduklarını belirtti. Yılmaz, terörün sona erdiği ve huzur ortamının egemen olduğu bir ortamda özel sektör yatırımlarının da bölgeye gelmeye başladığını söyledi. Ayrıca, çocuklara iyi eğitim verdiklerini ve mezhep, etnik ve dini ayrımcılığa karşı olduklarını vurguladı.

  • Amasya'da Cezaevi Firarisi Hırsız Yakalandı
    17:34 Amasya'da Cezaevi Firarisi Hırsız Yakalandı

    Amasya'nın Suluova ilçesinde hırsızlık yapan şahıs, 15 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir cezaevi firarisi olduğu ortaya çıktı. Jandarma ekipleri tarafından Kılıçaslan köyünde yakalanan şüpheli tutuklandı.

  • Aydın'da kaçan şüpheli hafriyat kamyonunun altında yakalandı
    17:34 Aydın'da kaçan şüpheli hafriyat kamyonunun altında yakalandı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde polis ekiplerinin 'dur' ikazına uymayarak kaçan şüpheli bir şahıs hafriyat kamyonunun altına saklanmak isterken kıskıvrak yakalandı. Şüpheli şahıs, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelinin üzerinde ve araçta yapılan aramalarda uyuşturucu madde, tabanca, tabanca mermisi ve nakit para ele geçirildiği belirtildi.

  • Van'da İhtiyaç Sahibi Ailelere Ramazan Kolisi Dağıtıldı
    17:34 Van'da İhtiyaç Sahibi Ailelere Ramazan Kolisi Dağıtıldı

    Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Ramazan ayı nedeniyle ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım kampanyası başlattı. Toplanan 32 yardım kolisi evlerine kadar götürülerek ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi. Öğrenciler, kampanyaya destek veren öğretmen ve velilere teşekkür etti.


Advertisement