3erdoğan: Bir Yıl Önce Nevruz'da Yine Bunlar Söylenmişti Uygulama Görmeden Bunlara İnanmak Mümkün... - Son Dakika
Güncel

3erdoğan: Bir Yıl Önce Nevruz'da Yine Bunlar Söylenmişti Uygulama Görmeden Bunlara İnanmak Mümkün...

3erdoğan: Bir Yıl Önce Nevruz\'da Yine Bunlar Söylenmişti Uygulama Görmeden Bunlara İnanmak Mümkün...

Erdoğan: Bir yıl önce Nevruz'da yine bunlar söylenmişti uygulama görmeden bunlara inanmak mümkün değil "Kendini bil, haddini bil, neslini bil ama bunlarda hiçbirisi yok" "Verilen sözlerin defalarca çiğnendiği bir ortamda somut adımları görmeden daha ileriye gidemeyiz" "Önce silahı bırakacaksın.

23.03.2015 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdoğan: Bir yıl önce Nevruz'da yine bunlar söylenmişti uygulama görmeden bunlara inanmak mümkün değil

"Kendini bil, haddini bil, neslini bil ama bunlarda hiçbirisi yok"

"Verilen sözlerin defalarca çiğnendiği bir ortamda somut adımları görmeden daha ileriye gidemeyiz"

"Önce silahı bırakacaksın. Bak IRA İngiltere'de İrlanda'da silahları betonlara gömdüler"

"Ha siz çözüm istemiyorsanız, kusura bakmayın keyfiniz bilir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarını çözüm süreci üzerinden eleştirerek, "Birileri çıkmış ne diyor, artık tek adamsın, yanında kimse yok. Yahu bunlar çok zavallı ya. ya ben cumhurun başkanıyım ya, ben bu milletin başkanıyım. Büyüklerimizin çok güzel bir lafı var, 'kendini bil, haddini bil, neslini bil.' Ama bunlarda hiçbirisi yok. Terör örgütü silahları bırakacak dedik, söyleyecek sözü varsa siyaset zemininde söyleyecek dedik. Sıkılı yumruklarla hiçbir sorun çözülemez. O silahları bırakmadığınız sürece zerre kadar katkınız olmaz. Şimdi söylüyorlar, silahlar bırakılsın. İfade olarak çok güzel. Tamam da bir yıl önce Nevruz'da yine bunlar söylenmişti. ve tamam dendi. E ne oldu? ben ne dedim, uygulamaya bakarız. Uygulama görmeden bunlara inanmak mümkün değil. Dolayısıyla uygulamayı görelim" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen 5. muhtarlar toplantısında konuştu. Muhtarlar toplantısının devam edeceğini belirten Erdoğan, yaklaşık 50 bin muhtar ile bir araya gelineceğinin hedeflendiğini kaydetti.

"NE YAZIK Kİ BU COĞRAFYADA İSTİKRAR, BARIŞ, DAYANIŞMA İSTEMİYORLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu coğrafyanın zenginliklerine göz dikenler, ne yazık ki bu coğrafyada istikrar, barış, dayanışma istemiyorlar. Bu coğrafyada ne kadar kan akarsa o kadar petrol elde edeceklerini egemen güçler çok iyi biliyorlar. Daha fazla kan akması için ellerinden geleni yapıyorlar. Biz birbirimize kenetlenebilsek, dışarıdan hiç bir güç gelip de aramıza nifak sokamaz. Emredildiği gibi birbirimizi kardeş görsek, Allah'ın ipine sımsıkı sarılsak, inanın dışarıdan hiç kimse gelip de bizim ağzımızın tadını bozamaz. Bu coğrafyanın tüm bireyleri ellerini şöyle kenetleyecek, başını da iki elinin arasına alacak ve başkalarını suçlamadan önce kendi muhasebesini yapmak suretiyle yoluna devam edecektir" açıklamasında bulundu.

"SÜNNİLER'İN AKLI YOK MU, ŞİİLER'İN AKLI YOK MU"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sünniler ile Şiiler'in birbirleriyle çatışması dışarıdan birilerine fayda sağlıyor bize değil. Sünniler'in aklı yok mu, Şiiler'in aklı yok mu, bir takım terör örgütlerinin vahşice saldırıları, o terör örgütlerine değil, onları kukla gibi oynatanlara fayda sağlıyor. O terör örgütlerine sempati duyanların, kol kanat gerenlerin Allah aşkına hiç aklı yok mu? Kuranı Kerim'de Rabbimiz bizi uyarıyor, 'Hiç akletmez misiniz, tefekkür, tezekkür etmez misiniz?' İşte akledilmediği için Şii ya da Sünni üzerine bombaları bağlayıp bir camiye girip ibadet eden Müslümanları barbarca katledilebiliyor. Yemen'de olanları duyuyorsunuz değil mi? 350 bin insanın katili, sırf mensubu olduğu mezhep nedeniyle hoş görülebiliyor. Katliamları, barbarlığı maalesef destek görebiliyor. Babası, Humus'ta 30 bin insanı öldürdü, kendisi 11 kat insanı Suriye'de öldürdü. ***Genlerine işlemiş bunların. İnanın ne Sünni kazanıyor, ne de Şii. Ne Türk kazanıyor, ne de Kürt, Arap kazanıyor. Her zaman kaybeden biz, Müslüman. Kazanan ise bizim kardeşlerimizi birbirleriyle çatıştıranlar oluyor. Ne olup bitiyor diye sorgulamamız gerekiyor. Öz eleştirimizi samimi bir şekilde yapmamız gerekiyor" diye konuştu.

"TÜRKLER İLE KÜRTLER'İN KARDEŞLİĞİ ÖYLE SIRADAN PAMUK İPLİĞİNE BAĞLI BİR KARDEŞLİK DEĞİLDİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "6-8 Ekim tarihlerinde olan olayları unutmayalım, gezi olaylarında olanları unutmayalım. Vatandaşlarımızın araçları dükkanları nasıl yakıldı, yıkıldı unutmayalım. Belediyelerin otobüslerinin nasıl yakıldığını unutmayalım. Bütün bunlar nerede oluyor? Kendi ülkemizde olanlar da bunlar. Türkler ile Kürtler'in kardeşliği öyle sıradan pamuk ipliğine bağlı bir kardeşlik değildir. Bunun özellikle bilinmesini isterim. Özellikle genç nesillerin, kardeşliğin boyutunu, derinliğini, ruhunu çok çok iyi anlamasını gönülden arzu ederim. Biz Malazgirt Savaşı'nda Kürt kardeşlerimizle omuz omuza savaştık, Haçlı Seferleri'ne karşı omuz omuza savaştık. Türkiye Cumhuriyeti'ni birlikte kurduk" ifadelerini kullandı.

BİN YILDIR KÜRTLER'İN YEGANE DOSTU VE KARDEŞİ TÜRKLER TÜRKLERİN DE KÜRTLER OLMUŞTUR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aynı sofraya oturduk, kız aldık, kız verdik. Aynı toprağı değil aynı kaderi paylaştık. Şunu açık açık ifade etmek isterim. Yaklaşık bin yıldır bu topraklarda Kürtler'in yegane dostu ve kardeşi Türkler. Türklerin de yegane dostu ve kardeşi Kürtler olmuştur. Açın bin yıllık tarihine bakın. Kürtler'in zor zamanlarında yanlarında sadece Türkler'in olduğunu göreceksiniz. Türkler'in yanlarında Kürtler'in de olduğunu göreceksiniz. Birinci Dünya Savaşı'nın ardından ayrıştırma çabasına, Türkler'den önce Kürtler'in kendisi karşı çıkmış, bizi birbirimizden ayıramazsınız diye duygularını, gayelerini ifade etmişlerdir. Bizim ortak tarihimiz öyle 30-40 yıldan ibaret değildir. 30-40 yıl içindeki gelişmelere bakıp kardeşliği sorgulayanlar tarihe haksızlık ederler. Bizim Kürtler ile olan ilişkimizi, muhabbetimizi ancak ve ancak Türkler ve Kürtler olarak biz tanımlarız" diye konuştu.

"MARJİNAL, ATEİST, İNANÇSIZ, BU TOPRAKLARIN DEĞERİNDEN KOPUK AKIMLARI MUHABBETİMİZİ YENİDEN TANIMLAYAMAZLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Marjinal, ateist, inançsız, bu toprakların değerinden kopuk akımları çıkıp da bizim birbirimize olan muhabbetimizi yeniden tanımlayamazlar. Başkalarının tanımları ile var olan sorunları tanımlamaya kalkışırsak en başından kaybederiz" dedi.

"DEVLETİN ÇÖZÜM ÇABASINA GİRMESİYLE BİRLİKTE KÜRT SORUNU KAVRAMI ARTIK GEÇERLİLİĞİNİ YİTİRMİŞTİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2005 yılında Diyarbakır'da kardeşlerime dedim ki 'Kürt meselesi benim meselemdir.' O gün inkar politikalarını elimizin tersiyle ittik. O gün asimilasyonu bir daha geri gelmemek üzere tarihe havale ettik. Ret, inkar politikalarının son bulmasıyla birlikte, yani devletin sorunları kabul ederek çözüm çabasına girmesiyle birlikte Kürt sorunu kavramı artık geçerliliğini yitirmiştir" dedi.

"TÜRKİYE'DE ARTIK KÜRT SORUNU YOKTUR, KÜRT KARDEŞLERİMİN SORUNLARI VARDIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben Kürt sorunu yoktur dediğimde, bunu art niyetli şekilde başka yerlere çekmeye çalışıyorlar. Benim söylediğim açıktır. Türkiye'de artık Kürt sorunu yoktur, Kürt kardeşlerimin sorunları vardır. Bu başka bir şey, yatıp kalkıp Kürt sorunu şöyle, Kürt sorunu böyle, başka bir şey yok ağızlarında. Kardeşim bana bırak bu işleri söylemeyi, Kürt kardeşlerimin sorunu varsa bana onu getir. Türk kardeşimin de var, Roman'ın da var, Azeri'nin de var, Zaza kardeşimin, hepsinin sorunları var. Ha bunları gidermek için çalışacağız. Ayrım yapmayacağız" diye konuştu.

"SANKİ BU ÜLKEDE KÜRT SORUNUNDAN BAŞKA MESELE YOK. BU, BU ÜLKEYİ BÖLMEYE GAYRET ETMEKTİR. BU AYRIMCILIKTIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sorunların çözüldüğü bir ortamda, Kürt sorunu kavramını kullanmak, açıkça haksızlıktır. Bu ülkede 36 ayrı etnik unsur var. Hepsini biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı altında topladık. Millet nedir biliyor musunuz? Her türlü etnik unsuru tek çatı altında toplayan çatının anlamıdır. Millet bununla oluşur ve bunu hazmedemiyorlar. İthal kavramlarla yola çıkanlar, ithal çözümler önerenler doku uyuşmazlığı yaşarlar. Sanki bu ülkede Kürt sorunundan başka mesele yok. Bu, bu ülkeyi bölmeye gayret etmektir. Bu ayrımcılıktır" dedi.

"ŞU ANDA DOĞU VE GÜNEYDOĞU İLLERİMİZDE, KÜRT KARDEŞLERİMİZ NEZDİNDE ÇOK ÖNEMLİ BİR TEHDİT, MESELE VAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda Doğu ve Güneydoğu illerimizde, Kürt kardeşlerimiz nezdinde çok önemli bir tehdit, mesele var. hem terör örgütü, hem siyasi parti, kendi yaşam tarzını dayatarak benim Kürt kardeşimin ruhuyla, özüyle oynamaya çalışıyor. Onların dünya görüşü, yaşam tarzı bu coğrafyaya ait değildir. Onların diliyle konuşmaya başladığınız anda bu tahribatın bir unsuru olursunuz. Bütün hayatım boyunca, farklı etnik unsurlara bakışım çok net olmuştur. Yaradılanı severim yaradandan ötürü" açıklamasında bulundu.

"TERÖR BİZİ TEHDİT ETTİ BOYUN EĞMEDİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan 40 yıl önce de bu zaviyeden bakıyordum, bugün de bu zaviyeden bakıyorum. Bu bakış açısı bu toprakların özüdür, ruhudur. Kim ki etnik unsurları bir farklılık, ayrışma, husumet vasıtası olarak kullanıyorsa, bu topraklar üzerinde bin yıllardır muhafaza eden kardeşliğe ihanet içindedir. Hiçbir zaman tehditlere, telkinlere, saldırı ve sabotajlara aldırış etmedik. Terör bizi tehdit etti boyun eğmedik. Devletin içine gizlenmiş çeteler bizi tehdit etti. Onlara da boyun eğmedik. Nice darbe girişimi, nice saldırı, Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimi, hepsi de Kürt kardeşlerimin sorunlarının çözümünü engellemek için sahneye konulmuştur. Ama biz hiçbirine eyvallah etmedik. Bizim politikalarımızı terör belirleyemez. Bizim istikametimizi, darbe tehditleri, çatışma tehditleri de belirleyemez. Sadece ve sadece milletimiz belirledi, bundan sonra da sadece ve sadece milletimiz belirler" diye konuştu.

"KEFENİMİZLE YOLA ÇIKTIK BALDIRAN ZEHİRİ İÇMEK GEREKİYORSA ONU DA İÇERİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kürt kardeşlerimize bakışımızla, inanın 40 yıl önce neredeysek bugün de oradayız. Biz de hiç kırıklık göremezsiniz. İstikametimizin sarsıldığını göremezsiniz. Ne terör, ne de çeteler, uluslararası çeteler, ulusal paralel çeteler bize istikamet çizemez. Bu meseleyi çözmek için kefenimizle yola çıktık. Bu yolda baldıran zehiri içmek gerekiyorsa onu da içeriz dedik. Ne dedik? Terör örgütü silahları bırakacak dedik. Öyle mi? Çünkü ben Cumhurbaşkanlığı makamına gökten zembille inmedim, 12 yıl Başbakanlık yaptım. Ondan öncesinde belediye başkanlığı yaptım. Buralardan, halkımın içinde bu toprakları eşiye eşiye bu duruma geldik. Hangi köyde, hangi beldede, hangi ilçede, ilde ne var ne yok bunları bilen birisiyiz. Daha dün evvelsi gün Denizli'deydik. 24 kere ben Denizli'ye gitmişim. Acaba şöyle Cumhuriyet tarihinde hangi başbakan, cumhurbaşkanı bir ile 24 kere gitmiş olsun?" ifadelerini kullandı.

"ANKARA'YA OTURUP BURADAN YÖNETMEYE KALKARSAN İŞTE 12 YIL ÖNCEKİ TÜRKİYE OLURDU"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Hakkari'ye yapılacak havalimanını adamlar yaptırmamak için ellerinden geleni yapıyor. Bölücü terör örgüt bütün iş makinalarını yakıyor engellemeye çalışıyorlar. Buna rağmen onu yapıp bitireceğiz. Çünkü Kürt kardeşlerimizin o refahını, bunların vahşice yaklaşımlarına kurban ettirmeyeceğiz" dedi.

"MARMARAY'I ECDADIMIZ HAYAL ETMİŞ PROJEYİ DE ÇİZMİŞ HAYATA GEÇİRDİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Az önce söylendi bak, İstanbul Boğazı. Boğaz'ın altından Marmaray. Ecdadımız hayal etmiş, projeyi de çizmişler. Ama onların projesini biz hayata geçirdik ve şu anda Marmaray çalışıyor. ve şimdi bir de tünel yapılıyor. Yine Marmaray'ın güneyinde, oradan da iki katlı tünelden otomobiller geçecek. Bir de Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapılıyor. O da inşallah yetiştirilebilirse bu yıl sonuna yetiştirilmeye çalışılacak. Bir de iki köprü arasından yine denizin altından, oradan da yine aynı şekilde hem raylı hem de lastikli sistem, üç katlı bir tünel daha yapılacak. Yani bu ne demek, Asya ile Avrupa'yı üç denizin altından, üç denizin üstünden birbirine bağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"BİR YIL ÖNCE NEVRUZ'DA YİNE BUNLAR SÖYLENMİŞTİ UYGULAMA GÖRMEDEN BUNLARA İNANMAK MÜMKÜN DEĞİL"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör örgütü silahları bırakacak dedik, söyleyecek sözü varsa siyaset zemininde söyleyecek dedik. 13 yılda yaptıklarımız, silahı tamamen zeminsiz bahanesiz bırakmıştır. Sıkılı yumruklarla hiçbir sorun çözülemez. O silahları bırakmadığınız sürece zerre kadar katkınız olmaz. Şimdi söylüyorlar, silahlar bırakılsın. İfade olarak çok güzel. Tamam da bir yıl önce Nevruz'da yine bunlar söylenmişti. ve tamam dendi. E ne oldu? ben ne dedim, uygulamaya bakarız. Uygulama görmeden bunlara inanmak mümkün değil. Dolayısıyla uygulamayı görelim, işte şimdi 2,5 ay sonra seçimler var. 30 Mart seçimlerinde tehditlerle bu işler yürüdü, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tehditlerle yürüdü. Artık bu tehditlerden halkımızı kurtarmak zorundayız" dedi.

"BURADA DA MUHATABIM ASLA TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada da muhatabım asla terör örgütü değildir. Bu çağrımı terör örgütüne değil, vesayetinden kendisini kurtaramayan o siyasi partiye yapıyorum" dedi.

"VERİLEN SÖZLERİN DEFALARCA ÇİĞNENDİĞİ BİR ORTAMDA SOMUT ADIMLARI GÖRMEDEN DAHA İLERİYE GİDEMEYİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğer çözüme katkı sunmak istiyorlarsa, önce silahların gölgesinden, tasallutundan kurtulacaklar. Tekrar söylüyorum. Her ne pahasına olursa olsun, son nefesimize kadar bu ülkede çözüm süreciyle tesis ettiğimiz kardeşliğimizin mücadelesini sürdüreceğiz. Ancak hiç kimsenin Kürt kardeşlerimi zehirlemesine, haksız muhataplık kazanmasına müsaade edemeyiz, etmemeliyiz. Silahların gölgesinde barış olmaz. Verilen sözlerin defalarca çiğnendiği bir ortamda somut adımları görmeden daha ileriye gidemeyiz. Şurada Allah aşkına soruyorum. Diyarbakır'daki merhum Yasin Börü ve arkadaşlarının alçakça katledilmesinin üzerinden sadece aylar geçti" diye konuştu.

"ÖNCE SİLAHI BIRAKACAKSIN. BAK IRA İNGİLTERE'DE İRLANDA'DA SİLAHLARI BETONLARA GÖMDÜLER"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul Okmeydanı'nda, Burakcan'ın ölümünün üzerinden daha çok geçmedi. Terör örgütü nasıl onu da orada şehit etti biliyorsunuz. Şu ana kadar çıkıp da bunun özeleştirisini yaptılar mı? Kendilerini hala sorgulamadılar. Biz bu şımarıkça tavırlara boyun mu eğeceğiz? Yasin Börü, olayların içinde değildi, kurban eti dağıtıyordu. Bu sözüne güvenilmeyen figürlerle yol mu yürüyeceğiz? Her türlü oyunu oynayanlarla nasıl devam edeceğiz? Önce silahı bırakacaksın. Bak IRA İngiltere'de İrlanda'da silahları betonlara gömdüler. Sizin buna benzer attığınız bir adım var mı şu anda? Yok. Silahı bırakacaksın, savaşın fitne ve nifakın dilini bırakacaksın. Söyleyecek sözün varsa, siyaset zemininde söyleyeceksin" ifadelerini kullandı.

"HA SİZ ÇÖZÜM İSTEMİYORSANIZ, KUSURA BAKMAYIN KEYFİNİZ BİLİR"

Erdoğan, "Ha siz çözüm istemiyorsanız, kusura bakmayın keyfiniz bilir. Biz bu meseleyi çözmek için onlara değil milletimize güvenerek yola çıktık. Silahlara rağmen, silahların tasallutunda siyaset yapanlara rağmen biz bu meseleyi çözeriz. Süreç onlara rağmen bu noktaya geldi" dedi.

"ŞİMDİ UTANMADAN SIKILMADAN CUMHURBAŞKANI ÇÖZÜMÜN KARŞISINDA DİYORLAR"

Erdoğan, "Şimdi utanmadan sıkılmadan cumhurbaşkanı çözümün karşısında diyorlar. Cumhurbaşkanı çözünün karşında mı yanında mı 12 yıllık döneme bakara görürsün. Kürt demek yasaktı bu ülkede. Kürtçe şarkı, konuşmak yasaktı" dedi.

"İKİ AYDA OHAL KALDIRILDI"

Erdoğan, "Bölgede seyehat etmek yasaktı. Yol yoktu, öğretmen yoktu, hastane doktor yoktu. Bunların hepsini biz çözdük. İktidara geldiğimizde, ne yapılması gerektiğini sormuştum. Bana bir şey söylediler, OHAL'i kaldırın yeter dediler. O zaman başbakan sayın Abdullah Gül'dü. İki ayda OHAL kaldırıldı. Hükümet güvenoyu aldı, 28 Kasım'da, 30 Kasım'da OHAL kaldırıldı. Bununla kalmadık. Faili meçhul dönemini sona erdirmekten, Kürtçe televizyondan, seçmeli Kürtçe dersine, çocuklara isim verilmesinden, yerleşim birimlerinin adlarına kadar her anlamda tarihi adımlar attık. Bu bölgede de çok büyük yatırımlar gerçekleştirdik. Batıda ne varsa, Güneydoğu'da, Doğu'da aynı hizmetlerin verilebilmesini biz sağladık. Önce Demokratik Açılım diyerek, sonra Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi diyerek, ardından Çözüm Süreci diyerek bugünlere geldik. Bütün bunları birileri bizi zorladığı için değil, bölgedeki kardeşlerimizin de bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olduğuna inandığımız için, ebedi kardeşlerimiz olduğu için yaptık" açıklamasında bulundu.

"BİZİM HİÇ KİMSEYE MEŞRUİYET KAZANDIRMAK GİBİ BİR GAYEMİZ YOK OLAMAZ"

Erdoğan, "Elbette bu meselede tümüyle ortadan kalkmış değil. Ama biz Türkiye'nin tüm meseleleriyle birlikte bu meseleyi de çözme irademizin sonuna kadar arkasındayız. Türk kardeşimin, Kürt kardeşimin, Arap kardeşimin ne sorunu varsa, Alevi'nin, Sünni'nin, işçinin, sanayicinin ne sorunu varsa Allah'ın izniyle hepsini de çözeceğiz. Çözüm Süreci bir iki etnik unsurun değil, iki bölgenin değil, tüm milletimizin ve tüm Türkiye'nin ortak meselesidir. Kim çözümde yanımızda olursa onunla yürürüz, ama iki yüzlülerle asla yol yürüyemeyiz. Bizim hiç kimseye meşruiyet kazandırmak gibi bir gayemiz yok olamaz. Türkiye, terör örgütleri karşısında, vandallar karşısında, paralel ihanet şebekeleri karşısında boyun eğmez" diye konuştu.

"EĞER İTİRAZ EDİYORSAM BAZI YANLIŞLARA DİKKAT ÇEKİYORSAM YAŞANANLARI YAKINDAN BİLEN BİRİ OLARAK YAPIYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğer itiraz ediyorsam, bazı yanlışlara dikkat çekiyorsam, bugüne kadar yaşananları yakından bilen biri olarak yapıyorum. Bu ülkede paralele, yapılanmaya dikkat çekerek yapıyorum. Bir şeyi daha özellikle söylüyorum. Paralel devlet yapılanmasının, bizlere yönelttiği çağrılara bakarsanız, nerelerle nasıl paslaştıklarını görürsünüz" dedi.

"KENDİNİ BİL, HADDİNİ BİL, NESLİNİ BİL AMA BUNLARDA HİÇBİRİSİ YOK"

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğer eleştiriyorsam bunu ülkem adına, kardeşlik adına, barış adına yapıyorum. Biz dertliyiz. Dert adamı söyletir. Bu ülkenin derdini sızını içimizde hissettiğimiz için konuşuyoruz. Meselesini ikbal olanlar bizi anlayamadı, meselesi koltuk olanlar bizi anlayamadı. Ucuz kahramanlık peşinde olanlar bizi anlayamadı. Biz şahsi meseleleri işin içine katmadan, hükümetimizle devletimizle bu işi çözeceğiz. Muhalefet katkı sağlayacaksa buyursun sağlasın. Bundan sonraki gelişmelere ilişkin söz söylemek, değerlendirme yapmak, teklifte bulunmak herhalde benim hakkım. Birileri çıkmış ne diyor, artık tek adamsın, yanında kimse yok. Yahu bunlar çok zavallı ya. ya ben cumhurun başkanıyım ya, ben bu milletin başkanıyım. Büyüklerimizin çok güzel bir lafı var, 'kendini bil, haddini bil, neslini bil.' Ama bunlarda hiçbirisi yok" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 3erdoğan: Bir Yıl Önce Nevruz'da Yine Bunlar Söylenmişti Uygulama Görmeden Bunlara İnanmak Mümkün... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım
    01:13 Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sandık güvenliğine dikkati çekerek "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.

  • Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın
    01:11 Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi Sanayi Caddesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, elektrik kontağından kaynaklandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmaları yapıldı.

  • Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu
    01:09 Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu. Ceset, kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırıldı. Olayın faillerini yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatıldı.

  • Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı
    01:07 Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı

    Edirne Valiliği, Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla bir proje başlattı. Edirne'de düzenlenen iftar programında geçmişten günümüze gelen lezzetlerin yer aldığı bir menü sunuldu. Proje kapsamında 87 farklı çeşidin yer aldığı bir kitap oluşturulacak ve Edirne'nin gastronomi turizmi geliştirilecek.

  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.


Advertisement