3ingiltere'de Gelibolu İçin Görkemli Tören - Son Dakika
Güncel

3ingiltere'de Gelibolu İçin Görkemli Tören

3ingiltere\'de Gelibolu İçin Görkemli Tören

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100.yıldönümü için İngiltere'nin başkenti Londra'da Kraliçe 2. Elizabeth'in de katıldığı bir tören düzenledi.

25.04.2015 22:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100.yıldönümü için İngiltere'nin başkenti Londra'da Kraliçe 2. Elizabeth'in de katıldığı bir tören düzenledi.

Binlerce kişinin katıldığı törende Kraliçe 2. Elizabeth, savaşta hayatını kaybedenlerin anısına Başbakanlık Binası'nın önünde bulunan Şehitlik Anıtı'na çelenk koydu. Törende Türk Hava Kuvvetleri Askeri Bandosu geçit törenine katıldı, İstiklal Marşı okundu.

Çanakkale Savaşı'nı 100. yıldönümü ve Anzak Günü için Londra'da Kraliçe 2. Elizabeth, eşi Edinburgh Dükü Prens Philip, Prens William, Başbakan David Cameron, Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, bakanlar, tüm siyasi parti liderleri, milletvekilleri, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Askeri Ateşeler, Britanya Milletler Topluluğu'ndan Avustralya Büyükelçisi Alexander Downer ve Yeni Zelanda Büyükelçisi Sir Lockwood Smith 'in katıldığı görkemli bir tören düzenlendi.

TÜRK HAVA KUVVETLERİ ASKERİ BANDOSU KATILDI

Törende ayrıca Avustralya, Bangladeş, Belçika, Fransa, Almanya, Hindistan, İrlanda, Malta, Nepal, Yeni Zelanda, Pakistan, Papua Yeni Gine, Güney Afrika, Sri Lanka, Tonga ve Türkiye'den temsilciler yer aldı.

Başbakanlık ve Bakanlıkların bulunduğu Whitehall'de düzenlenen tören, İngiltere Deniz Kuvvetleri, İngiltere Kraliyet Muhafızları, İskoçya Askeri Bandosu, Türk Hava Kuvvetleri Askeri Bandosu, Anzaklar ve Gazilerin yerlerini almasıyla başladı.

2 dakikalık saygı duruşunun ardından Kraliçe 2. Elizabeth, Şehitlik Anıtı'na çelenk koydu. Daha sonra sırasıyla Başbakan David Cameron, siyasi parti liderleri, Avustralya, Yeni Zelanda ve Türkiye'yi temsilen Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç ve diğer katılımcı ülkelerin temsilcileri anıta çelenk koymasının ardından Avustralya ve Yeni Zelanda ulusal marşları çalındı.

ATATÜRK'ÜN ANZAKLARA MESAJI HERKESİ DUYGULANDIRDI

Törenin en duygulu anlarından biri 14 yaşındaki Ecenur Bilgiç'in Atatürk'ün 1934 yılındaki Anzak töreninde söylediği Bu memleketin topraklarında kanlarını döken kahramanlar! burada, dost bir vatanın toprağındasınız. huzur ve sükun içinde uyuyunuz. Sizler, Mehmetçiklerle yan yana koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! gözyaşlarınızı dindiriniz. evlatlarınız bizim bağrımızdadır. huzur içindedirler ve rahat uyuyacaklardır. onlar bu toprakta canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatlarımız olmuşlardır. sözleri okuması oldu.

İSTİKLAL MARŞI OKUNDU

Atatürk'ün mesajının okunmasının ardından opera sanatçısı Burak Gülşen, Türk Hava Kuvvetleri Askeri Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın ilk iki kıtasını seslendirdi.

Törenin son bölümünde İngiltere Kraliyet Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Gelibolu Savaşı'na katılan devletlerin askeri kuvvetleri, Türk Hava Kuvvetleri Askeri Bandosu, Gelibolu Derneği ve İngiltere, İskoçya ve İrlanda'dan çok sayıda emekli askerler, bahriyeliler ve kraliyet alayı geçit törenine katıldı.

Törende dedeleri veya yakınları Gelibolu Savaşı'na katılmış Yeni Zelanda, Avustralya, İrlanda ve İskoçya'dan gelen çok sayıda kişi de vardı.

Londra'daki bakanlıkların bulunduğu cadde, tören dolayısıyla insan ve araç trafiğine kapatılırken, polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 3ingiltere'de Gelibolu İçin Görkemli Tören - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • İSM-İ AZAM HİDROJEN BOMBASI: GELİN HEP BİRLİKTE TÜRKİYENİN İÇ POLİTİKASINI KONUŞALIM. . . NE DERSİNİZ. . . HAZİRAN SEÇİMLERİNDE AKP'NİN OYLARINDA BİR DÜŞÜŞ YAŞANABİLİR ANCAK YİNE İKTİDAR OLACAK FAKAT ARALIK SONRASI DIŞ GELİŞMELERE PARALEL, TEMELLER ŞİMDİ VE HAZİRANDA ATILACAK. . . ARALIK SONRASI AB DAVASI BİTİNCE AKP DAĞILACAK VE MİLLET VEKİLLERİ FURYASI AKP'DEN İSTİFA EDECEK. . . ŞİMDİLİK BENİM PENCEREMDEN GÖRÜNTÜLER BÖYLE. . . HAAAA İMTİYAZLI ORTAKLIK OLUNCA TEKRAR AKP GELİRSE HİÇ ŞAŞIRMAM. . ? 1 0 Yanıtla
  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement