3M'den Enfeksiyonlarla Savaşa Destek! - Son Dakika
Güncel

3M'den Enfeksiyonlarla Savaşa Destek!

3M\'den Enfeksiyonlarla Savaşa Destek!

Sağlık bakımı ile ilişkili enfeksiyonları önleyerek "Sıfır enfeksiyon" hedefine ulaşma çalışmalarını sürdüren 3M, Enfeksiyon Avcıları etkinliğinin ikincisini gerçekleştirdi.

18.10.2014 10:17  Güncelleme: 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

22 şehir ve 45 hastaneden toplam 160 kişinin katılımıyla Kapadokya'da gerçekleştirilen etkinlikte, enfeksiyon önlemede kullanılan güncel yaklaşımlar masaya yatırıldı.

İnovatif çözümleriyle hayatı kolaylaştıran ve yenilikçi binlerce ürün geliştiren 3M, sağlık bakımı ile ilişkili enfeksiyonları önleyerek "Sıfır enfeksiyon" hedefine ulaşmayı amaçlıyor. 3M, Türkiye'de hastane enfeksiyonlarının önemi konusunda bilincin artması için yoğun biçimde çalışıyor; sağlık hizmetleriyle bağlantılı enfeksiyonları önlemeyi görev ediniyor. Yenilikçi ürünleri ve araştırmalara yönelik yatırımlarıyla, hastane enfeksiyonlarını azaltma adına Sağlık Bakanlığı'na bağlı Kamu Hastaneler Birlikleri ve hastanelerle işbirliği yapıyor. Müşterilerine, workshoplar, enfeksiyon önleme konusundaki seminerleri, teorik ve pratik eğitim toplantıları ile destek oluyor, sağlık profesyonellerine yönelik enfeksiyon önleme seminerleri düzenliyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen etkinlikler arasında yer alan Enfeksiyon Avcıları etkinliklerinin ikincisi, 22 şehir ve 45 hastaneden gelen sterilizasyon sorumluları, enfeksiyon kontrol komiteleri, ameliyathane sorumluları ve yoğun bakım hemşirelerinden oluşan toplam 160 kişinin katılımıyla Kapadokya'da gerçekleştirildi.

Etkinliğin ilk günü, "Hastane Enfeksiyonlarını Önlemede Güncel Yaklaşımlar ve Malpraktis" konulu oturumla başladı. Ardından gerçekleştirilen oturumlarda Prof. Dr. Cüneyt Özakın, 3M Bilimsel Pazarlama ve Eğitim Koordinatörü Atakan Ertuğrul ve 3M Doğu Avrupa Bilimsel Pazarlama ve Eğitim Müdürü Benek Civelek tarafından "Sterilizasyon Süreçleri ve Hijyen Yönetiminde İnovatif Çözümler", Doç. Dr. Murat Dizbay tarafından "Damar İçi Uygulamaların Etkin Yönetimi" ve Doç. Dr. Ayişe Karadağ ile 3M Bilimsel Pazarlama ve Eğitim Koordinatörü Nurhan Köroğlu tarafından "Basınç Ülseri ve İnkontinans Alakalı Dermatit Önlemede Güncel Yaklaşımlar" başlıklı sunumlar yapıldı. Etkinliğin ikinci gününde ise yapılan grup aktivitesi ile, ilk günde aktarılan konuların pekiştirilmesi sağlandı. Klinik çalışmaların ve 3M ürünlerinin, fikir önderleri tarafından katılımcılara doğrudan anlatılıyor olmasıyla benzerlerinden ayrılan etkinlik, yoğun ilgi gördü.

Türkiye'de hastaların %12.5'i sağlıkla ilgili enfeksiyonlarla karşılaşıyor

Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre, her yıl ortalama 1,5 milyon hasta sağlık bakımıyla ilgili enfeksiyonlarla karşılaşıyor. Bu durum, hem kamu sağlığına hem de hastaya büyük yük oluyor. Yalnızca ABD'de, hastaneye kaldırılan her 20 hastadan 1'i sağlık bakımıyla ilgili enfeksiyona yakalanıyor ve bu sayı yılda 1.7 milyon kişiyi buluyor. Hastanede enfeksiyon kapan hastalar, enfekte olmayanlara kıyasla ortalama 2 kat daha uzun süre hastanede kalıyor ve 2.8 kat daha fazla ödeme yapıyor. Bir hastanın tedavisi için yapılan masraf, 25.000 dolara kadar varabiliyor. Avrupa'da 1970'lerden bu yana, üzerinde yoğun çalışmalar yapılan hastane enfeksiyonları konusunda, Türkiye'de de özellikle son beş yılda bilinç giderek artmaya başladı. Ancak buna rağmen Dünya Sağlık Örgütü verileri, Türkiye'de hastaların %12.5'inin sağlıkla ilgili enfeksiyonlarla karşılaştığını gösteriyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 3M'den Enfeksiyonlarla Savaşa Destek! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement