3M Türkiye 2014'te Kariyer Gelişimine Odaklanıyor - Son Dakika
Güncel

3M Türkiye 2014'te Kariyer Gelişimine Odaklanıyor

3M Türkiye 2014\'te Kariyer Gelişimine Odaklanıyor

3M Türkiye Kariyer Haftası ile insan kaynakları alanındaki yenilikçi yaklaşımını ortaya koydu.

04.03.2014 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3M Türkiye'nin ilk kez düzenlediği Kariyer Haftası'nda kariyer gelişimi ile ilgili son trendler, 3M kariyer gelişim modeli ve felsefesi gibi bilgiler katılımcılara aktarıldı. Kurum içi ve dışından birbirinden renkli sunumlara ev sahipliği yapan ve yoğun ilgi gören etkinlik, 3M Türkiye'nin kariyer gelişimine verdiği önem doğrultusunda gelecek yıllarda da gerçekleştirilecek.

İnovatif çözümleriyle hayatı iyileştiren pek çok ilke imza atan 3M Türkiye, ilk kez gerçekleştirdiği Kariyer Haftası kapsamında, çalışanlarına hem kurum içinden hem de dışarıdan konuşmacıların katıldığı seminerler düzenledi. 3M Türkiye İnsan Kaynakları Birimi'nin tüm kurum çalışanları davet ettiği etkinlik, geleneksel kariyer planlaması sunumlarından farklı yapısıyla dikkat çekti. Çalışanların kariyerle ilgili bakış açısını değiştirip ilham almalarını amaçlayarak düzenlenen Kariyer Haftası, her biri yaklaşık 1,5 saat süren toplam 13 oturumdan oluştu. İnsan yönetimine değil iş yönetimine odaklanan 3M, Kariyer Haftası boyunca asıl önemli olanın çalışanların pozisyonu değil şirkete getirdikleri katma değer olduğunu vurguladı. Beş gün süren eğitimlere toplam 528 3M çalışanı katıldı.

3M Türkiye 2014'te kariyer gelişimine odaklanıyor

Kariyer Haftası, 3M Orta ve Doğu Avrupa Yetenek Çözümleri Yöneticisi Yosun Sezgin ve 3M Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Öznur Başaran'ın birlikte düzenlediği açılış etkinliği ile başladı. Açılış etkinliğinde 3M kariyer gelişim modeli ve felsefesi, kariyer gelişimi ile ilgili son trendler, bu süreçte çalışanların, yöneticilerin ve İnsan Kaynakları'nın rolü gibi bilgiler katılımcılara aktarıldı.
3M Türkiye Kariyer Haftası'nda kariyerle ilgili en sık sorulan sorulardan güçlü yönlerin geliştirilmesi için yapılması gerekenlere, aile yaşantısıyla kariyeri bir arada sürdürmekten çevre oluşturmanın önemine kadar geniş bir yelpazede çeşitli konular ele alındı.

Kişisel marka, kariyer ve aile…

"Kişisel Markalaşma" hakkında konuşan Satış ve Pazarlama Operasyonları Direktörü Ebru Erden ve Kurumsal Pazarlama, İletişim ve Stratejik Planlama Direktörü Nihan Civelek, kendi markanızın nasıl oluşturulacağı, iletişiminin nasıl yapılacağı ve sosyal medyanın nerelerde kullanılacağını anlattılar. Endüstriyel Ürünler Grubu Ülke Direktörü Zafer Kaşıkara, Güvenlik ve Grafik Ürünleri Grubu Ülke Direktörü Bahar Öztan Pakkan ve Dış Kaynaklar Yönetimi ve İdari İşler Müdürü Lina Amira "Kariyerim olduğu kadar ailem de var" konulu bir oturum düzenlediler. Bu oturum sonucunda, kişiyi kariyerinde başarılı yapan özellikler ve çalışma şeklinin aile yaşamında da başarıyı sağladığı mesajı verildi.

Bilgi Üniversitesi Lisansüstü Programları Tanıtım Sorumlusu Dr. Elif Yurdakul Coşkunkurt "Sürekli Öğrenme" üzerine bir konuşma yaptı; yüksek öğrenimin kariyer gelişimine etkisini anlatıp doğru programın nasıl seçilebileceğini anlattı. 3M Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Öznur Başaran'ın kendi hikayesini anlattığı "Stajyerlikten Yönetim Kuruluna" başlıklı oturumda ilk ve tek iş deneyimi olan 3M'deki yükselişinden bahsetti. Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi İnsan Kaynakları Direktörü Yaprak Sapanlı Görür ise yapmak istediği işin 3M'de olmadığını fark ederek kendi alanını ve pozisyonunu nasıl yoktan var ettiğini anlattı.

Farklı ve ilham verici başarı hikayeleri

Kariyer Haftası'nın son oturumundaki konuşmacılar başarı hikayelerini anlatan Pınar Kaftancıoğlu ve Zeynep Öziş oldu. Pınar Kaftancıoğlu, yorucu iş hayatından ve İstanbul'daki karmaşadan kaçıp Ege'ye yerleştikten sonra kızına sağlıklı gıdalar sunabilmek için kurduğu "İpek Hanım Çiftliği" ile Türkiye'nin dört bir yanına organik ürünler göndermeye varan hikayesini paylaştı. Zeynep Öziş ise 18 yıllık hızlı bir pazarlama kariyerini geride bırakıp Alaçatı'ya yerleşerek 13 yıl önce Alaçatı'nın ilk oteli olan Taş Otel'i açtığını, otelin Alaçatı'nın en beğenilen oteli olarak yıl boyunca hizmet vermeye devam ettiğini anlattı.

3M'de çalışma zamanının %15'i kişisel projeler için kullanılabiliyor

3M Türkiye, kurum kültürünün en önemli unsurlarından olan inovasyonu insan kaynakları alanına da taşıyor. "Çalışma zamanının %15'inin kişisel projeler için kullanılması" gibi yenilikçi yaklaşımlar uyguluyor; çalışanlarına yatırım yapıyor ve yetkinliklerinin geliştirilmesini teşvik ediyor. 3M Türkiye'nin son yaptığı çalışan memnuniyet anketi sonuçlarına göre geliştirilmesi istenen öncelikli konulardan biri kariyer gelişimi olduğu için, bu konuyla ilgili çalışmalar çeşitli workshop ve eğitimler aracılığıyla yıl boyunca sürdürülecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 3M Türkiye 2014'te Kariyer Gelişimine Odaklanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement